Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Genieten van een individuele rondreis in Azie
3edc08a

Wat is een individuele rondreis?

Jeroen, Van Verre Algemeen 29-6-2016

Wat is een individuele rondreis?

Een individuele rondreis is een rondreis voor 1 of meerdere reizigers  van hetzelfde reisgezelschap, waarbij de rondreis volledig is samengesteld op basis van de wensen van de reizigers. Een individuele rondreis wordt ook wel een reis op maat of privérondreis genoemd.

Wat is het verschil tussen een groepsrondreis en een individuele rondreis?

Er zijn 3 grote verschillen:

  • Het eerste belangrijkste verschil is dat u met een groepsrondreis op pad gaat met andere onbekende reizigers. Reizen met een groep kan natuurlijk goed uitpakken en heel gezellig zijn, andersom kan ook gebeuren: binnen de groep is er geen ‘klik’ tussen de reizigers. Dan zou u een groepsrondreis als minder plezierig kunnen ervaren.
  • Het tweede belangrijkste verschil is dat een groepsrondreis altijd een minimum aantal deelnemers kent. De reisorganisatie heeft het recht om de rondreis een aantal weken voor de vertrekdatum te annuleren indien het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald. U krijgt dan vaak een alternatieve reis aangeboden, maar het kan uw reisplannen en vakantie toch behoorlijk in de war schoppen.
  • Het derde belangrijkste verschil is dat een groepsrondreis een vaste vertrekdatum kent en een vast reisprogramma. U kunt binnen dat reisprogramma geen aanpassingen doen of (veel) ruimte geven aan eigen wensen.

Als ik op reis wil met bijvoorbeeld mijn familie, is dat een groepsrondreis?

Nee, hoewel u zich uiteraard wel kan inschrijven met uw familie voor een groepsrondreis bij een reisorganisatie die groepsrondreizen organiseert. Als u, bijvoorbeeld met uw familie, op reis gaat is er nog steeds sprake van een individuele rondreis, de reis voor uw familie wordt namelijk samengesteld in overleg met u, op basis van uw reiswensen en uw budget. Het is uw eigen reis.

 

Wat zijn de voordelen van een individuele rondreis?

  • U reist met uw eigen reisgezelschap, dat kan samen met uw reisgenoot zijn, maar ook samen met uw partner en kinderen, uw familie, kennissen of vrienden.
  • U bepaalt zelf wanneer u vertrekt en uit hoeveel reisdagen de reis mag bestaan, u bent dus niet afhankelijk van vooraf geprogrammeerde vertrekdagen en reisduren.
  • Er is geen sprake van een minimum deelname, uw reis gaat dus altijd door.
  • U bepaalt zelf hoe uw reis er uit ziet, waar u stopt, welke bezienswaardigheden u wilt zien, in welk hotel u slaapt enz.
  • U reist altijd met een privéauto of busje met chauffeur, u kunt dus stoppen waar en wanneer u wilt.
  • Het is zeer flexibel.

 

Is een individuele rondreis duurder dan een groepsrondreis?

Dit is heel lastig te vergelijken omdat een rondreis uit vele onderdelen bestaat. De prijs hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, in welke hotels u slaapt, het vervoermiddel ter plaatse en welke zaken allemaal wel en niet zijn inbegrepen.

 

In ieder geval hoeft een individuele rondreis, of een rondreis op maat, zeker niet duurder te zijn dan een groepsrondreis. Een individuele rondreis kan zelfs voordeliger zijn dan een groepsrondreis omdat u bijvoorbeeld op een andere datum vliegt waarop het vliegticket goedkoper is. U vindt het overnachten in middenklasse hotels prima terwijl de groepsrondreis in 4* en 5* sterren overnacht. Omdat u bij een individuele rondreis zelf uw reisprogramma samenstelt in overleg met onze landendeskundigen kunt u zelf grip houden op het budget.

 

Kan ik ook alleen een individuele rondreis maken?

Uiteraard! U kunt prima uw persoonlijke rondreis maken, hoewel het voordeliger en uiteraard ook gezelliger is om een reisgenoot uit uw vrienden- of kennissenkring mee te nemen. Hotelkamers worden altijd per kamer berekend, als u deze kosten door twee kunt delen reist u natuurlijk voordeliger.

 

 

Zijn de reizen op jullie website allemaal individuele rondreizen?

Ja, het zijn voorbeelden van individuele rondreizen om u zo de mogelijkheden te laten zien van individuele rondreizen. Ter inspiratie, u kunt een rondreis als voorbeeld nemen en hierin wijzigingen aanbrengen zodat deze nog beter past bij uw wensen.
Wilt u een compleet andere reis? Vraag een online offerte aan!

 

Naar welke landen hebben jullie individuele rondreizen?

Wij hebben individuele rondreizen naar Indonesië, Maleisië, Vietnam, Thailand, Sri Lanka, Japan, Cambodja, Myanmar en Laos. U kunt ook deze landen met elkaar combineren, zoals een rondreis Indonesië en Maleise of een rondreis Vietnam, Laos en Cambodja. Iets anders dan Azië? Kijk dan eens bij onze individuele reizen naar Afrika, reizen naar Latijns-Amerika, reizen naar Amerika en Canada en reizen naar Down Under.

 

Kan ik langs komen bij jullie op kantoor?

Jazeker! Wel verzoeken wij u dan vriendelijk hiervoor een afspraak te maken. We nemen dan ruim de tijd voor u en plannen met veel plezier een afspraak in met een landendeskundige. Een afspraak online via Zoom of Skype is natuurlijk ook mogelijk!

 

Wilt u ‘gewoon’ eens langskomen, kom dan eens langs op één van onze inspiratiedagen. Onze landendeskundigen vertellen dan uitgebreid over het individuele reizen door Azië en Afrika.
U kunt zich vrijblijvend aanmelden voor één van de inspiratiedagen. Ook organiseren we online seminairs. Kijkt u hiervoor bij de landen.