Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Tips voor een reis naar Singapore
Irene3

Tips voor een reis naar Singapore

Irene Dijkstra Algemeen 23-3-2021

Alles wat je wilt weten over een reis naar Singapore hebben wij op een rij gezet. Wat is de beste reistijd? Is Singapore een duur land? Lees verder om antwoord te krijgen op al jouw vragen.

 

Wat is de beste reistijd voor Singapore?

In Singapore is de temperatuur het gehele jaar aangenaam, zo rond de 30 graden Celsius. Wel is er het gehele jaar kans op regen. Dit zijn meestal korte heftige buien. De zon heeft zoveel kracht dat u even later alweer op een terras kunt plaatsnemen. Het is een tropische bestemming.

 

Klimaat Singapore Gemiddelde temperatuur Gemiddeld aantal zonuren per dag Gemiddeld aantal dagen met regen
Januari 30 6 12
Februari 31 6 8
Maart 32 6 11
April 32 6 13
Mei 32 6 12
Juni 32 6 12
Juli 31 6 13
Augustus 31 6 13
September 30 5 13
Oktober 31 5 14
November 31 5 16
December 30 4 17

 

Wat heb je nodig voor een reis naar Singapore?

Een reis naar Singapore is eenvoudig te regelen. Je hebt geen visum nodig voor een vakantie. Je paspoort moet nog wel 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Singapore. Hier wordt over het algemeen streng op gelet.

 

Voor een reis naar Singapore zijn inentingen niet verplicht, maar worden er wel een aantal aanbevolen zoals DTP en Hepatitis A. Wij hebben geen medische opleiding of achtergrond, dus daarom adviseren we om voor vertrek contact op te nemen met je huisarts, de GGD of een andere medische instantie voor de laatste actuele informatie.

 

Is Singapore een duur land?

De lokale munt in Singapore is de Singapore Dollar. 1 Singapore dollar is ongeveer € 0,65 (april 2021). Met je pinpas kun je bij bijna alle betaalautomaten geld opnemen. Creditcards worden in de meeste hotels en luxere restaurants geaccepteerd.

 

De meeste reizigers zien Singapore als een duur land. Maar is dat echt zo? In vergelijking met andere Aziatische landen is Singapore relatief duur. Dus als je net vier weken door Indonesië hebt gereisd, vallen de prijzen in Singapore een beetje tegen. Maar als je van het openbaar vervoer gebruik maakt, kun je bijvoorbeeld al flink besparen op de kosten. Het systeem van de metro en bussen is goed in de stad. Veel toeristische bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar, dus ook daarvoor heb je geen taxi nodig. Als je in een luxe hotel gaat eten, kunnen de kosten ook flink oplopen. Het is een aanrader om een keer wat te drinken in het luxe, iconische Raffles Hotel of te eten op het dakterras van de Marina Bay at Sands. Lees hierover meer in ons blog over de leukste eettentjes in Singapore. Maar als je verder luncht en dineert bij foodcourts en lokale restaurants, dan liggen de prijzen daar laag. Eten bij een stalletje kan ook goed in Singapore. De hygiëne ligt een stuk hoger dan in de andere Aziatische landen en de prijzen liggen laag.

Het geven van fooien is uiteraard een vrije keuze. Maar in Singapore is het wel gebruikelijk om een fooi te geven.

        

Modern en traditioneel

Vrijwel overal in Singapore kun je gebruik maken van Wifi. Zowel in hotels als in openbare ruimtes en restaurants. Singapore met zijn wolkenkrabbers oogt modern. De techniek is vooruitstrevend en de meeste mensen denken bij Singapore aan “een rijk land”. Er is echter ook een andere kant. Singapore heeft een gemêleerde bevolking. Het grootste deel is Chinees. Je treft er verder Indiase en Maleisische mensen aan. Naast de wolkenkrabbers zijn er ook volkswijken, met huizen van een slecht niveau. Singapore is enorm dichtbevolkt. Er is dan ook een grote discipline vereist om in goede orde met elkaar te kunnen leven. Singapore behoort zonder enige twijfel tot de meest veilige landen/steden ter wereld. Hoge straffen (voor bijvoorbeeld afval op straat gooien) en actieve bestrijding van misdaad zorgen voor een relatief veilige samenleving.

 

Voltage en stekkers

Het voltage is bijna overal 220 volt. Wel gebruiken ze in Singapore Engelse stopcontacten met drie rechthoekige pinnen. Neem dus een wereldstekker mee.

 

Tijdsverschil

Als uitgangspunt nemen wij onze zomertijd (in de winter komt er een uur bij), in de zomer is het in Singapore 6 uur later.

 

Benieuwd wat Singapore allemaal te bieden heeft? Neem contact met ons op.

 

Irene,

Van Verre