Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Oog in oog met een neushoorn in Swaziland
Irene dijkstra

Oog in oog met een neushoorn in Swaziland

Irene Dijkstra Algemeen 13-10-2016

We arriveerden bij het particuliere wildreservaat ….. in Swaziland. We parkeerden onze huurauto en werden met een jeep het reservaat ingebracht naar de accommodatie. Prachtige huisjes, kleinschalig met veel privacy. De huisjes zijn rond en aan alle kanten open, zodat je uitzicht hebt op de natuur om je heen. Een dame van de receptie begeleidt ons naar onze stek. “We noemen dit huisje het neushoorn huisje, omdat hier vaak neushoorns in de buurt rondlopen”, zegt ze. Ja natuurlijk, dat zal wel! Ik geloof er niets van, maar het klinkt leuk dacht ik nog.

 

Neushoornhuisje in Swaziland 

Na een heerlijk diner en een goede nachtrust gaat ons wekkertje vroeg de volgende dag. We maken ons klaar voor een ochtendsafari. Nog een beetje slaapdronken ga ik naar het toilet. Vanaf het toilet denk ik: ik zie een neushoorn. Ik knipper met m’n ogen. Ben ik echt wakker, of droom ik? Het is echt waar, net buiten ons tuintje staat een neushoorn.

 

 

Hij bewaakt de route naar het restaurant. We kleden ons aan, en willen naar het restaurant, maar hoe komen we langs dit dier? Hij is best groot en ziet er vervaarlijk uit, zo dichtbij. Onze buren van één huisje verder naderen over het pad, ze schrikken zich een hoedje als ze oog in oog met de neushoorn staan en kunnen nog net veilig onze tuin induiken. We bellen de receptie en een ranger komt ons halen; ons bevrijden uit ons huisje. Daarna begint de echte safari pas. Ook hierbij zien we de mooiste dieren, maar de start van de ochtend was toch wel erg spectaculair!

 

Irene Dijkstra