Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Hoogtepunten tijdens stopover Dubai
Borneo-Irene

Hoogtepunten tijdens stopover Dubai

Irene, Van Verre Algemeen 25-3-2021

Op weg naar Azië, Afrika of Down Under zijn er met steeds meer goede luchtvaartmaatschappijen mogelijkheden om een stopover te maken in Dubai. Dubai is eigenlijk een heel rare stad. Enorme betonkolossen rijzen op in de woestijn. Eromheen is helemaal niets... Dat zie je heel goed vanaf het hoogste gebouw ter wereld: de Burj al Khalifa. Op de 102e etage (dat is duizelingwekkend hoog) zie je de zee, als het helder is de eilanden "de wereld" en de enorme gebouwen van Dubai. Iedere avond is er aan de voet van de Burj al Khalifa een fonteinenshow waar je kippenvel van krijgt. Op de maat van de muziek beweegt het water van enorme fonteinen heen en weer terwijl het geheel met verschillende kleuren licht nog spectaculairder wordt. Ik schreef net "betonkolossen", maar het zijn geen saaie flatgebouwen. Integendeel: het ene gebouw is nog mooier vormgegeven dan het andere. Neem lekker de metro in Dubai, een stuk goedkoper dan de Hop On Hop Off bus en je komt op ontzettend veel plaatsen. Moet je wat verder lopen vanaf het metrostation, dan kun je altijd voor een klein stukje een taxi pakken. Met een dagkaart van de metro (omgerekend ca. 5 Euro) kun je de hele dag in- en uitstappen.

    

Of je nou van shoppen houdt of niet, als je in Dubai bent, dan moet je gewoon een paar winkelcentra bekijken. Je hoeft niet eens te winkelen, alleen al de hele vormgeving van de malls is schitterend. Een paar leuke: Mall of the Emirates met een heuse skibaan. Terwijl het buiten 30 of 40 graden is, zoeven skiërs in de Mall naar beneden op een complete skibaan met lift. Mooi is ook de Dubai Mall, de grootste shoppingmall ter wereld. Hier vind je een ijsbaan, een complete waterval met kunst erin: zwemmers lijken naar beneden te duiken en een immens aquarium compleet met haaitjes en roggen. Onbekender, maar zeker ook de moeite waard is de Ibn Battuta Mall. Deze ligt wat verder weg, maar de metro stopt voor de deur. De ontdekkingsreiziger Ibn Battuta reisde o.a. naar Egypte, China, Iran en India. In de stijl van ieder land waar hij heen ging is een deel van de mall ingericht. En het zou Dubai niet zijn, als dit niet zeer groots aangepakt was.

 

Ik was al een paar keer in Dubai geweest, dan wel erover heen gevlogen en elke keer hoopte ik de beroemde "palm-eilanden" te zien. Elke keer werd ik teleurgesteld. Nu had ik druk gezocht naar een manier om absoluut één van de eilanden in de vorm van een palm te zien. Tijdens een lunch in restaurant The Observatory, op de 52e etage van het Marriott Hotel in de Dubai Marina gaat dit lukken! Je hebt een fantastisch uitzicht op de palm. Het eten is heerlijk en nog gunstig geprijsd ook.

Wil je het palmeiland van dichtbij zien, dan kan je de monorail naar hotel Atlantis nemen, dat op de uiterste punt van het eiland ligt. Je ziet de woonwijken op de "palmbladeren". Op de terugweg heb je goed zicht op de skyline van Dubai en rechts zie je ook de beroemde Burj al Arab goed liggen. Dit 7* hotel in de vorm van een zeil is op z'n minst een fotootje waard.

 

In de oude wijken van Dubai kun je heerlijk slenteren langs de Creek en door de soeks. Ga zeker een heritage museumpje in; dit zijn woonhuizen die in oude luister hersteld zijn. Vaak word je getrakteerd op een kopje kardemonkoffie.

 

Kortom: het is echt de moeite waard om 1 of 2 nachtjes in Dubai te verblijven!

 

Wil je ook een korte stedentrip Dubai toevoegen aan jouw rondreis? Neem contact met ons op.

 

Irene, 

Van Verre