Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Een reis boeken naar een bestemming met negatief reisadvies. Kan dit?
logo-linkedin

Een reis boeken naar een bestemming met negatief reisadvies. Kan dit?

Van Verre Algemeen 26-5-2021

We kunnen ons voorstellen dat deze vraag door je hoofd spookt. Op 15 mei 2021 zijn de eerste grenzen weer geopend, maar dit zijn voornamelijk Europese bestemmingen en de Antillen. Wel staat Thailand op geel en de koffers kunnen gepakt worden. Maar direct genieten van de Thaise zon of de drukte in Bangkok laat nog even op zich wachten. Op dit moment geldt er bij aankomst nog een quarantaineplicht van 14 dagen. Niet ideaal, dus liever nog even wachten met afreizen naar Azië.

 

Wanneer de rest van de verre bestemmingen volgen, is voor ons ook een vraag. Nu het kabinet heeft besloten om reisadviezen weer per land in te voeren, in plaats van wereldwijd, zijn wij hoopvol gestemd dat er binnen kortere termijn nieuwe landen volgen met een positief reisadvies. Maar laat het negatieve reisadvies de voorpret niet verpesten. Je staat vast te trappelen om weer op reis te gaan en met jou, staan onze agenten op locatie te popelen om jullie weer te mogen ontvangen. We delen een gezamenlijke passie en dat is reizen. Die reis waar je al zolang op hebt gewacht kan echt snel gemaakt worden, maar laten we beginnen met de voorpret!

 

Nog meer voordeel

Naast het kosteloos annuleren of omboeken tot wel 6 weken voor vertrek zitten er nog een paar voordelen aan het vroegtijdig boeken van jouw volgende vakantie. Ooit van het begrip vroegboekkorting gehoord? Steeds meer landen geven leuke kortingen op diverse accommodaties. Wij proberen zoveel mogelijk kleine, boutique hotels of bijzondere lodges te boeken en zo min mogelijk de grote ketens. Altijd al eens willen slapen in een tipi-tent in Amerika, in een boomhut in Sri Lanka of in een wijnvat in Chili? Voor dit soort accommodaties is de vraag groot, maar het aanbod beperkt. Gelukkig wel vaak met leuke kortingen. Wees er dus snel bij zodat wij alvast een reservering onder voorbehoud voor je kunnen maken.

 

Staat een camperreis Amerika of Canada hoog op het lijstje? De voorbereiding voor 2022 kan beginnen! Campers en vele kampeerplaatsen zijn namelijk nu al boekbaar voor heel 2022.

        

Naar welke bestemmingen kun je al veilig afreizen?

De situatie wereldwijd verandert dagelijks. Zoals we net al benoemden, geldt er voor de Van Verre-bestemmingen op dit moment alleen een geel reisadvies voor Thailand. Wel met de voorwaarde dat je bij aankomst 14 dagen in quarantaine moet. Wij zien dit als een begin, zodat we hopelijk binnen enkele maanden weer kunnen genieten van de Thaise gastvrijheid. En niet alleen Thailand. Er wordt wereldwijd flink gevaccineerd en wij hebben goede hoop dat het openstellen van de grenzen van andere landen snel volgen.

 

Hoe ziet reizen tijdens/na Covid-19 er straks uit?

Al onze reizen zijn op privébasis samengesteld, je reist alleen met jouw eigen gezelschap. Individueel rondreizen heeft in deze tijd een extra voordeel, want je zit niet in busjes met andere reizigers. Tijdens onze rondreizen zit je zelf achter het stuur of je gaat op pad met een privéchauffeur. Onze privéchauffeurs staan te trappelen om je weer te mogen rondrijden en de mooiste plekjes van het land te mogen laten zien. Wij hebben de afspraak gemaakt dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van één privéchauffeur om het aantal verschillende contactmomenten te beperken. Ook zij hebben een eigen protocol en houden zich daar aan.

 

Tijdens de reis ligt een deel van de verantwoordelijk bij jezelf. Houd je netjes aan de richtlijnen die op de bestemming van toepassing zijn en was je handen regelmatig. Op dit moment geldt op de meeste bestemmingen dat er een mondkapje wordt gedragen, de auto’s extra gedesinfecteerd worden en er afstand wordt gehouden. De richtlijnen die op moment van vertrek van toepassing zijn, kunnen afwijken. Wij hebben dagelijks contact met onze lokale partners en kunnen je verwijzen alle reisinformatie van het desbetreffende land. Het gebruik van een mondkapje zal nog wel even blijven, maar dit zal de reis niet verpesten.

Alvast even wegdromen...

Een verre reis boek je niet zomaar. Er komt altijd veel voorbereidingstijd bij kijken. Samen met de kennis van onze specialisten stel je een leuke rondreis samen en kun je alvast wegdromen. 

Het afgelopen jaar hebben wij gebruikt om ons aanbod uit te breiden met nieuwe bestemmingen, zoals Colombia, Amerika, Canada, Ecuador en binnenkort presenteren wij Australië. Maar ook op de bestaande bestemmingen hebben wij een aantal reizen aangepast.

 

Vind je het nog geen fijn idee om met een privéchauffeur te reizen en stap je liever zelf achter het stuur? Wij bieden veel bestemmingen aan waar je zelf met een huurauto kunt rondrijden. Wat dacht je van een rondreis Canada of Amerika per huurauto of camper? Of Argentinië en Chili wat perfecte winterbestemmingen zijn? Of liever naar Azië of Afrika, bestemmingen zoals West-Maleisië, Zuid-Afrika of Namibië waar je ook zelf perfect kunt rondrijden? Er zijn tal van mogelijkheden die een vakantie tijdens Covid-19 niet zullen bellemmeren.

 

Delen wij straks onze kennis met jou? Laat jij ons weten welke bestemming je snel wilt bezoeken? We kunnen al veel accommodaties voor 2022 vastleggen. We helpen graag met het samenstellen van een prachtige en onvergetelijke individuele rondreis. Neem contact met ons op.

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
  • Manon
    31-5-2021
    Ho­i B­ram & Lies­, ­ V­oor­ In­don­esi­ë g­eld­en ­bij­na ­dez­elf­de ­reg­els­ da­n d­at ­hie­rbo­ven­ be­sch­rev­en ­sta­at.­ We­ ga­an ­hie­r i­ets­ ui­tge­bre­ide­r o­p i­n o­p o­nze­ ro­ndr­eiz­enp­agi­na ­Ind­one­sië­: h­ttp­s:/­/ww­w.v­anv­err­e.n­l/i­ndo­nes­ie/­ron­dre­ize­n ­ O­nde­raa­n d­eze­ pa­gin­a vind je informatie over reizen tijdens/na corona. Als je op één eiland blijft, zult u één chauffeur tot uw beschikking hebben. We hebben goede hoop dat de reis in het najaar gewoon door kan gaan, maar ook voor ons is het allemaal nog onzeker. We hopen nu er wereldwijd zo goed gevaccineerd wordt de grenzen snel open gaan. Met vriendelijke groet, Manon
  • Bram Ohm
    30-5-2021
    Bedankt voor tussentijdse info. Ik zag wèl de busjes met chauffeur van Pariwisata staan, maar geen aparte info over Indonesië ten aanzien van COVID-19, hoe het in Indonesië aan toegaat, was hier wel benieuwd naar, omdat wij nog een reis naar Kalimantan hebben staan in najaar van 2021. Ben erg benieuwd, of deze reis überhaupt nog wel door kan gaan. Vriendelijke groet, Bram & Lies.