Bouwsteen Great Ocean Road vanuit Melbourne

Reis langs één van de bekendste routes ter wereld: de Great Ocean Road. Laat u verrassen door het regenwoud, de charmante kustplaatsjes en de ruige kustlijn met bijzondere rotsformaties. Ga voordat u terugrijdt naar Melbourne zelf op zoek naar goud in het goudzoekersplaatsje Ballarat.

Glamping bij Great Ocean Road
Goudzoekersplaatsje Ballarat
Ultieme roadtrip route
Australie-Adelaide-Koala-Melany
Melany
Australië voelt als thuiskomen voor mij. De unieke en diverse natuur, hippe steden en de gezellige Aussies maken elke reis weer fantastisch!
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Australië heeft mijn hart veroverd! De ontspannen sfeer, blije mensen, maar ook de waanzinnige natuur, onderwaterwereld en afwisselende landschappen!

Reis van dag tot dag: Great Ocean Road vanuit Melbourne

Dag 1  Aankomst Wattle Hill (Shipwreck Coast)

Dag 2  Port Fairy

Dag 3  Ballarat

Dag 4  Aankomst Melbourne

100% maat werk

Dag 1 Melbourne - Shipwreck Coast

Ca. 250 km / 4 uur

Australie-Great-Ocean-Road-Otway-waterval Australie-Great-Ocean-Road-rotsformaties Mooi uitzicht langs de kustroute langs Great Ocean Road

Vandaag gaat u de wereldbekende Great Ocean Road verkennen! U haalt uw huurauto op, laat de stad achter u en rijdt richting Torquay, het begin van de Great Ocean Road. Stop bij Bells Beach en zie hoe surfers de golven pakken bij één van de bekendste surfstranden van Australië. Geniet onderweg bij elke bocht weer van indrukwekkende vergezichten. In Kennett River leeft een grote koalakolonie en heeft u een goede kans om deze vriendelijke dieren in het wild te zien. Vervolgens rijdt u via het binnenland door naar het Otway National Park, een prachtig regenwoud. Wandel door het groene bos met honderden jaren oude bomen en wie weet spot u wel wilde, inheemse dieren. Sluit de dag af met een zonsondergang bij de wereldbekende Twelve Apostles. Van de 12 apostelen zijn er helaas al 4 verwoest door erosie en door de zee. De zonsondergang bij de Twelve Apostles is er, bij een heldere lucht, eentje die u niet snel zult vergeten.

 

Overnachting in Wattle Hill langs de Shipwreck Coast.              

Inclusief huurauto

Dag 2 Wattle Hill - Port Fairy

Ca. 130 km / 2 uur

Nog een dag om de spectaculaire Great Ocean Road te ontdekken! U legt vandaag 130 kilometer af, maar trek gerust de hele dag uit voor deze prachtige route. Vertrek vroeg richting de Twelve Apostles en bewonder de kleuren van de zonsopkomst rondom de overgebleven Apostles. Vervolgens verder langs de prachtige Shipwreck Coast, wat ons betreft het meest indrukwekkende deel van de route. Dit bijzondere deel van de Great Ocean Road heeft zijn naam te danken aan de vele schepen die hier zijn gezonken nadat zij tegen de uitstekende rotsten gebotst waren. Maak een korte wandeling bij de Loch Ard Gorge en geniet van de adembenemende uitzichten. Wandel langs de haven van Warrnambool en zie lokale vissers met hun boten de zee op gaan voordat u doorrijdt naar Port Fairy, een charmant vissersdorpje met historische gebouwen.

 

Overnachting in Port Fairy.

Inclusief huurauto

Dag 3 Port Fairy - Ballarat

Ca. 200 km / 2,5 uur

Australie-Ballarat-straatbeeld Australie-Ballarat-openlucht-museum

Vandaag laat u de kust achter u en rijdt u het binnenland in naar Ballarat. Het Tower Hill Reserve, zo’n 20 minuten voorbij Port Fairy, vinden wij echt een bezoekje waard. Deze slapende vulkaan is nog steeds een belangrijk gebied voor de Aboriginals en is het thuis voor inheemse dieren zoals kangoeroes en emoes.

 

Het goudzoekersplaatsje Ballarat kent een grillige geschiedenis. In het Eureka Center leert u meer over de geschiedenis van de goudvelden in Ballarat. Bezoek Sovereign Hill, het nagebouwde goudzoekersstadje en tevens het grootste openluchtmuseum van Australië, waar u zich even waant in de tijd rond 1890. Wandel door de hoofdstraat met houten winkelpanden en ga zelf op zoek naar goud in de beek. Het centrum van Ballarat wordt gekenmerkt door historische gebouwen, brede straten en weelderige tuinen.

 

Overnachting in Ballarat.

Inclusief huurauto

Dag 4 Ballarat - Melbourne

Ca. 120 km / 1,5 uur

Start de dag rustig op in Ballarat. U rijdt vervolgens terug naar de bruisende stad Melbourne, waar uw Great Ocean Road & Ballarat avontuur eindigt. Vervolg uw reis langs de zuidkust via Mornington Peninsula, Wilsons Promontory, Lakes Entrance en Jervis Bay richting Sydney. Vraag ons naar de mogelijkheden!

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën