Bouwsteen Red Centre Adventure

Een korte reis door het Red Centre van Australië waarbij geen hoogtepunt overgeslagen wordt. Bewonder de zonsondergang bij Uluru onder het genot van een wijntje, wandel langs de rotskoepels van Kata Tjuta en ga samen met een Aboriginal op pad in de ‘’bush’’. Een wandeling door de eeuwenoude kloof van Kings Canyon mag ook niet ontbreken.

Bushwalk met Aboriginal-gids
Zonsondergang bij Uluru met wijn
Goede huurauto
Australie-Adelaide-Koala-Melany
Melany
Australië voelt als thuiskomen voor mij. De unieke en diverse natuur, hippe steden en de gezellige Aussies maken elke reis weer fantastisch!
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Australië heeft mijn hart veroverd! De ontspannen sfeer, blije mensen, maar ook de waanzinnige natuur, onderwaterwereld en afwisselende landschappen!

Reis van dag tot dag: Red Centre Adventure

Dag 1 Aankomst Uluru
Dag 2 Uluru
Dag 3 Kings Canyon
Dag 4 Vertrek Alice Springs

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Uluru

Welkom in het Red Centre, het hart van Australië!

Australie-Uluru-onderweg Medewerkster Melany bij Ayers Rock

U haalt uw huurauto op en rijdt door het rode woestijnlandschap naar uw hotel in Yulara. Uw outback avontuur gaat beginnen. Het eerste moment dat u de enorme monoliet Uluru, ook wel Ayers Rock genoemd, ziet, bent u er even stil van. Het symbool van de Australische outback rijst tot 348 meter boven de grond op en zit wel vijf kilometer onder de grond. De naam Uluru betekent ‘’ontmoetingsplaats’’ voor de Aboriginals. De rots is een heilige plek voor de Aboriginals en in 1985 is het gebied teruggeven aan het Anangu-volk.

 

Overnachting nabij Uluru.
Inclusief huurauto

Sound of Silence diner
Uluru

Sound of Silence diner

Wat een bijzondere ervaring: dineren onder de sterrenhemel van de outback. Aan het einde van de middag wordt u...

Bewonder Field of Light
Uluru

Bewonder Field of Light

Vanavond bewondert u het kunstwerk vol met lichtjes van kunstenaar Bruce Munro. Terwijl het steeds donkerder...

Dag 2 Uluru

Hoogtepunt: Uluru

Vandaag staat een bezoek aan één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: Uluru! Bewonder de zonsopkomst deze ochtend op eigen gelegenheid. Uit de duisternis ziet u de rode en oranje kleuren rondom Uluru verschijnen. Samen met uw gids maakt u deze middag de Basewalk rondom de enorme rode rots. Leer over diverse scheppingsverhalen die verband houden met Uluru en zie eeuwenoude rotskunst. Vervolgens gaat u naar een uitkijkpunt vanuit waar u een adembenemend uitzicht heeft over Uluru met Kata Tjuta op de achtergrond. Onder het genot van een wijntje en een hapje ziet u de zon verdwijnen en de kleuren rondom Uluru veranderen. Wat een bijzonder moment.

 

Overnachting nabij Uluru.
Inclusief huurauto, excursie wandeling en zonsondergang met gids

Aboriginal painting
Uluru

Aboriginal painting

Haal vandaag de kunstenaar in u naar boven en leer hoe u Aboriginal-kunst maakt! U krijgt les van een lokale...

Dag 3 Uluru - Kings Canyon

Ca. 405 km / 4,5 uur

Australie-Ayers-Rock-Koepels-Kata-Tjuta Australie-Uluru-Aboriginal-kunst-3_1_559684 Australie-Kings-Canyon-Aboriginal

Vertrek vroeg in de ochtend naar Kata Tjuta, ook wel de Olgas genoemd. De 36 rode rotskoepels worden omgeven door valleien en diepe kloven. Maak een mooie wandeling langs de rotskoepels, de kloven en valleien. Vervolgens rijdt u naar het volgende bijzondere natuurfenomeen: Kings Canyon. Deze 350 miljoen jaar oude kloof met meer dan 100 meter hoge en steile zandstenen wanden ligt in het Watarrka National Park.

Maak vanmiddag samen met een Aboriginal-gids een wandeling door de ‘’bush’’ rondom Kings Canyon. Leer meer over de Aboriginals in dit gebied van Australië, welke planten en zaden zij gebruiken in hun eten en hoe zij hun kleurrijke kunstwerken maken.

 

Overnachting nabij Kings Canyon.
Inclusief huurauto, bushwalk met gids

Dag 4 Kings Canyon – Alice Springs

Ca. 480 km / 5 uur

Sta vroeg op voor de wandeling door Kings Canyon. Onze favoriete wandeling is de Canyon Rim Walk van 6 kilometer. Wandel langs de kliffen, door het indrukwekkende rode landschap en langs de Garden of Eden, een kloof gevuld met palmbomen.

In ruim 5 uur rijdt u naar Alice Springs, de hoofdstad van het Northern Territory. Vanaf Alice Springs reist u verder of u gaat naar de luchthaven van Yulara. Daar levert u uw huurauto in en vliegt verder of naar huis.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën