terug naar het overzicht

Op avontuur van Mendoza naar Salta

U rijdt over de befaamde Ruta Nacional nummer 40. Dit is de weg die Argentinië van noord tot zuid met elkaar verbindt. Deze rondreis gaat van het wijngebied van Mendoza via een weinig bezocht deel met diverse Nationale Parken naar Cafayate, een andere wijnregio. De hele reis zijn de landschappen indrukwekkend en overweldigend!

Wat maakt deze reis bijzonder
Weinig toeristen op deze route
Veel vrijheid: selfdrive
2 belangrijkste wijngebieden
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 3000,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Op avontuur van Mendoza naar Salta

Dag 1     Aankomst Mendoza

Dag 2     Mendoza

Dag 3     Mendoza

Dag 4     San Luis

Dag 5     San Juan

Dag 6     San Augustín de Valle Fértil

Dag 7     El Chiflón

Dag 8     Villa Unión

Dag 9     Belén

Dag 10   Cafayate

Dag 11   Cafayate

Dag 12   Cachi

Dag 13   Salta

Dag 14   Salta

Dag 15   Purmamarca

Dag 16   Purmamarca

Dag 17   Salta, buiten de stad

Dag 18   Buenos Aires

Dag 19   Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Mendoza

Welkom in de wijnregio van Argentinië

U wordt bij de luchthaven in Mendoza opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Mendoza is een grote, maar groene stad met veel parken en lommerrijke straten met aan weerszijden grote bomen. U bezoekt Mendoza vooral vanwege de omgeving. Er zijn talloze wijngaarden met bodega’s en de provincie is de belangrijkste wijnproducent van Argentinië. De stad zelf heeft een gezellige binnenstad met een voetgangerspromenade met veel terrassen, bars en restaurants. Leuker is het om naar de wijnregio Maipu en de Uco-vallei te gaan. Net een half uur buiten de stad. Rond Mendoza groeien niet alleen druiven, maar het is een regio waar veel landbouwproducten vandaan komen. Denk aan perziken, citrusvruchten, appels, peren, tomaten, walnoten, olijven, amandelen, aardappels en knoflook.

 

Overnachting in Mendoza.

Inclusief privé-transfer

Dag 2 Mendoza

Fietsen tussen de wijngaarden

2f80345e-a5ff-42dc-abb6-42e0a99ff97e

Fietsen van wijnbodega naar wijnboerderij tussen de velden waar de druivenranken groeien is een ideale manier om de omgeving van Mendoza te verkennen! Onder begeleiding van een gids volgt u een leuke route van ongeveer twaalf kilometer door het Luján de Cuyo gebied. Het is redelijk vlak, dus er is alle tijd om van het landschap te genieten en u stopt onderweg twee keer bij een wijnboerderij voor een rondleiding met een proeverij. Als echte beloning is er op een derde wijnlandgoed een lunch die wederom vergezeld gaat van goede wijnen.

 

Overnachting in Mendoza.

Inclusief ontbijt, fietsexcursie met transfers, gebruik van fiets en helm, Engelssprekende gids, proeverijen en lunch, mineraalwater

Dag 3 Mendoza

Relaxen in thermale baden

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de voet van de Andes. Hotel & Spa Termas de Cacheuta is in de heuvels gevestigd. U brengt de hele dag door in de spa om even helemaal te ontspannen. Geniet van hydrotherapie, een grot met water van 47 graden, hydro massages, modderbaden, bubbelbaden, relax massages, douches en het zwembad. Voor de lunch is er een uitgebreid buffet met salades, een puur Argentijnse parilla barbecue, vegetarische gerechten en desserts. De drankjes betaalt u ter plekke nog. Helemaal ontspannen keert u aan het einde van de middag terug naar uw hotel. Neem zelf een handdoek mee.

 

Overnachting in Mendoza.

Inclusief ontbijt, transfers, entree spa, lunch. Exclusief: massages, badjas, drankjes

Canopy Tour
Mendoza

Canopy Tour

Vliegend door de lucht de bergen rond Mendoza verkennen: dat kan tijdens de canopy tour. Stalen kabels lopen...

Dag 4 Mendoza - San Luis

ca. 260 km / 3 uur

f8227f11-59a4-42c1-86bc-854711e33c3c 22ef7789-4851-4957-9432-97ca438af738

U haalt uw huurauto op. Vanaf Mendoza rijdt u naar San Luis. Nabij San Luis ligt het meer Potrero de los Funes.

 

Overnachting in San Luis.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 San Luis - San Juan

ca. 325 km / 4 uur

Maak vandaag van uw route een dagtocht. Breng een bezoek aan het Parque Nacional de las Quijadas; u komt er langs zonder om te hoeven rijden. Dit is een National Park dat nog nauwelijks door toeristen wordt bezocht. Met een huurauto rijdt u er eenvoudig naar toe. U kunt er prachtige wandelingen maken. Het park heeft een beetje een “wild west” uitstraling. De rotsen zijn rood, de natuur is ruige. Grote kans om vossen en enorme hazen te zien. Er zijn rotstekeningen en vreemd gevormde rotsformaties. De pure rijtijd van A naar B bedraagt vandaag zo’n vier uur, daar komt uw bezoek aan het National Park nog bij.

 

Overnachting in San Juan.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 San Juan - San Augustín de Valle Fertil

ca. 250 km / 3 uur

fe83069b-a2f5-42fc-8378-bf2718e6d090

Het is iets meer dan drie uur rijden naar San Augustín de Valle Fertíl.

 

Overnachting in San Augustín de Valle Fértil.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 San Augustín de Valle Fertil - El Chiflón

ca. 75 km / 1 uur

Een korte reisdag op het programma vandaag, van San Augustín naar El Chiflón. Maar onderweg zijn er twee zijwegen die de moeite waard zijn: naar het Parque Provincial Ischigualasto en naar het Parque Nacional Talampaya. Neem vandaag de afslag naar de eerste. Ischigualasto is een natuurpark. Het is tot Provinciaal Park uitgeroepen vanwege het grillige maanlandschap. Er zijn hier sporen van dinosaurussen gevonden. U mag niet helemaal op eigen gelegenheid in het park rondrijden. U meldt zich bij de receptie en als er vier of vijf auto’s staan, rijdt u in karavaan onder begeleiding van een gids door het park.

 

Overnachting in El Chiflón.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 El Chiflón - Villa Unión

ca. 130 km / 1,5 uur

ee3e60d2-d3b2-4814-848c-beb9d600f768 6c3795da-c71b-4648-a16f-d37f4de08f92

Breng onderweg een bezoek aan het Talampaya National Park. Dit Nationale Park staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. U waant zich in een Amerikaanse westernfilm. Er zou zomaar een cowboy te paard kunnen verschijnen. Hoge, steile rode rotswanden kenmerken dit gebied. Het is een woestijngebied, waar ooit fossielen zijn gevonden. Er leven hazen, vossen, guanaco’s (een soort lama’s) en condors. In dit National Park mag u niet met eigen auto rijden. Maar het is de moeite waard om een excursie te boeken, daarom hebben we deze alvast in de reis opgenomen: de variant met een truck waarbij u het dak op kunt. Daarmee heeft u het beste uitzicht en neemt u de mooiste foto’s. Het meest fotogenieke onderdeel van het National Park is de canyon van Talampaya. Onderweg wordt er vier keer gestopt, hier kan een korte wandeling gemaakt worden.

 

U gaat vervolgens naar het Bermejodal. In het hart van het dal ligt Villa Unión, een kleine stad.

 

Overnachting in Villa Unión.

Inclusief ontbijt, huurauto, rondrit met fourwheeldrive truck

Dag 9 Villa Unión - Belén

ca. 330 km / 4,5 uur

Een lange rijdag staat vandaag op het programma. U overbrugt 330 kilometer en u doet er de hele dag over. Tijdens de rit ziet u de Sierra de Famatina, een bergketen.

 

Overnachting in Belén.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Belén - Cafayate

ca. 270 km / 4 uur

6736234b-5715-495f-9b28-dcc85f138f86 f92d4e40-5b36-4f86-bf04-f31690836a03 c0403be8-2629-43d2-bf46-18b3cc82376f

De rijafstand voor vandaag is 270 kilometer. Via de ruïnes van Quilmes, overblijfselen van de dorpen van locals die in het gebied ten zuiden van Cafayate leefden, rijdt u naar deze stad van de wijn.

 

De op één na belangrijkste wijnproducerende regio van Argentinië is Cafayate en omgeving. Er zijn diverse landgoederen met wijngaarden eromheen. Zowel rode, witte als rosé wijnen worden hier gebotteld. De witte wijn is de bekendste, van de torrontés druif. Ook de mierzoete witte wijn, die mistela heet, komt uit dit gebied.

 

Overnachting in Cafayate.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Cafayate

Niet rijden, maar wijnproeven!

Deze dag is ter vrije besteding. Wijnproeven kan in diverse bodega’s. Het grote plein in Cafayate is gezellig en omgeven door terrassen en restaurants. Vaak is er live muziek. Proef een wijnijsje bij de ijssalon op de hoek van het plein. Als u even genoeg heeft van wijn: ook een bierbrouwerij is hier gevestigd. Het museum de la Vid y El Vino geeft een goed beeld over de wijnindustrie. De provinciestad wordt omgeven door kale bergen en het dal is groen. Verken de omgeving tijdens een wandeling of huur een fiets en trek er op uit. Paardrijtochten zijn er eveneens.

 

Overnachting in Cafayate.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Cafayate - Cachi

ca. 160 km / 4,5 uur

d5f56a11-a968-4b52-91ec-f01d4aaa89ab

Een autorit door een ruig en onherbergzaam gebied. In totaal maar 160 kilometer, maar omdat 130 kilometers daarvan over een onverharde weg gaan, doet u er toch al snel 4 tot 4,5 uur over. De eerste 30 kilometer van de weg zijn geasfalteerd, maar dan rijdt u over zand- en grindwegen. U werpt wolken stof op achter uw auto. U passeert enkele dorpen. Het hoogtepunt komt vlak voor het dorp Angastaco. Ongeëvenaard mooi is het Angastaco Natural Monument. Enorme rotsen zijn bijzonder gevormd. Stop zeker even bij de parkeerplaats net voor het dorp en klim naar het uitzichtpunt. In het dorp zelf is een restaurant en er zijn ruïnes nabij.

 

In een vruchtbare vallei langs de Calchaqui rivier ligt het dorp Cachi. Het is een klein, maar gezellig dorp met diverse terrassen en restaurants. Straten met keien en witgeschilderde adobe huizen.

 

Overnachting in Cachi.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Cachi - Salta

ca. 150 km / 3,5 uur

Een rit van minder dan 150 kilometer, maar u passeert zoveel verschillende landschappen. En reken op een rijtijd van ongeveer 3,5 uur plus de stops er nog bij, want plekken om foto’s te maken zijn er vandaag genoeg. U rijdt over de Route Nacional nummer 33 door een kloof: de Valles Calchaquiés. Het landschap is ruig met bergen en lage begroeiing, maar ook veel rode aarde en cactussen. Het lijkt wel de setting van een Wild West film. U bent in het Nationale Park Los Cardones. Strek de benen en maak een wandeling tussen metershoge cactussen. Lama’s kunnen zomaar de weg oversteken. En grote kans dat boven u roofvogels cirkelen, er kan zo maar een condor bij zijn. De weg kronkelt omlaag. Een groot deel is onverhard. U komt langs verschillende uitkijkpunten, de hoogste op meer dan 3400 meter. De Cuesta del Obispo heet dit deel. Daarna het dal in. Er lijkt geen einde te komen aan de haarspeldbochten die u steeds verder naar beneden brengen. Tot slot door een bosrijk en vervolgens een landelijk gebied met veel akkerbouw en dorpen; dit is de Valle de Lerme.

 

Overnachting in Salta.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Salta

Slenteren door koloniaal Salta

c7455166-ed71-44fb-a232-2637ce03a812 97c68aec-a770-4342-83b3-fb119ad6f71c

Deze dag is ter vrije besteding.

 

In Salta ziet u veel gekleurde huizen en gebouwen, sommige gerestaureerd, andere in enigszins vervallen staat. Opvallend zijn de twee roze en de pastelblauwe kerken hier. Het grote plein heeft aan alle kanten terrassen. Een must is een bezoek aan het archeologische museum de Alta Montaña. Hier wordt de mummie van een kindoffer van de Inca’s tentoongesteld. De Inca’s offerden kinderen aan de vulkanen om die rustig te houden. En pas enkele tientallen jaren geleden zijn hier drie zeer goed bewaard gebleven mummies gevonden. Uniek in de wereld. Neem de kabelbaan naar de top van de San Bernardo berg, wanneer u het San Bernardo klooster aan de voet heeft gezien. Drink een wijntje bij de wijnfiets van Wine&Bike op de top. Om u zelf helemaal onder te dompelen in het lokale leven gaat u ’s avonds naar één van de peña’s. Dit zijn een soort cafés waar gegeten en gedronken wordt en waar live muziek is. Vaak gitaar en zang.

 

Overnachting in Salta.

Inclusief ontbijt, huurauto

De trein naar de wolken
Salta

De trein naar de wolken

Klinkt dat niet idyllisch: een treinrit naar de wolken? Het is vaak letterlijk zo tijdens de rit met de Tren a...

Citytour Salta
Salta

Citytour Salta

Als u het leuk vindt om wat meer te weten over Salta en omgeving dan is de citytour van een halve dag onder...

Dag 15 Salta - Purmamarca

ca. 190 km / 2 uur

In ruim twee uur rijdt u van Salta naar Purmamarca.

 

Purmamarca is een toeristisch maar gezellig plaatsje dat aan alle kanten door bergen wordt omgeven. Het ene souvenirkraampje staat naast het andere, maar de omgeving is zo mooi, dat het toch de moeite waard is. Kleine huizen in adobekleuren en op de achtergrond veelkleurige bergen. De Cerro de los Siete Colores, oftewel de zevenkleurige berg, is de bekendste. Het lijkt wel alsof een schilder een landschap heeft geverfd met alle tinten die hij op zijn palet had. Diverse tinten bruin, groen, roze en rood lijken op elkaar te liggen en de berg op te bouwen. Er zijn veel wandelmogelijkheden. De Paseo de los Colorados, een rondje van drie kilometer met vrij weinig hoogteverschillen is een aanrader. Er zijn ook zwaardere beklimmingen mogelijk.

 

Overnachting in Purmamarca.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Purmamarca

Shop kleurrijke souvenirs op de markt van Tilcara

Argentinie-Purmamarca-souvenierstalletje

In Tilcara is een lokale markt en een markt met souvenirs. Er zijn veel restaurants en terrasjes. Direct naast het dorp Tilcara ligt de oude Inca-opgraving Pucará. U kijkt vanaf de ruïnes aan alle kanten de vallei in. De Inca’s hadden deze strategische ligging al in de 12e eeuw ontdekt. De ruïnes worden omringd door talloze cardón cactussen en er is ook een cactustuin bij.

 

Wandel ook naar de Garganta del Diablo, een kloof. De route is vier kilometer. Vervolg daarna de mooie route naar Uquiá, u rijdt door de kloof van Humahuaca met als einddoel het gelijknamige dorp. Als u nog niet geluncht heeft, zijn er voldoende restaurants in Humahuaca. Specialiteiten uit deze streek zijn geitenvlees, lama op diverse manieren bereid, gnocchi van Andes-aardappels en locro, een stoofpotje met vlees. Daarna rijdt u weer terug naar Purmamarca.

 

Overnachting in Purmamarca.

Inclusief ontbijt, huurauto

Zoutvlakte Salinas Grandes
Purmamarca

Zoutvlakte Salinas Grandes

Op iets meer dan een uur rijden vanaf Purmamarca liggen de grootste zoutmeren van Argentinië. De zoutvlaktes...

Dag 17 Purmamarca - Salta

ca. 190 km / 2 uur

In ongeveer 2,5 uur rijdt u van Purmamarca naar Salta. Delen van de route rijdt u door mooie natuur. Voor uw tweede verblijf hier, adviseren wij om buiten de stad te verblijven. Er is een aantal hacienda’s en finca’s die tegenwoordig als hotel zijn ingericht. Een hacienda of finca is een oude hoeve met land eromheen. De hotels zijn vaak op zich al fotogeniek. U verblijft in de rust, buiten de stad. En de ervaring om op een hacienda of finca te slapen is een aanrader.

 

Overnachting buiten Salta.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 18 Salta - Buenos Aires

Koloniale gebouwen en tango op straat

90454f6e-2675-4689-ae5f-b937fee56f56 2ca4a981-d3bd-4777-b08a-a3a304be045e

U rijdt van uw hotel naar de luchthaven. Daar levert u uw huurauto in en vliegt naar de hoofdstad van Argentinië. Een transfer naar uw hotel is geregeld. Wij boeken een nachtje Buenos Aires omdat u anders vóór de intercontinentale vlucht naar Amsterdam een hele lange overstaptijd zou hebben.

 

Buenos Aires is een enorme en bruisende stad. De leukste wijken zijn San Telmo, Microcentro, Palermo, La Boca en Retiro. Statige gebouwen treft u overal. San Telmo is een gezellige wijk met smalle straten geplaveid met keien, pleinen, terrassen, restaurants en op straat wordt de tango gedanst. Palermo is de leukste wijk om uit eten te gaan. Authentiek, gezellig en met veel bijzondere gebouwen en pleinen. La Boca is natuurlijk bekend om het voetbalstadion. Maar vergeet niet naar de Caminito te gaan. Talrijke kleurige huisjes, veel street-art en ook hier weer tangodansers op straat. Retiro is vooral bekend om de begraafplaats, met als bekendste graf dat van Evita Perón.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, huurauto, privé-transfer

Tangoshow
Buenos Aires

Tangoshow

In het hart van de wijk San Telmo, bakermat van de tango, staat een oud gebouw. Op deze unieke locatie ziet u...

Fietstocht
Buenos Aires

Fietstocht

Bijna een must-do, de leukste excursie die er in Buenos Aires is: een fietstocht door de stad. Onder...

Dag 19 Vertrek Buenos Aires

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de internationale luchthaven gebracht. Einde van een prachtige reis!

 

Inclusief ontbijt, privé-transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen