terug naar het overzicht

Autorondreis Rockies, New Mexico en Arizona

Een prachtige reis langs een vrij onbekende route. U bezoekt het Rocky Mountain National Park en rijdt daarna zuidwaarts richting New Mexico. Onderweg bezoekt u heetwaterbronnen en zandduinen. In New Mexico is de Mexicaanse sfeer en architectuur de eyecatcher in steden als Taos, Sante Fe en Albuquerque. Via heel diverse nationale parken met duinen, versteende wouden en canyons naar het iconische Monument Valley. Grotwoningen van Native Americans ziet u bij Mesa Verde en tijd voor actie is er in Moab.

Wat maakt deze reis bijzonder
Unieke combi van drie staten
Mexicaanse cultuur en natuur
Aparte hotels: caravan, wigwam
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Prijsindicatie vanaf € 2700,- per persoon
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Rockies, New Mexico en Arizona

Dag 1    Aankomst Denver

Dag 2    Rocky Mountain National Park

Dag 3    Rocky Mountain National Park

Dag 4    Colorado Springs

Dag 5    Great Sand Dunes

Dag 6    Taos

Dag 7    Santa Fe

 

Dag 8    Santa Fe

Dag 9    Albuquerque

Dag 10  White Sands National Park

Dag 11  Petrified Forest (Holbrook)

Dag 12  Canyon de Chelly

Dag 13  Monument Valley

Dag 14  Mesa Verde

 

Dag 15  Mesa Verde

Dag 16  Moab

Dag 17  Moab

Dag 18  Moab

Dag 19  Black Canyon of the Gunnison

Dag 20  Denver

Dag 21  Vertrek Denver

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Denver

Welkom in de Rocky Mountains!

Amerika-Denver-Straatbeeld Amerika-Denver-Regeringsgebouw Amerika-Denver-Football

Bij aankomst op de luchthaven van Denver, haalt u uw huurauto op. Het is een klein stukje rijden van de luchthaven van Denver naar uw hotel in de stad.

 

De bijnaam van de stad Denver is de 'Mile High City', omdat de stad exact op één mijl hoogte ligt. De contouren van de bergen van de Rocky Mountains, die direct buiten de stad oprijzen, geven de stad een bijzonder cachet. Ooit was het een paradijs voor goudzoekers en één van de belangrijkste steden van het Wilde Westen. Nu is het de hoofdstad van de staat Colorado. Het meest opvallende gebouw is het Colorado State Capital. In het zonlicht schittert de gouden koepel van dit regeringsgebouw. Wandel vanaf deze eyecatcher door de autovrije 16th Street. Leuke winkels en gezellige horecazaken ziet u aan weerszijden. Er staat ook een aantal historische gebouwen in dit stadsdeel. Voor de meeste toeristen is een dag of een halve dag in de stad voldoende.

 

Overnachting in Denver.

Inclusief huurauto

Spookachtige foodtour
Denver

Spookachtige foodtour

Een geweldige combinatie: spookverhalen plus lekker eten bij de haunted foodtour door de binnenstad van Denver...

Ghost en pubtour
Denver

Ghost en pubtour

Spoken en bier in één? Tijdens deze kroegentocht leert u de griezelige geschiedenis van Denver kennen. U hoort...

Dag 2 Denver - Rocky Mountain National Park

Ca. 125 km/ 2 uur

Na een nachtje Denver rijdt u door naar het Rocky Mountain National Park. De imposante bergen en adembenemende natuur van het Rocky Mountain National Park liggen op iets meer dan een uur rijden buiten de stad. Het is echter een aanrader om een omweg te maken. Rijdt naar Black Hawk en Central City. Hier ziet u een aantal oude panden helemaal in Wild West stijl. Casino’s en het operagebouw boden de mijnwerkers uit de omgeving enig vertier. Hier begint ook de Peak to Peak Scenic Byway, een mooie route naar Rocky Mountain National Park. Stop natuurlijk even in het plaatsje Nederland en maak een selfie met het plaatsnaambord. Onderweg kunt u ook al de eerste wandelingen in het Nationale Park maken. Watervallen, stroomversnellingen en een meertje zorgen voor de leukste stops onderweg. De afstand voor vandaag bedraagt zo'n 125 km.

 

Estes Park is het uitgangspunt voor een bezoek aan het Rocky Mountain National Park. Rocky Mountain National Park is een paradijs voor wandelaars, er zijn tal van trails uitgezet. Het landschap is heel afwisselend.

 

Overnachting nabij Rocky Mountain National Park (Estes).

Inclusief huurauto

Dag 3 Rocky Mountain National Park

Hiken en scenic autoroutes

Amerika-Rocky-Mountains-National-Park-Eland f7571e70-c710-47e9-b67c-619de800b130

Een aanrader om vandaag te kiezen voor een combinatie van een autorit en wandelen. Breng een bezoek het Alpine Visitor Center. Rijd over de Old Fall River Road, de oudste weg door de Rockies. Een andere bijzondere weg is de Trail Ridge Road, de hoogstgelegen geasfalteerde weg in de Verenigde Staten. Kies één lange of meerdere korte wandelingen. Er is voor elk wat wils.

Eén van de mooiste uitzichtpunten is Many Parks Curve; hier stoppen is bijna een must. U ziet zowel de U-vormige Horseshoe Vallei als de bergen en de meertjes. Rijd helemaal naar de andere kant van het park waar het Grand Lake Entrance Station is.

Niet alleen wandelen en in de auto zitten, maar wat actiever bezig zijn, is ook een optie. U kunt paardrijden, raften of mountainbiken. De keus is aan u.

 

Overnachting nabij Rocky Mountain National Park (Estes).

Inclusief huurauto

Dag 4 Rocky Mountain National Park - Colorado Springs

Ca. 115 km/ 1,5 uur

Rode rotsen en pilaren van zandsteen doen denken aan een woestijngebied. Maar bij Colorado Springs rijzen achter de rotsen en het zand dan ineens enorme bergen met sneeuw op. Een wonderlijke combinatie. Bezoek het park Garden of the Gods voor de mooiste plekken en wandelroutes. U heeft goed zicht op de Pikes Peak, de bekendste berg van Colorado. Opvallend bij het bezoekerscentrum is de rotsformatie “kussende kamelen”; heeft u genoeg fantasie om ze te herkennen?

 

Overnachting in Colorado Springs.

Inclusief huurauto

Ziplinen
Colorado Springs

Ziplinen

Zweef over dalen tussen de bergen van de Rockies. Uw avontuur begint in het hart van Manitou Springs. Een...

Jeepsafari en paardrijden
Colorado Springs

Jeepsafari en paardrijden

Geniet van de pracht van de historische Old Stage Road vanuit een open jeep. Een cowboygids neemt u mee naar...

Dag 5 Colorado Springs - Great Sand Dunes National Park

Ca. 265 km/ 3 uur

Amerika-Great-Sand-Dunes

Het Great Sand Dunes National Park heeft de hoogste zandduinen van het land. The High Dune en de Sand Dune zijn de bekendste toppen. Wandelen kan, maar hou er rekening mee dat u één stap omhoogklimt en weer een halve stap terugzakt in het mulle zand. Kies daarom als beloning voor een spectaculaire trip het duin af: ga sleeën of sandboarden. U kunt ter plekke een slee of sandboard huren, maar gewoon zelf een vuilniszak meenemen en daarop gaan zitten of naar beneden rollen is ook een optie. Voelt u zich weer even kind!


Onverwachts in zo’n zanderig, bijna woestijnachtig gebied is dat u in april en mei kunt pootjebaden in de Medano Creek.

 

Overnachting nabij Great Sand Dunes National Park.

Inclusief huurauto

Dag 6 Great Sand Dunes National Park - Taos

Ca. 170 km/ 2 uur

Taos bestaat uit drie interessante facetten: de overblijfselen van de oude Pueblo-Indianencultuur, het Spaanskoloniale erfgoed en de huidige kunstenaars. Bekend is het plaatje van Taos met adobe-huizen, die als blokken op elkaar gestapeld lijken te staan. Deze woningen stammen uit de tijd van de oorspronkelijke bewoners, de Pueblo’s. Dwaal door de smalle straten met veel kleine winkels met kunst en kitsch. Schrijvers, fotografen, schilders, pottenbakkers; allerhande artiesten voelden zich aangetrokken door de sfeer in Taos. Het oudste deel van het stadje, Taos Pueblo, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Rijdt (of nog beter: loop een stukje) over de brug over de Rio Grande. Voor mensen met hoogtevrees is het even slikken als u in de diepte kijkt…

 

Overnachting in in Taos.

Inclusief huurauto

Dag 7 Taos - Santa Fe

Amerika-Santa-Fe-1 Amerika-Santa-Fe-William-Bents-Fort Amerika-Santa-Fe-2

Santa Fe is de hoofdstad van de staat New Mexico. De staat doet zijn naam eer aan, de invloeden uit Mexico zijn groot in de staat en in de plaats Santa Fe. Ten eerste merkt u dat in het eten: pepers zijn rijkelijk aanwezig. Zoek een leuk restaurant in de Canyon Road. Canyon Road ligt in de gezellige wijk Barrio de Analco waar ook veel winkels en galeries zijn. Santa Fe is één van de oudste steden van de USA. De Navajo’s hadden hier al een nederzetting. Het historische centrum is gerestaureerd en de knusse straatjes nodigen uit om rond te dwalen en een souvenir aan te schaffen. Het Georgia O’Keeffe-museum is een bezoek waard. De mooiste kerk is de San Franciscus. Traditionele adobe-huizen zijn nog in het centrum te zien.

 

Overnachting in Santa Fe.

Inclusief huurauto

Dag 8 Santa Fe

Deze dag is ter vrije besteding. Snuif wat cultuur op en geniet vooral van het Mexicaanse eten.

 

Overnachting in Santa Fe.

Inclusief huurauto

Dag 9 Santa Fe - Albuquerque

Ca. 105 km/ 1,5 uur

Albuquerque is een grote stad aan de Rio Grande-rivier. Concentreer u tijdens uw bezoek op het oude stadshart. Hier ziet u de mooiste gebouwen, veel nog uit adobe opgetrokken. Er zijn veel gezellige winkels en restaurant. Het beste uitzicht op de stad krijgt u door de Sandia Peak Tramway te nemen.

Net buiten de stad, in het westen, ligt Petroglyph National Monument. Meer dan 20.000 figuratieve tekeningen zijn in de rotsen uitgekerfd door de Pueblo-indianen.

 

Overnachting in Albuquerque.

Inclusief huurauto

Dag 10 Albuquerque - White Sands National Park

Ca. 370 km/ 4 uur

Amerika-White-Sands

Spierwitte duinen, niet aan zee maar midden op land. Dat ziet u bij het White Sands National Park. Doe de Dune Drive en parkeer de auto onderweg voor een hike door het duinlandschap. Kiest u voor een verharde route dan is het goed te doen, maar ploegend door het zand zijn de routes zwaarder. Eigenlijk bestaan de duinen niet eens uit zand, maar uit gipskristallen! Zorg dat u drinkwater en een zonnebril bij zich heeft om uw ogen te beschermen tegen het verblindende wit en het door de wind opstuivende gips. Start uw bezoek bij het Visitor Center met allerlei weetjes en een film over dit gebied. Voel u weer even kind en koop meteen een slee bij het bezoekerscentrum. Neem die mee naar een hoge duintop en zoef de helling af.

 

Overnachting nabij White Sands National Park.

Inclusief huurauto

Dag 11 White Sands National Park - Petrified Forest National Park

Ca. 620 km/ 7 uur

Een hele lange rijdag. Vanmiddag of morgenochtend kunt u een bezoek brengen aan het Petrified Forest National Park. Het grootste aantal versteende bomen ter wereld is hier te vinden. De bomen zijn miljoenen jaren oud en werden bedolven onder vulkanisch as. Er zijn interessante bezoekerscentra met onder andere tentoonstellingen over fossielen. Door het park loopt slechts één weg met verschillende uitzichtpunten en wandelmogelijkheden. Het landschap is fotogeniek door de verschillend gekleurde steenlagen. Er zijn ruïnes van dorpen van de oorspronkelijke bewoners.

 

Overnachting nabij Petrified Forest National Park.

Inclusief huurauto

Dag 12 Petrified Forest National Park - Canyon the Chelly National Monument

Ca. 175 km/ 2 uur

De beste manier om kennis te maken met de Chelly-kloof, is het volgen van de North Rim Drive. Een ruïne uit de tijd van de oorspronkelijke bewoners van deze streek, de Pueblo-indianen komt al snel op uw pad. Maak een hike langs de muurschilderingen van antilopen bij de Antelope House Overlook. Tal van uitzichtpunten zijn langs de ”scenic route” gecreëerd. De tweede mooie route voert langs de zuidkant van de canyon. Op veel plekken mag u alleen met een gids wandelen. Er zijn ook jeeptours en paardrijtochten met een gids.

 

Overnachting nabij Canyon the Chelly National Monument.

Inclusief huurauto

Dag 13 Canyon the Chelly National Monument - Monument Valley

Ca. 160 km / 1,5 uur

Amerika-Monument-Valley-Cowboy Amerika-Monument-Valley-Navajo_2_503219 Amerika-Monument-Valley-Vlag

Gelegen op de grens van Arizona en Utah en misschien wel het meest herkenbare plaatje van de Verenigde Staten. De plek waar Forrest Gump zijn marathon abrupt eindigde en waar cowboys nog elk moment lijken te kunnen verschijnen. Het decor van Monument Valley is terug te zien in veel films en commercials. De lange vlaktes met gigantische, platte, zandstenen rotsen, ook wel mesa’s genoemd, zorgen voor een fotogeniek plaatje.

Monument Valley is een Navajo-reservaat, wat betekent dat het wordt beheerd door de Najavo-Indianen. Al generaties lang wonen en leven de Navajo’s in het gebied en eren de tradities van hun voorouders. Het volk is grotendeels afhankelijk van toerisme. Grijp de kans om meer te leren over hun cultuur. Maak onder begeleiding van een Navajo een jeeptour door het gebied of ga paardrijden. Helemaal bijzonder is het om te overnachten in een echte traditionele ‘Hogan’.

Overnachting nabij Monument Valley.
Inclusief huurauto

Dag 14 Monument Valley - Mesa Verde National Park

Ca. 210 km/ 3 uur

U verlaat het iconische Navajo-reservaat en rijdt naar Mesa Verde National Park, gelegen in de staat Colorado.

 

Eeuwen geleden vestigden de Anasazi First Nations zich in unieke grotwoningen in Mesa Verde. Ze breidden natuurlijke nissen in de rotsen uit en vestigden er hele dorpen. Sommige rotswoningen hebben meerdere verdiepingen. De muren maakten ze mooier met rood, roze, wit en geel pleisterwerk. Tal van dit soort huizen zijn bewaard gebleven. Mesa Verde is de beste plek om er een kijkje te nemen. Loop iets meer dan een kilometer naar de Far View Sites en aanschouw verschillende huizen. Bijzonder zijn de kiva’s, ondergrondse ruimtes waar ceremonies werden gehouden. Een kiva is goed te zien bij Cedar Tree Tower. Het gebouw dat het best bewaard is, is het Spruce Tree House. Hier zijn 130 kamers! Bezoek het Chapin Mesa Museum voor meer achtergrondinformatie over dit gebied.

 

Overnachting nabij Mesa Verde National Park.

Inclusief huurauto

Dag 15 Mesa Verde National Park

Amerika-Mesa-Verde-Grotwoning Amerika-Mesa-Verde-2

Deze dag is ter vrije besteding. In alle rust kunt u het nationale park bekijken.

 

Overnachting nabij Mesa Verde National Park.

Inclusief huurauto

700 Years Tour
Mesa Verde

700 Years Tour

De 700 Years Tour biedt u een interessant, historisch inkijkje in het leven van de Pueblo Native Americans...

Dag 16 Mesa Verde - Moab

Ca. 200 km/ 2,5 uur

Door naar Moab. Niet voor niets wordt deze populaire plaats jaarlijks druk bezocht. Moab is de perfecte uitvalsbasis voor de omliggende natuurgebieden. De populairste parken zijn hier Arches National Park, dat zich kenmerkt door de rode rotsen en ontelbare, natuurlijk gevormde bogen, en Canyonlands National Park, met grillige rotsformaties, canyons en vergezichten. Liefhebbers van outdoor activiteiten hoeven zich hier niet te vervelen. De talloze off-road routes lenen zich uitstekend voor een avontuurlijke jeeptocht of mountainbiketour. Maar ook leuk is het suppen of raften op de Colorado-River.

 

Overnachting in Moab.
Inclusief huurauto

Dag 17 Moab

Fotogenieke rotsbogen

Amerika-Verenigde-Staten-Zuidwest-Moab-Arches-National-Park-83443610

Of u nu kiest voor een avontuurlijke jeeptour of eigen vervoer, de omliggende parken zijn zeker een bezoek waard. Nergens ter wereld zijn zoveel natuurlijk gevormde bogen bij elkaar te vinden als in Arches National Park. Een verharde weg die dwars door het park loopt brengt u gemakkelijk bij verschillende parkeerplekken, waar vandaan u te voet de bezienswaardigheden kunt bezoeken. Tip: start de dag vroeg, dan bent u de drukte, maar ook de hoge temperaturen voor!

Het gigantische Canyonlands bestaat uit vier delen: Island in the Sky, The Needles, The Maze en Rivers. Deze laatste zijn enkel toegankelijk voor wandelaars en 4WD voertuigen. Island in the Sky is het best bereikbaar. Langs de verharde weg liggen verschillende, adembenemende uitzichtpunten over het gebied. Voor de Needles parkeert u de auto en vervolgt u het avontuur via één van de verschillende wandelpaden met diverse niveaus. De paden leiden langs torenhoge rotspilaren, maar ook langs graslanden, rotstekeningen en bogen. Island in the Sky en The Needles liggen al snel 200 kilometer uit elkaar en zijn daarom wel lastig met elkaar de combineren.

 

Overnachting in Moab.

Inclusief huurauto

Dag 18 Moab

Outdoor activiteiten rond Moab

Er is zoveel te doen vanuit Moab dat een extra dag aan te raden is. Ook als u meer tijd nodig heeft om de nationale parken te bezoeken, is een extra dag aan te bevelen. Ga paardrijden vanuit één van de omliggende ranches, of kies voor een activiteit op de Colorado-River, zoals raften of kajakken.

Voor een off-road avontuur is het leuk om een jeep te huren. Neem het heft in handen en hobbel over de stoffige wegen van Onion Creek Road en Long Canyon Road. Liever niet onverhard? Rijdt dan een stukje over de Highway 128 langs de Colorado-River voor één van de mooiste highway routes in de VS. Of ga naar Dead Horse Point State Park voor hoge kliffen en vergezichten.

 

Overnachting in Moab.

Inclusief huurauto

Jetboat over de Colorado-rivier
Moab

Jetboat over de Colorado-rivier

Ga mee voor een jetboattour waar uw gids u mee naar beneden neemt op een rustig watertraject van de Colorado...

Raften op de Colorado-Rivier
Moab

Raften op de Colorado-Rivier

Raften op de Colorado-rivier, dwars door Professor Valley. Dit gedeelte van de rivier is geweldig voor...

Dag 19 Moab - Black Canyon of the Gunnison National Park

Ca. 265 km/ 3 uur

De route vandaag kan in een korte 3 uur gereden worden, maar leuk is het om onderweg te stoppen bij Colorado National Monument, waar hoge rotsformaties het natuurgebied bedekken. Rijdt de bijzondere route door het park en geniet van panoramische uitzichten. Vanaf Grand Junction is het nog 1,5 uur rijden naar Black Canyon of the Gunnison.

 

Niet de meest bekende, maar wel één van de steilste, smalste en meeste ruige kloven in de USA. De canyon heet niet voor niets “Black”, op de bodem is het zo donker; bijna zwart! Het zonlicht kan door het smalle deel de grond niet bereiken. De wanden reiken tot wel 600 meter hoog. De kloof is uitgeslepen door de Gunnison-rivier.

Er zijn diverse ingangen. Het mooiste uitzicht over de kloof heeft u vanaf de South Rim Road. Parkeer uw auto onderweg en loop één van de vele trails. De Rim Rock Nature Trail vinden wij een must! In de canyon leven herten, stekelvarkens, coyotes en eekhoorns in alle soorten en maten en yellow-bellied marmotten (herkenbaar aan hun gele buik).

 

Overnachting nabij Black Canyon of the Gunnison National Park.

Inclusief huurauto

Dag 20 Black Canyon of the Gunnison National Park - Denver

Ca. 470 km/ 5,5 uur

b718fdc2-78bf-463b-ba84-5895d0519c56 cd0d9ae9-1cc0-4563-9f68-5e85d067a42d

U rijdt terug naar Denver. Struin nog even wat winkels af voor een laatste souvenir voor mee naar huis.

 

Overnachting in Denver.

Inclusief huurauto

Dag 21 Vertrek Denver

Het einde van uw reis is in zicht. Het is een klein stukje rijden van uw hotel in Denver naar de luchthaven. U levert uw huurauto in.

 

Liever nog wat meer zien? Kijkt u eens bij onze bouwsteen Nationale Parken in de Rockies. Deze is leuk te combineren.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen