terug naar het overzicht

Rondreis Noordoost-Amerika per trein

Een rondreis door de Verenigde Staten waar u vier grote afwisselde steden bezoekt. De reis start in het historische Boston. Vanaf hier reist u met gemak per trein door naar het grote New York City. Een heel andere wereld! Door naar Philadelphia waar de onafhankelijkheidsverklaring van Amerika werd getekend. Als laatste kunt u onder andere het Witte Huis en het Capitool bewonderen in Washington DC evenals vele andere monumenten.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek 4 steden per trein
Geschiedenis in Boston
The Big Apple: New York City
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Prijsindicatie vanaf € 2100,- per persoon
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Noordoost-Amerika per trein

Dag 1    Aankomst Boston
Dag 2    Boston
Dag 3    New York City
Dag 4    New York City
Dag 5    New York City

Dag 6    Philadelphia
Dag 7    Philadelphia
Dag 8    Washington DC
Dag 9    Washington DC
Dag 10  Vertrek Washington DC

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Boston

Amerika-Boston-Straatbeeld-0bd855d7 Amerika-Boston-Straatbeeld-1

Op eigen gelegenheid reist u vanaf de luchthaven naar uw hotel in Boston. Dit kan eenvoudig met een taxi, een Uber of het openbaar vervoer. Boston is één van de oudste steden van de Verenigde Staten. De typische skyline kent veel hoogbouw, maar daartussen vindt u vooral veel historische gebouwen. Door deze oude gebouwen en de geschiedenis is Boston één van de meest Europese steden in Amerika.

 

Op een leuke manier maar liefst 16 bezienswaardigheden bezoeken? Wandel dan de 4 kilometer lange Freedom Trail. De route begint bij het Boston Common Park en eindigt bij het zeilschip USS Constitution. Uiteraard kan de route ook andersom worden gelopen. Tijdens de wandeling komt u onder andere langs de markthal van Quincy Market (onderdeel van Faneuil Hall) en de Massachusetts State House. Deze plekken tijdens uw wandeling zijn de moeite waard! Wilt u liever met een ervaren gids wandelen? Wij kunnen dit voor u regelen.

 

Lokaal eten proeven? In Boston kunt u op veel plaatsen genieten van grote zeekreeften! Vers gevangen voor de kust.

 

Overnachting in Boston.

Dag 2 Boston

Er is zo veel te doen in Boston en dus ook op deze dag kunt u zich uitstekend vermaken. Bekijk de historische wijk Beacon Hill. Deze wijk wordt door velen beschouwd als de mooiste wijk van de stad, met haar smalle straatjes. Bezoekt u het beroemde museum Boston Tea Party Ships? Het gaat over de basis van de Amerikaanse revolutie. Op 16 december 1773 gooiden de kolonisten 342 kisten thee in het water van Boston Harbor als protest tegen de belastingen die zij moesten betalen aan het Verenigd Koninkrijk. Op replica’s van de schepen Eleanor en Beaver kunt u dit door middel van interactieve tentoonstellingen herbeleven.

 

De meest prestigieuze universiteit van Amerika en misschien zelfs wel van de wereld is gevestigd in Boston en Cambridge, de bekende Harvard University. Deze twee plaatsen worden enkel door een rivier van elkaar gescheiden. Het hart van de universiteit bevindt zich rond Harvard Yard in Cambridge. Hier kunt u de prachtige historische gebouwen bewonderen en de bibliotheek bezoeken. Geniet daarna van een kop koffie aan het water bij Harvard Square.

 

Overnachting in Boston.

Fietstocht
Boston

Fietstocht

Ontdek het unieke karakter en de charme van verschillende wijken, u fietst er namelijk door zes!

Van drukke...

Walvissen spotten
Boston

Walvissen spotten

Stap aan boord voor een geweldige ervaring op zee! U vaart naar Stellwagen Bank Marine Sanctuary, een rijke...

Dag 3 Boston - New York City

Per trein reist u naar New York: welkom in The Big Apple. De transfers naar en van het treinstation regelt u zelf. Zodra u in de stad bent kijkt u uw ogen uit. Veel herkenning, want New York City is een bekend decor uit vele films en tv-series. De gele taxi’s rijden u voorbij en de verlichting van de neonreclames op Times Square stralen u tegemoet. Wandel door het hart van Manhattan en geniet van de drukke metropool. Verdwalen doet u niet snel, want bijna alle wegen zijn genummerd. Zo kunt u eenvoudig uw hotel terugvinden als u de genummerde straat van uw hotel onthoudt.

 

Wilt u liever wat rust? Bezoek dan het Central Park. Wandel of fiets en vergeet even dat u in de stad bent die nooit slaapt.

 

Overnachting in New York City.
Inclusief treinreis

Dag 4 New York City

Amerika-New-York-Rockefeller-Center-3 Amerika-New-York-911-Memorial-2 Amerika-New-York-Vrijheidsbeeld

Wat niet mag ontbreken aan uw bezoek aan New York is het Vrijheidsbeeld! Dit standbeeld staat op een eiland en bezoekt u door een boot naar Liberty Island te nemen. Vanaf Liberty Island heeft u ook een goed zicht op de skyline van Manhattan. Mocht u het Vrijheidsbeeld enkel willen bekijken van een afstand? De publieke ferry vaart er ook langs!

 

Vele wijken zijn een bezoek waard. Wandel of fiets over de beroemde Brooklyn Bridge en ontdek de totaal andere wijk Brooklyn aan de overkant van het water. Gaat u de stad op grote hoogte ontdekken? Neem dan de lift naar boven in Rockefeller Center of in het Empire State Building. De indrukwekkende uitzichten vanaf het observatiedek zijn de moeite waard.

 

Overnachting in New York City.

Fietsen over de Brooklyn Bridge
New York City

Fietsen over de Brooklyn Bridge

Verken Lower Manhattan op twee wielen. Tijdens deze twee uur durende tour fietst u rond zuidelijk Manhattan...

Dag 5 New York City

Op de plaats waar de Twin Towers stonden voor de vreselijke terroristische aanslag op 11 september 2001 vindt u nu twee prachtige monumenten. In het museum onder de herdenkingsmonumenten leert u meer over de gebeurtenis en hoort u verhalen van mensen uit de stad. Indrukwekkend om op de plaats te lopen waar dit moment wat niemand ooit vergeet, heeft plaatsgevonden. Naast deze plek staat nu ook het nieuwe World Trade Center, One World. Een nog hogere grote toren, waarin u ook naar de top kunt voor een adembenemend uitzicht!

 

’s Avonds zijn er tientallen voorstellingen van Broadway musicals in New York. Sluit u uw verblijf in de stad cultureel af?

 

Overnachting in New York City.

Dag 6 New York City - Philadelphia

Amerika-Philadelphia-Skyline Amerika-Philadelphia-Liberty-Bell_2_507040

Per trein van de Big Apple naar een stad die in alle Amerikaanse geschiedenisboeken terug te vinden is: Philadelphia. De transfers van en naar het treinstation regelt u zelf; dit kan gemakkelijk met de metro of een Uber.

Op 4 juli 1776 werd in Philadelphia de onafhankelijkheidsverklaring getekend. In het straatbeeld ziet u dan ook oude gebouwen tussen de moderne nieuwe kantoorgebouwen.


De onafhankelijkheidsverklaring werd getekend in het toenmalige koloniale gemeentehuis van Pennsylvania. Dit gebouw heet nu Independence Hall. Een prachtig bouwwerk dat tegenover het Liberty Bell Paviljoen ligt. De grote bel hier staat symbool voor de onafhankelijkheid en is door het hele land gereisd. Zo hoorden de inwoners op vele plekken het geluid van de vrijheid. In 1915 keerde de bel uiteindelijk terug naar dit paviljoen in Philadelphia.

 

Houdt u van musea? Bezoek dan het Pennsylvania Academy of Fine Arts of het Philadelphia Museum of Art. Bent u niet z’n kunstliefhebber, maar kijkt u graag films? Dan wilt u misschien toch een stop maken bij het laatstgenoemde museum. Op deze grote stenen trappen voor het museum werden onder andere de beroemde Rocky films opgenomen.

 

Overnachting in Philadelphia.
Inclusief treinreis

Dag 7 Philadelphia

Bezoek de Eastern State gevangenis die in 1829 is gebouwd. In die tijd was het de meest bekende, dure en meest moderne gevangenis met high tech snufjes. In de cellen verbleven heel wat bekende criminelen verbleven. Wellicht kent u Willie Sutton van de grote bankoverval en Al Capone, ook wel Scarface genoemd. Tijdens een tour door deze oude gevangenis ziet u waar deze criminelen verbleven.

 

Snuif na het bezoek aan de gevangenis de frisse buitenlucht op. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het mooie Fairmount Park langs de Schuykill rivier.

 

Overnachting in Philadelphia.

Per segway door Philly
Philadelphia

Per segway door Philly

De start van de tour is direct naast de Delaware-rivier, met uitzicht op New Jersey en de Benjamin Franklin-bru...

Dag 8 Philadelphia - Washington DC

Vandaag reist u per trein naar de vierde, en laatste stop: Washington DC.

 

Op bezoek in de hoofdstad van Amerika en tevens de woonplaats van de president. De regerende president woont in het Witte Huis, wat u door de hekken ziet. Ook het Pentagon en de Capitool zijn prachtige gebouwen. In de stad vindt u veel monumenten van verschillende presidenten. Zo vindt u hier het Lincoln Memorial met de beroemde spiegelvijver, waar veel toespraken worden gehouden. Waarschijnlijk herkent u dit van televisie en uit films.

 

Ook het Washington Monument en de Vietnam War Memorial zijn indrukwekkend. De meeste bezienswaardigheden liggen aan de Mall, een autovrij gebied. Wandel hier rond en bewonder de imposante monumenten.

 

Overnachting in Washington DC.
Inclusief treinreis

Dag 9 Washington DC

Amerika-Washington-Capitool-1_1_498530

Zin om te fietsen, fitnessen of wandelen? Ga dan naar Rock Creek Park. Dit park ligt aan de Potomac rivier en is een fijn stadspark. Wilt u liever de natuur in? Ook dit kan vlakbij de stad! Great Falls National Park is een schitterend natuurpark buiten de stad. Bezichtig hier de watervallen van de rivier de Potomac.

 

’s Avonds is de wijk Georgetown gezellig met kleine straatjes en knusse restaurants, cafés en bars. In Adams Morgan Street vindt u veel eetgelegenheden die allerlei internationale gerechten serveren.

 

Overnachting in Washington DC.

Dag 10 Vertrek Washington DC

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Hopelijk heeft u genoten van deze vier Amerikaanse steden.

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Amerika. Verblijf langer in één van deze steden of voeg nog meer mooie plekjes toe!

 

Inclusief transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen