terug naar het overzicht

Autorondreis Hoogtepunten van Oost-Amerika

Een rondreis door de Verenigde Staten waar geen hoogtepunt van de oostkust overgeslagen wordt. De reis start in Washington DC, waar de president woont. Daarna reist u door de prachtige natuur van Shenandoah National Park naar de Niagara Falls. Via de Fingerlakes gaat u terug in de tijd op bezoek bij de Amish. In Philadelphia kunt u zien waar het onafhankelijkheidsverdrag is getekend en u sluit uw reis af in de stad die nooit slaapt, New York City.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ouderwetse Amish levenswijze
Modern New York City
Kletterende watervallen
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Prijsindicatie vanaf € 3200,- per persoon
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Oost-Amerika

Dag 1    Aankomst Washington DC
Dag 2    Washington DC
Dag 3    Shenandoah National Park
Dag 4    Shenandoah National Park
Dag 5    Pittsburgh
Dag 6    Niagara Falls

Dag 7    Niagara Falls
Dag 8    Ithaca
Dag 9    Ithaca
Dag 10  Lancaster
Dag 11  Lancaster
Dag 12  Philadelphia

Dag 13  Philadelphia
Dag 14  New York City
Dag 15  New York City
Dag 16  New York City
Dag 17  Vertrek New York City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Washington DC

Amerika-Washington-DC-Memorial Amerika-Washington-DC-Monument Amerika-Washington-DC-Capitool_2_507098

U komt aan in de presidentsstad, Washington. Op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Op bezoek in de hoofdstad van Amerika en tevens de woonplaats van de president. De regerende president woont in het Witte Huis, wat u door de hekken ziet. Ook het Pentagon en de Capitool zijn prachtige gebouwen. In de stad vindt u veel monumenten van verschillende presidenten. Zo vindt u hier het Lincoln Memorial met de beroemde spiegelvijver, waar veel toespraken worden gehouden. Waarschijnlijk herkent u dit van televisie en uit films.

 

Ook het Washington Monument en de Vietnam War Memorial zijn indrukwekkend. De meeste bezienswaardigheden liggen aan de Mall, een autovrij gebied. Wandel hier rond en bewonder de imposante monumenten.

 

Overnachting in Washington DC.
Inclusief transfer

Dag 2 Washington DC

Zin om te fietsen, fitnessen of wandelen? Ga dan naar Rock Creek Park. Dit park ligt aan de Potomac rivier en is een fijn stadspark. Wilt u liever de natuur in? Ook dit kan vlakbij de stad! Great Falls National Park is een schitterend natuurpark buiten de stad. Bezichtig hier de watervallen van de rivier de Potomac.

 

’s Avonds is de wijk Georgetown gezellig met kleine straatjes en knusse restaurants, cafés en bars. In Adams Morgan Street vindt u veel eetgelegenheden die allerlei internationale gerechten serveren.

 

Overnachting in Washington DC.

Fietsen langs monumenten in D.C.
Washington D.C.

Fietsen langs monumenten in D.C.

Deze fietstocht van 3 uur brengt u langs de iconische National Mall, waar u om het gedenkteken heen kunt...

Dag 3 Washington DC - Shenandoah National Park

Ca. 115 km / 1,5 uur

De komende dagen gaat u op pad met uw huurauto. U rijdt vanuit Washington DC de natuur in richting Shenandoah National Park.

 

Shenandoah National Park ligt op een hoogvlakte tussen twee valleien. Door de grote verschillen in hoogte is het een omgeving waar tienduizenden diersoorten leven. Gaat u het bekendste dier spotten in dit gebied? De zwarte beren liggen regelmatig te rusten op en onder rotsen. Goed zoeken dus! Buiten beren leven er ook veel verschillende vogels, herten en insecten. Wandel door het park en geniet in de buitenlucht.

 

Overnachting in Shenandoah National Park.
Inclusief huurauto

Dag 4 Shenandoah National Park

Amerika-Shenandoah-Valley-Spoorweg Amerika-Shenandoah-Valley-Landschap

Deze dag is ter vrije besteding. Trek uw wandelschoenen en ontdek de omgeving. Loop bijvoorbeeld naar de verlaten spoorweg en ga op zoek naar diverse dieren.

 

Overnachting in Shenandoah National Park.
Inclusief huurauto

Dag 5 Shenandoah National Park – Pittsburgh

Ca. 345 km / 4 uur

U rijdt door naar Pittsburgh, een minder bekende stad, maar toch heeft ook deze stad veel te bieden. Breng een bezoek aan het Andy Warhol Museum, voor veel bekende ''pop art''. Op zoek naar gezelligheid? Ga dan naar Strip District. Hier vindt u veel winkels en restaurants.

 

Overnachting in Pittsburgh.
Inclusief huurauto

Dag 6 Pittsburgh – Niagara Falls

Ca. 385 km / 4 uur

Canada-Niagara-Falls-Journey-Behind

Vandaag rijdt u verder naar een natuurwonder: de Niagara Falls. Het overweldigende geluid van al het water dat naar beneden valt is al indrukwekkend, maar om dit natuurwonder van dichtbij te bekijken is spectaculair. Stap daarom aan boord van een boot zodat u vanaf het water naar de waterval kijkt. Daarna nog een mooie wandeling maken? Loop door het Niagara Falls State Park en geniet van de natuur en de uitzichtpunten. Neem een kijkje in één van de kleine musea. Bij de Niagara Falls zijn verschillende restaurants, bestel wat lekkers om uw bezoek aan de watervallen af te sluiten.

 

Bent u er nog als het donker wordt? Kijk dan naar de lichtshow, de watervallen worden tijdens deze show kleurrijk verlicht.

 

Overnachting in Niagara Falls.
Inclusief huurauto

Dag 7 Niagara Falls

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van het panoramische uitzicht of stap aan boord en vaar naar de watervallen toe. Een onvergetelijke ervaring als u de watervallen bijna aan kunt raken.

 

Overnachting in Niagara Falls.
Inclusief huurauto

Dag 8 Niagara Falls – Ithaca

Ca. 265 km / 3 uur

Amerika-Ithaca-Finger-Lake Amerika-Ithaca-Waterval_2_507177

In 3 uur rijdt u vanuit Niagara Falls naar Ithaca. Cayuga Lake is het grootste meer van de Finger Lakes. Dit gebied heeft zijn naam te danken aan 11 langwerpige meren die parallel aan elkaar liggen en aan de vorm van vingers doen denken. Geniet van de rust en de natuur rondom het meer vanuit Ithaca. Buiten een bezoek aan het meer zijn er ook veel watervallen in de omgeving. In een gebied van ongeveer 16 kilometer zijn wel 150 watervallen geteld! Hier zijn uiteraard ook de kleintjes meegeteld, maar sommige zijn indrukwekkend hoog en groot. Welke gaat u bezoeken?

 

Overnachting in Ithaca.
Inclusief huurauto

Dag 9 Ithaca

Deze dag is ter vrije besteding. Bezoekt u vandaag een wijnveld of wandelt u naar één van de watervallen?

 

Rondom Ithaca zijn veel wijnvelden. Dus als u zin heeft in een glaasje wijn na uw avontuur in de natuur, bent u hier op de juiste plek. Zoek een leuke proeverij of bar op voor een drankje.

 

Overnachting in Ithaca.
Inclusief huurauto

Dag 10 Ithaca – Lancaster

Ca. 390 km / 4,5 uur

Amerika-Lancaster-Amish-1 Amerika-Lancaster-Amish-Paarden Amerika-Lancaster-Mannen

Op naar het landelijke Lancaster. Op het platteland ziet u ouderwetse boerderijen en uitgestrekte velden. In dit gebied gaat u echter ook terug in de tijd. Eén van de oudste Amish gemeenschappen woont in deze omgeving. Zij leven grotendeels nog op dezelfde manier als 300 jaar geleden: zonder auto’s, televisie en moderne apparatuur.

 

Overnachting in Lancaster.
Inclusief huurauto

Dag 11 Lancaster

Deze dag is ter vrije besteding. Misschien leuk om vandaag een ritje te maken per paard en wagen? Zo leert u de cultuur van de Amish direct goed kennen.

 

Wilt u deze omgeving bezoeken? Doe dit dan op de Amish manier, met paard en wagen. Stop onderweg bij een lokale markt, waar zij handwerk en lokale producten verkopen. Maak onderweg niet zomaar foto’s van de mensen die u tegenkomt. Volgens hun geloof, mogen zij zichzelf niet vastleggen op beeld.


Heeft u wel eens een overdekte brug gezien? Typisch iets wat in de omgeving van Lancaster regelmatig voorkomt! Romantische bruggen die eruit zien als een Amerikaans schuurtje. Door sommige kunt met de auto rijden.

 

Overnachting in Lancaster.
Inclusief huurauto

Luchtballonvaart
Lancaster

Luchtballonvaart

Vlieg een uur lang met een luchtballon over de prachtige Amish boerderijen. Bij aankomst op de vertrekplek mag...

Dag 12 Lancaster – Philadelphia

Ca. 130 km / 1,5 uur

Amerika-Philadelphia-Helikopterview

U verlaat de Amish en rijdt vanuit Lancaster naar Philadelphia. Deze stad vindt u terug in alle Amerikaanse geschiedenisboeken. Op 4 juli 1776 werd hier de onafhankelijkheidsverklaring getekend. In het straatbeeld ziet u dan ook oude gebouwen tussen de moderne nieuwe kantoorgebouwen.

 

De onafhankelijkheidsverklaring werd getekend in het toenmalige koloniale gemeentehuis van Pennsylvania. Dit gebouw heet nu Independence Hall. Een prachtig bouwwerk dat tegenover het Liberty Bell Paviljoen ligt. De grote bel hier staat symbool voor de onafhankelijkheid en is door het hele land gereisd. Zo hoorden de inwoners op vele plekken het geluid van de vrijheid. In 1915 keerde de bel uiteindelijk terug naar dit paviljoen in Philadelphia.

 

Houdt u van musea? Bezoek dan het Pennsylvania Academy of Fine Arts of het Philadelphia Museum of Art. Bent u niet z’n kunstliefhebber, maar kijkt u graag films? Dan wilt u misschien toch een stop maken bij het laatstgenoemde museum. Op deze grote stenen trappen voor het museum werden onder andere de beroemde Rocky films opgenomen.

 

Overnachting in Philadelphia.
Inclusief huurauto

Dag 13 Philadelphia

Bezoek de Eastern State gevangenis die in 1829 is gebouwd. In die tijd was het de meest bekende, dure en meest moderne gevangenis met high tech snufjes. In de cellen verbleven heel wat bekende criminelen verbleven. Wellicht kent u Willie Sutton van de grote bankoverval en Al Capone, ook wel Scarface genoemd. Tijdens een tour door deze oude gevangenis ziet u waar deze criminelen verbleven.

 

Snuif na het bezoek aan de gevangenis de frisse buitenlucht op. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het mooie Fairmount Park langs de Schuykill rivier.

 

Overnachting in Philadelphia.

Inclusief huurauto

Per segway door Philly
Philadelphia

Per segway door Philly

De start van de tour is direct naast de Delaware-rivier, met uitzicht op New Jersey en de Benjamin Franklin-bru...

Dag 14 Philadelphia – New York City

Ca. 155 km / 2 uur

U rijdt vandaag naar the Big Apple. Hier levert u de huurauto in. Zodra u in New York bent kijkt u uw ogen uit. Veel herkenning, want New York City is een bekend decor uit vele films en tv-series. De gele taxi’s rijden u voorbij en de verlichting van de neonreclames op Times Square stralen u tegemoet. Wandel door het hart van Manhattan en geniet van de drukke metropool. Verdwalen doet u niet snel, want bijna alle wegen zijn genummerd. Zo kunt u eenvoudig uw hotel terugvinden als u de genummerde straat van uw hotel onthoudt.

Wilt u liever wat rust? Bezoek dan het Central Park. Wandel of fiets en vergeet even dat u in de stad bent die nooit slaapt. 

 

Overnachting in New York City.

Inclusief huurauto

Dag 15 New York City

Amerika-New-York-Brooklyn-Bridge-1 Amerika-New-York-WTC Amerika-New-York-Empire-State-Building

Vandaag kunt u verschillende hoogtepunten bezoeken. Om u in de stad te verplaatsen is het handig om een dagkaart voor de metro aan te schaffen. Wilt u toch meer zien door u boven de grond te verplaatsen? Neem dan de hop on hop off bus!

 

Wat niet mag ontbreken aan uw bezoek aan New York is het Vrijheidsbeeld! Dit standbeeld staat op een eiland en bezoekt u door een boot naar Liberty Island te nemen. Vanaf Liberty Island heeft u ook een goed zicht op de skyline van Manhattan. Mocht u het Vrijheidsbeeld enkel willen bekijken van een afstand? De publieke ferry vaart er ook langs!

 

Vele wijken zijn een bezoek waard. Wandel of fiets over de beroemde Brooklyn Bridge en ontdek de totaal andere wijk Brooklyn aan de overkant van het water. Gaat u de stad op grote hoogte ontdekken? Neem dan de lift naar boven in Rockefeller Center of in het Empire State Building. De indrukwekkende uitzichten vanaf het observatiedek zijn de moeite waard.

 

Overnachting in New York City.

Fietsen over de Brooklyn Bridge
New York City

Fietsen over de Brooklyn Bridge

Verken Lower Manhattan op twee wielen. Tijdens deze twee uur durende tour fietst u rond zuidelijk Manhattan...

Helikoptervlucht over The Big Apple
New York City

Helikoptervlucht over The Big Apple

Allemaal aan boord voor een fantastisch panoramisch uitzicht over het magische eiland Manhattan. Ervaar de...

Dag 16 New York City

Op de plaats waar de Twin Towers stonden voor de vreselijke terroristische aanslag op 11 september 2001 vindt u nu twee prachtige monumenten. In het museum onder de herdenkingsmonumenten leert u meer over de gebeurtenis en hoort u verhalen van mensen uit de stad. Indrukwekkend om op de plaats te lopen waar dit moment wat niemand ooit vergeet, heeft plaatsgevonden. Naast deze plek staat nu ook het nieuwe World Trade Center, One World. Een nog hogere grote toren, waarin u ook naar de top kunt voor een adembenemend uitzicht!

 

’s Avonds zijn er tientallen voorstellingen van Broadway musicals in New York. Sluit u uw verblijf in de stad cultureel af?

 

Overnachting in New York City.

Dag 17 vertrek New York City

Hopelijk heeft u genoten van de hoogtepunten van de oostkust. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Amerika en vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Inclusief transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen