Bouwsteen Navajo’s en rode rotsen

Een leerzame en indrukwekkende route waarbij u de Grand Canyon van uw bucketlist kan strepen. Het lijkt alsof u in een Western-film lijkt te zijn gestapt en een bezoek brengt aan het grondgebied van de oorspronkelijke bewoners, de Navajo-indianen. U leert meer over de cultuur, zal op prehistorische gronden staan en wandelt u langs archeologische opgravingen en muurschilderingen. In Sedona sluit u af met avontuur tijdens een hobbelige jeeptour langs de rode rotsen.

Erfgoed van indianenstammen
Avontuurlijke jeeptocht Sedona
Hotels op een toplocatie!
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Navajo’s en rode rotsen

Dag 1      Aankomst Grand Canyon National Park

Dag 2      Monument Valley

Dag 3      Mesa Verde National Park

Dag 4      Mesa Verde National Park

Dag 5      Canyon the Chelly

Dag 6      Sedona

Dag 7      Sedona

Dag 8      Vertrek Sedona

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Grand Canyon National Park

Grand-Canyon-6

Welkom in de Grand Canyon! Deze 450 kilometer lange canyon is misschien wel het bekendste nationale park van Amerika. De Grand Canyon is verdeeld in de North Rim en South Rim, waarvan de South Rim de beste toegankelijkheid biedt. Langs de rand van de kloof liggen verschillende uitzichtpunten met ieder een eigen verbluffend uitzicht op diepe ravijnen en roestbruine rotsen zo ver u kunt zien. Aanschouw de canyon tijdens de zonsondergang, die elke minuut de rotsen een andere kleur lijkt te geven. Maar wilt u echt onder de indruk raken? Boek dan een onvergetelijke helikoptervlucht over dit fantastische natuurverschijnsel. Onze favoriete manier om de Grand Canyon te aanschouwen!

 

Overnachting nabij Grand Canyon National Park.                            

Inclusief huurauto

Dag 2 Grand Canyon National Park – Monument Valley

Ca. 390 km / 4 uur

Tip: Begin de dag met een hoogtepunt van de reis, een helikoptervlucht over de Grand Canyon! Dit is zonder twijfel de mooiste manier om dit gigantische natuurwonder te aanschouwen. De vlucht boeken wij voor u in de ochtend, zodat u daarna voldoende tijd heeft om door te rijden naar Monument Valley.

 

U verlaat de Grand Canyon Village via de Desert View Drive welke langs de kloof loopt. Hier passeert u nog verschillende uitkijkpunten. Vooral de Desert View Watchtower is de moeite waard. Vervolgens rijdt u in ruim 2,5 uur naar het bijzondere Monument Valley, gelegen op de grens van Arizona en Utah en misschien wel het meest herkenbare plaatje van de Verenigde Staten. De plek waar Forrest Gump zijn marathon abrupt eindigde en waar cowboys nog elk moment lijken te kunnen verschijnen. Het decor van Monument Valley is terug te zien in veel films en commercials. De lange vlaktes met gigantische, platte, zandstenen rotsen, ook wel mesa’s genoemd, zorgen voor een fotogeniek plaatje.

Monument Valley is een Navajo-reservaat, wat betekent dat het wordt beheerd door de Najavo-Indianen. Al generaties lang wonen en leven de Navajo’s in het gebied en eren de tradities van hun voorouders. Het volk is grotendeels afhankelijk van toerisme. Grijp de kans om meer te leren over hun cultuur. Maak onder begeleiding van een Navajo een jeeptour door het gebied of ga paardrijden. Helemaal bijzonder is het om te overnachten in een echte traditionele ‘Hogan’.
In tegenstelling tot de staat Arizona, doet Monument Valley aan zomer-winter tijd. Het verschil met Nederland is daardoor altijd 8 uur.

 

Overnachting nabij Monument Valley.

Inclusief huurauto

Helikopter North Canyon Tour
Grand Canyon

Helikopter North Canyon Tour

Zonder twijfel de beste manier om de Grand Canyon te aanschouwen, is vanuit vogelperspectief. Een...

Dag 3 Monument Valley – Mesa Verde National Park

Ca. 210 km / 2,5 uur

Amerika-Monument-Valley-2_4_511308 Amerika-Verenigde-Staten-Mesa-Verde-National-Park-4_1_512868 Amerika-Verenigde-Staten-Mesa-Verde-National-Park-discovery-tour

U verlaat het iconische Navajo-reservaat en rijdt in naar Mesa Verde National Park, gelegen in de staat Colorado. Eeuwen geleden vestigden de Anasazi First Nations zich in unieke grotwoningen in Mesa Verde. Ze breidden natuurlijke nissen in de rotsen uit en vestigden er hele dorpen. Sommige rotswoningen hebben meerdere verdiepingen. De muren maakten ze mooier met rood, roze, wit en geel pleisterwerk. Tal van dit soort huizen zijn bewaard gebleven. Mesa Verde is de beste plek om er een kijkje te nemen. Loop iets meer dan een kilometer naar de Far View Sites en aanschouw verschillende huizen. Bijzonder zijn de kiva’s, ondergrondse ruimtes waar ceremonies werden gehouden. Een kiva is goed te zien bij Cedar Tree Tower. Het gebouw dat het best bewaard is, is het Spruce Tree House. Hier zijn 130 kamers! Bezoek het Chapin Mesa Museum voor meer achtergrondinformatie over dit gebied.

 

Overnachting nabij Mesa Verde National Park.

Inclusief huurauto

Dag 4 Mesa Verde National Park

Tour door Mesa Verde

De 700 Years Tour biedt u een interessant, historisch inkijkje in het leven van de Pueblo Native Americans. Zij woonden in Mesa Verde van ongeveer 550 tot 1300 na Christus. U wordt meegenomen op een chronologische reis die begint met de vroegst geregistreerde Pithouse-dorpen (600 na Christus) tot het klassieke Pueblo-tijdperk van klifwoningen uit de 13e eeuw. Uw gids vertelt over de geschiedenis, de flora en fauna, de landbouw, de kunst en architectuur. Er zijn circa 600 rotswoningen. Korte wandelingen over aangelegde paden brengen u naar de vroegste Mesa Top sites en naar het prachtige Cliff Palace, de grootste en meest ontzagwekkende klifwoning in Mesa Verde National Park.

Overnachting nabij Mesa Verde National Park.

Inclusief huurauto en Mesa Verde 700 Years Tour met Engelssprekende gids, entreeticket

Dag 5 Mesa Verde National Park – Canyon the Chelly

Ca. 220 km / 2,5 uur

Amerika-Canyon-de-Chelly

U verlaat de staat Colorado en rijdt de grens over naar Arizona. U rijdt bijna de gehele route door Navajo Reservaat. De beste manier om kennis te maken met de Chelly-kloof, is het volgen van de North Rim Drive. Een ruïne uit de tijd van de oorspronkelijke bewoners van deze streek, de Pueblo-indianen komt al snel op uw pad. Maak een hike langs de muurschilderingen van antilopen bij de Antelope House Overlook. Tal van uitzichtpunten zijn langs de ”scenic route” gecreëerd. De tweede mooie route voert langs de zuidkant van de canyon. Op veel plekken mag u alleen met een gids wandelen. Er zijn ook jeeptours en paardrijtochten met een gids.

 

Overnachting nabij Canyon the Chelly.

Inclusief huurauto

Dag 6 Canyon the Chelly - Sedona

Ca. 320 km / 3,5 uur

U laat Canyon the Chelly achter u voor een rit naar Sedona. U kunt in een keer doorrijden, dan bent u ongeveer 3,5 uur onderweg. Maar leuk is om een kleine omweg te maken en te stoppen bij de Petrified Forest National Park. Deze gekleurde woestijn dankt zijn naam aan de versteende bomen. Neem vanaf het bezoekerscentrum de autoroute door het nationale park welke u langs verschillende bijzondere natuurverschijnselen, wandelpaden en uitzichtpunten brengt. Aan het begin van het park is tevens een restaurant om te lunchen. Vanaf de Pertrified Forest rijdt u in ruim 2 uur naar Sedona.

 

Verscholen tussen hoge, rode rotsformaties vindt u het sfeervolle plaatsje Sedona. De omliggende vallei, waar menig westernfilm is opgenomen, dient als prachtig decor vanuit de stad.
Sedona heeft een gezellig centrum met een variatie aan restaurants, winkels en kunstgalerijen. Bijzonder is het Tlaquepaque Village: een outdoor winkelcentrum gebouwd in Spaanskoloniale stijl. Struin langs de fonteinen, groen versierde binnenplaatsjes en natuurlijk de vele winkels.

Uniek is de Chapel of the Holy Cross. Deze kapel verrijst als een modern bouwwerk uit de ruige rotsen. Maar ook de torenhoge, iconische Cathedral Rock is een herkenningspunt van Sedona. Het mooiste is om dit natuurwonder te bekijken tijdens zonsondergang. Vanaf Red Rock Crossing heeft u het beste zicht op de roodgloeiende rots en de weerkaatsing in het water van de Oak Creek.

 

Overnachting in Sedona.

Inclusief huurauto

Dag 7 Sedona

Avontuurlijke jeepexcursie langs Oak Creek Canyon

Sedona-Jeeptour3 Amerika-Sedona-National-Park-3 Amerika-Sedona-National-Park-9_1_512980

Stap in de opvallende roze, open jeep en maak u klaar voor een avontuur! Deze jeeptour is de perfecte manier om de omgeving van Sedona te verkennen. Omgeven door torenhoge rode rotsformaties, over hobbelig terrein en door kronkelende ravijnen rijdt de jeep vakkundig door de prachtige Red Rock Canyons naar de top van de Mogollon Rim. Hoog boven Sedona geniet u van de van een onvergetelijk uitzicht. Uw gids verteld u over het gebied met herkenbare film decors en historische paden. U keert gegarandeerd terug met tientallen foto’s. Afhankelijk van uw groepsgrootte zal met uw eigen gezelschap of met andere reizigers de jeep delen.

 

Andere mogelijkheden zijn kajaktrips, mountainbiketochten of wandeltochten. Voor een mooie wandeling adviseren wij de Broken Arrow Trail. Deze route is 2,7 kilometer en geschikt voor de gemiddelde wandelaar. Iets meer uitdaging? Dan is de West Fork Trail van ongeveer tien kilometer een fantastisch alternatief. Deze laatste route leidt u door een steeds smaller wordende kloof waarbij u zelfs het water zal moeten oversteken.

Tijd over? Ga dan afkoelen bij het Slide Rock State Park, gelegen op slechts een paar minuten rijden van Sedona. Zoals de naam al aangeeft is hier een natuurlijke glijbaan in de rivier ontstaan door jarenlange erosie.

 

Overnachting in Sedona.

Inclusief huurauto en jeepexcursie

Dag 8 Vertrek Sedona

Er is een einde gekomen aan uw reis langs de deze indrukwekkende canyons en rotsgebieden. Vervolg uw reis richting Tucson of San Diego aan de kust van Californië.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën