Bouwsteen Scenic route & Elvis

Eén van de mooiste auto- of camperroutes in het diepe zuiden van Amerika is de Natchez Trace Parkway. In de negentiende eeuw was dit oorspronkelijk een pad dat door indianen werd gebruikt. Een weg van soms maar een meter breed en later een drukke verkeersader voor pioniers, missionarissen en handelaren. Halverwege overnacht u in Tupelo, de geboorteplaats van Elvis Presley. De Natchez Trace Parkway eindigt in Natchez, hier overnacht u in een echte historische Antebellum.

De mooie Natchez Trace Parkway
Geboortehuis van Elvis Presley
Historische Antebellum
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Scenic route & Elvis

Dag 1   Nashville - Tupelo
Dag 2   Natchez
Dag 3   Vertrek Natchez

100% maat werk

Dag 1 Nashville - Tupelo

Ca. 325 km / 4 uur

Amerika-Verenigde-Staten-Nashville-Live-muziek_1_519582 Amerika-Nashville-Gitaren Nashville-1

Iets ten zuiden van Nashville begint de bezienswaardige Natchez Trace Parkway. In de negentiende eeuw was dit oorspronkelijk een pad wat door indianen werd gebruikt. Een weg van soms maar een meter breed en later een drukke verkeersader voor pioniers, missionarissen en handelaren. ’s Middags komt u aan in Tupelo, een klein stadje in de staat Mississippi. Het stadje is voornamelijk bekend omdat het de geboorteplaats van de ‘King of Rock-’n-roll’ Elvis Presley is. Jaarlijks komen vele fans naar Tupelo om zijn geboortehuis te bekijken. Het huisje is in dezelfde staat te zien als vroeger, zelfs de inrichting is hetzelfde. Ben u een echte Elvis fan? Doe dan de Elvis Presley Tour, deze ruim zes kilometer lange tour neemt u mee naar onder andere Elvis’ school en de winkel waar hij zijn eerste gitaar kocht. Voor autoliefhebbers is het Tupelo Automobile Museum een aanrader.

 

Overnachting in Tupelo.                              

Inclusief huurauto

Dag 2 Tupelo - Natchez

Ca. 460 km / 5,5 uur

Amerika-Deep-South-Natchez_5_519621 6232d340-ac6b-4d5b-b952-10292db0686d

U vervolgt u weg over de spectaculaire Natchez Trace Parkway. Aan het einde van de middag komt u aan in Natchez. Natchez is de oudste nederzetting aan de Mississippi rivier en één van de weinige plaatsen die gespaard is gebleven tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het gevolg is dat veel Antebellums (villa’s van voor de oorlog) er nog staan. Het is erg interessant om enkele historische Antebellums te bezoeken en deel te nemen aan een rondleiding. Leer meer over de donkere geschiedenis van de regio en wandel door de prachtig aangelegde tuinen en

 

Overnachting in Natchez.                           

Inclusief huurauto

Dag 3 Vertrek Natchez

Er is een einde gekomen aan uw reis over de Natchez Trace Parkway. Rijdt verder naar New Orleans en bezoek deze bruisende stad. Een andere optie is om de Mississippi-rivier richting het noorden te volgen naar Clarksdale en Memphis. Bekijk onze rondreizen om een idee te krijgen wat de mogelijkheden zijn.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën