Lara bij het Miami Beach sign in Florida
Florida-Orlando-Disney-mickey-Lara-Mike

Vijf Florida vakantie tips

Lara, Van Verre Algemeen 19-5-2023

Florida heeft de bijnaam de ‘’Sunshine State’’ en dat is niet voor niks. Vrijwel het hele jaar door schijnt de zon en dit kan zorgen voor erg hoge temperaturen. Er zijn periodes dat er veel regen valt en orkanen voor kunnen komen in het najaar. Maar de meeste maanden is de temperatuur aangenaam en kun je in Florida veel mooie plekken bezoeken.

 

Plan jij een rondreis naar Florida? Dan mogen er vijf hoogtepunten in Florida (buiten de prachtige stranden om) niet ontbreken aan jouw reis. In deze blog geef ik je mijn vijf ultieme Florida vakantie tips

 

1. Snorkelen met zeekoeien in Crystal River

Op nog geen twee uur rijden van de stad Orlando en ook van de luchthaven van deze grote stad vind je Crystal River. Dit rivierrijke gebied staat in verbinding met de zee en dat zorgt voor veilig ondiep water, op aangename temperatuur en vol met eten voor de zeekoeien. Deze komen hier graag om lekker te eten en te rusten.

Maak een boottocht over de Crystal River en je zal ze al snel tegenkomen. Het is een extra leuke ervaring om met deze grote goedzakken te gaan snorkelen. Ze zijn nieuwsgierig en komen dan vaak erg dichtbij. Wees niet bang, ze zijn niet gevaarlijk!

      


2. De Florida Keys 

Deze eilandenreeks is met elkaar verbonden door een lange weg van bruggen. Op de eilandjes kun je uiteraard genieten van mooie stranden, maar er is meer! Proef de heerlijke verse vis, ga snorkelen, duiken, varen of cultuursnuiven in Key West.
    

Het verste eilandje van de reeks dat verbonden is met een brug is Key West. Deze stad ligt erg dicht bij Cuba. Deze invloeden zijn dan ook terug te zien in de restaurantjes, winkels en de muziek die je hoort. Wandel tussen de Victoriaanse huizen naar de meest fotogenieke boei; Southernmost Point. Dit plekje is het zuidelijkste plekje van Amerika. En als je dan toch op de keys bent, probeer de Key Lime Pie die hier vandaan komt. Heerlijk!

 

3. Everglades National Park 

De moerrassen van de Everglades en rivieren zijn verbonden met zee. Dit zorgt voor een speciaal ecosysteem waardoor een deel van de rivieren uit zoutwater bestaan. Daardoor is dit het enige gebied ter wereld waar krokodillen en aligators samen leven. De één houdt van zoet- en de ander van zoutwater. Herken jij welk dier een krokodil of aligator is? Dat leer je in één van de visitor centers die gratis te bezoeken zijn of van een lokale gids tijdens een boottocht.

    

Het is mogelijk om met een luide propeller boot een tocht te maken, echter verstoort het harde geluid van de boot wel de natuur. Een aanrader is daarom een tocht in het nationale park te maken met een stillere boot. Zo kun je optimaal genieten van de flora en fauna zonder dat je de natuur verstoort.

 

4. Bezoek de bruisende metropool Miami 

Miami heeft erg veel te bieden en mag je daarom niet overslaan in Floirda. Bezoek de prachtige stranden met de kleurrijke strandwachter huisjes. Op Ocean Drive vind je leuke Art-Deco huizen die nu veelal dienen als hotels en restaurants.

    

Wil je wat meer cultuur? De wijk Little Havana is erg gezellig. Doordat er veel Cubanen naar Amerika zijn gekomen vind je hier Cubaanse restaurantjes waar je kunt genieten van eten, live muziek, cocktails met Cubaanse Rum en een Cubaanse sigaar.

De hoge gebouwen en het moderne Miami met veel pracht en praal is ook een bezoekje waard. De luxe dure auto’s zie je overal rijden, maar de skyline kun je het best bewonderen tijdens een boottochtje. Je vaart dan ook langs de huizen van vele beroemdheden. Misschien zie je Jennifer Lopez of Shakira wel in de tuin zitten! 
    

 

5. Pretparken in Orlando

Een laatste Florida vakantie tip is een bezoek aan Orlando, the funcapitol of the world. Deze stad heeft deze bijnaam te danken aan de vele pretparken in de omgeving. Zo heb je Disneyworld met maar liefst vier grote parken, twee waterparken en een centraal openbaar deel Disney Springs. Maar ook Universal Studio’s met twee grote pretparken, die verbonden zijn met de Hogwarts Express van Harry Potter. En verder heb je nog Seaworld, Legoland, Wonderworks en nog vele kleinere attracties en parken in de buurt. Dus, ben jij een pretparken liefhebber? Dan kan Orlando zeker niet overgeslagen worden! 
    

Wat verder buiten de stad bevindt zich het Kennedy Space Center. Ook erg aan te raden voor een uitstapje! Hier leer je alles over het heelal en de ruimtevaart.

Wil je toch liever wat meer de natuur in? Shingle Creek is één van de rivieren die naar de Everglades stroomt. Hier kun je dieren spotten tijdens een leuke boottocht.

 

Wil je na het lezen van mijn vijf ultieme Florida vakantie tips ook een rondreis door Florida maken? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag met het uitzoeken van een mooie passende reisroute, autohuur en hotels. 

 

Lara,

Van Verre