Must do: een bezoek aan Death Valley in zuidwest-Amerika
Sri-Lanka-Renee

Must do: een bezoek aan Death Valley in zuidwest-Amerika

Renée, Van Verre Algemeen 18-2-2021

Bij een auto- of camperrondreis door Amerika hoort ook zeker een bezoek aan Death Valley. Ik ben er een aantal jaar geleden geweest en ik ben echt verrast. Je zult wel denken, Death Valley, wat moet ik daar nu weer? Hier zie je toch alleen maar zand en kunnen de temparturen oplopen tot 50 graden in de zomer? Maar niets is minder waar! De zoutvlakten zijn uniek, de uitzichten adembenemend en de zandduinen overdonderend.

 

Daarom deel ik mijn vijf hoogtepunten voor een bezoek aan Death Valley graag met je. Onderstaande bezienswaardigheden mag je als je het mij vraagt echt niet overslaan.

 

Bezienswaardigheden in Death Valley

1. Zabriskie Point

Het meest bekende uitzichtpunt van Death Valley is Zabriskie Point. Vanaf hier kijk je uit over de goudkleurige Badlands Furnace Creek. Het mooiste is om Zabriskie Point tijdens zonsondergang te bezoeken, de rotsen krijgen dan een rood-oranje gloed. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje omhoog wandelen, voor iedereen goed te doen dus. Ben je sportief aangelegd en wil je wat meer actie? Maak dan een mooie wandeling vanaf Zabriskie Point.

 

2. Mesquite Flat Sand Dunes

Vlakbij de plaats Stovepipe Wells liggen de Mesquite Flat Sand Dunes. De zandduinen zijn de bekendste en grootste zandduinen in Death Valley. Je kunt hier makkelijk komen, ze liggen namelijk langs de weg. Ook hier geldt weer dat je de mooiste foto’s kunt maken tijdens zonsondergang of zonsopkomst. Wij waren hier aan het begin van de ochtend en genoten van het mooie uitzicht. We vonden zelfs sporen van dieren in het zand, zoals pootjes van vogels en een spoor van een slang. Daarna maakten we een wandeling door de duinen om nog meer van de omgeving te zien.

 

3. Badwater basin

Niet alleen in Bolivia en Chili heb je een zoutvlakte ook hier in Death Valley. De zoutvlakte Badwater Basin ligt op 86 meter onder de zeespiegel en vormt het laagste punt van Noord-Amerika. Het is een indrukwekkend gezicht en zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt vanaf het platform de vlakte bekijken, maar je kunt er ook een wandeling overheen maken.  

      

 

4. Dante's View

En dan ongetwijfeld één van de meest fotogenieke plaatsen in Death Valley: Dante’s Valley. Vanaf een hoogte van bijna 1.700 meter op de Black Mountains heb je een spectaculair uitzicht over Mount Whitney, het Badwater Basin en het Panamint-gebergte. Het uitzicht is het mooiste aan het begin van de ochtend of het eind van de middag. Omdat het hoger gelegen is, is het wel aan te raden om een trui of een warm vest mee te nemen. Vanaf de parkeerplaats is het slechts een klein stukje wandelen naar het uitzichtpunt.

 

Houd er rekening mee dat de parkeerplaats niet te bereiken is met een bus of camper, het laatste stuk is namelijk erg steil met veel haarspeldbochten. Reist u dus met een camper? Parkeer de auto wat lager en loop het laatste stukje omhoog. Ook belangrijk om te weten als u met een camper reist; sommige camperverhuurders staan het niet toe om in de hete (zomer)maanden door Death Valley te rijden. Een huurauto komt dan veel beter van pas.

 

5. Artist's Drive

Met de auto kun je een mooie rit maken langs de 14 kilometer lange Artist’s Drive. De kleurrijke rotspartijen lijken net een palet van een schilder. Bijzonder is ook dat de gekleurde rotsen zijn ontstaan na een vulkanische explosie. Tijdens zonsondergang komen de kleuren nog meer naar voren wat het zeer fotogeniek maakt. En; je kunt het allemaal bewonderen vanuit je gekoelde auto met airco!

        

 

Naast deze 5 hoogtepunten is er nog zoveel meer te bekijken in Death Valley. Wat dacht je van Devil’s Golf Course, Ubehebe Crater en de Golden Canyon. Mocht je dus de tijd hebben, blijf dan minimaal twee dagen in dit indrukwekkende gebied.

 

Belangrijke tip voor jouw bezoek aan Death Valley

Omdat het overdag, en zeker in de zomermaanden, ontzettend warm is, wordt het aangeraden om na 10.00 uur ’s ochtends tot zonsondergang geen wandelingen te maken. Het is daarvoor echt te warm. Zeker op de zoutvlakte van Badwater Basin, waar de zon ook vanaf de grond reflecteert, is het niet aan te raden om langer dan 15 minuten buiten de auto (met airco) te verblijven. Wanneer u een wandeling maakt, neem dan voldoende water mee, smeer je goed in met een hoge factor en zet een hoed of pet op om een zonnesteek te voorkomen.

 

Een voordeel van de warmte; na een duik in het zwembad hoef je je niet af te drogen. Wanneer je terugloopt naar je hotelkamer ben je alweer opgedroogd!

 

En verder: tank je auto vol, sla liters water in en... gáán!

 

Wil je na het lezen van mijn blog ook een bezoek aan Death Valley brengen tijdens je rondreis West-Amerika? Neem contact op met onze Amerika-specialisten. Zij helpen je graag.

 

Renée,

Van Verre