4 Tips voor een rondreis Noord-Thailand
IMG_6999

4 Tips voor een rondreis Noord-Thailand

Wendy, Van Verre Algemeen 7-3-2017

Dat er heel veel te zien en te doen is in Noord-Thailand daar kwam ik achter tijdens mijn rondreis door Thailand. Het noorden biedt een bijzondere combinatie tussen tempels, landschappen, inheemse culturen en de Thaise keuken. Neem de tijd om het landelijke leven van de inheemse bevolking werkelijk mee te kunnen maken! Hieronder mijn favoriete must-do's in Noord-Thailand:

        

 

Chiang Mai

Chiang Mai is de op een na grootste stad van Thailand maar 40 keer kleiner dan Bangkok en ligt tussen de hoogste bergen en de mooiste natuur. Chiang Mai heeft ontzettend veel bezienswaardigheden, met alleen al meer dan driehonderd tempels. De Wat Phrahat Doi Suthep is hiervan de meest bekende tempel. Als je hier bent, vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan het Elephant Nature Park. De vele vrijwilligers zorgen hier voor olifanten die helaas een zwaar leven te verduren hebben gehad. Hier is het mogelijk om deze reuzen op een goede manier te voederen en, als je niet bang bent voor een nat pak, ook te wassen. Ben je op zoek naar meer spanning en actie? Slinger dan net als de gibbons al ziplinend door de jungle of ga downhill op een mountainbike! Na al deze indrukken en inspanningen is het natuurlijk tijd om te relaxen. Verblijf in alle rust iets buiten Chiang Mai in bijvoorbeeld een van de prachtige hotels met 'Infinity Pool’ (een zwembad tot aan “de horizon”) met spectaculaire uitzichten over het glooiende landschap. 

        

 

Doi Inthanon National Park

Op een paar uur rijden van Chiang Mai kan je mooie wandelingen maken in Doi Inthanon National Park. Een van de lokale bergstammen zal je graag rondleiden tijdens een van de trekkingen waarbij je meer te weten komt over de aanwezige tropische planten en bomen die allemaal een bijzondere en soms zelfs genezende werking hebben. Je komt langs watervallen en akkers, het echte boerenleven van een Thai. Er zijn ook meerdaagse trekkingen mogelijk. Je kunt in de omgeving overnachten in Mae Chaem, bij een familie guesthouse, wat prachtig gelegen is, omringd door groen! 

 

Mae Hong Son

Reis verder naar het noorden en bezoek de ‘longnecks’, de plaatselijke bergstam, die met liefde jouw fotoalbum verfraaien. Zolang de oudere generatie er nog is zal de traditie van gouden ringen om hun nek er nog zijn. En ja, ze zijn ondertussen toeristen gewend, maar het is een bezoek zeker waard. De weg ernaartoe is al prachtig, vanuit Mae Hong Son stap je op een klein bootje en vaar je door een rivier naar het dorp. De Thaise bevolking is daar ondertussen druk bezig met de dagelijkse routine, de kindjes zijn onderweg naar school en de vrouwen zijn aan het weven. Ik verbleef net buiten het centrum in een prachtige vallei tussen de rijstvelden is gelegen. Geniet hier van de natuur en de rust. 

        

 

Pai 

De route naar Pai gaat via een bochtige weg met prachtig uitzicht door de bergregio. Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen was ik erg blij met mijn reispilletjes op deze route. Pai ligt 140 kilometer ten noordwesten van Chiang Mai, in een groene vallei. Ooit was Pai niet meer dan een kleine marktplaats. Het is nog steeds een klein bergdorpje, maar inmiddels zijn er leuke accommodaties, gezellige restaurantjes en verschillende winkeltjes te vinden. Het is een plek waar je achteraf eigenlijk wel langer had willen verblijven. Op een paar kilometer van het centrum van Pai is de Pai Canyon gelegen, een prachtig natuurverschijnsel. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de canyon en de Pai valley. De allermooiste vakantiefoto maak je hier tijdens de zonsondergang. Het verblijf in dit dorpje heeft voor ieder wat wils. Kies een hotel middenin het centrum of net buiten tussen de rijstvelden en geniet van de rust in het noorden van Thailand.

 

Ben je zelf nou ook geinteresserd geworden in een vakantie naar Thailand? Neem contact met ons op om jouw droomreis uit te stippelen!

 

Wendy,

Van Verre