Victoria watervallen
Namibie 5

De beste reistijd voor de Victoria Watervallen

Charelle, Van Verre Algemeen 19-4-2019

Misschien zijn het wel de bekendste watervallen ter wereld, de imposante Victoria Watervallen op de grens van Zimbabwe en Zambia, door velen ook wel de Vic Falls genoemd. Het zijn de breedste watervallen op het Afrikaanse continent. De watervallen liggen in de Zambezi rivier, de grootte van de watervallen is dan ook afhankelijk van de stand het water in de rivier.

 

De Victoria Watervallen zijn goed te combineren met een reis naar Namibië en Botswana. Een bezoek aan de watervallen is dan ook een bijzondere manier om de reis af te sluiten, of te beginnen.

Maar wat is nou de beste periode voor een bezoek aan de watervallen?

Victoria Falls

Bekijk onze andere voorbeeldreizen naar Botswana of Namibië waarmee je ook langs de Victoria Watervallen komt.

 

Wanneer naar de Victoria Watervallen?

In principe zijn de watervallen het hele jaar door goed te bezoeken.

Toch is er een heel groot verschil in reisperiodes door de waterstand in de Zambezi. In januari begint de Zambezi rivier weer iets voller te lopen door de regens die in deze periode vallen. In de maanden tot april stijgt het waterpeil iedere dag.

In mei bereiken de watervallen hun hoogtepunt. Onvoorstelbare hoeveelheden water vallen naar beneden in een noodgang. Een klein nadeel tijdens het hoogtepunt van de watervallen is de hoeveelheid mist die ontstaat. Bij een bezoek aan de Vic Falls is een regenjas of poncho geen overbodige luxe, als je deze niet draagt is er één ding zeker, je wordt drijfnat.

 

Victoria Watervallen           Victoria watervallen

 

De Victoria Watervallen op z'n mooist

In de maanden mei en juni zijn de Victoria watervallen volop in werking door het vele water in de Zambezi. Om de watervallen in volle glorie te zien is dit dan ook de perfecte tijd om te gaan. Hoewel een poncho nog altijd aan te raden is, wordt de mist langzaam aan iets minder.

Vanaf juli tot ongeveer september nemen de watervallen wat in kracht af. Dit is ook nog een prima periode voor een bezoek aan de Victoria Watervallen. Met name wandelingen en bootexcursies zijn in deze periode heel goed te doen.

Voor de avonturiers is dit ook een goed moment om een duik te nemen in Devil’s pool, waarbij je op het randje van de Victoria Falls zwemt.

Een helikoptervlucht is in deze periode ook sterk aan te raden. Doordat de mist wat minder is, is het zicht beter vanuit de lucht.

                       

 

Periode voor bescheiden Victoria Watervallen

De maanden oktober tot en met december zijn over het algemeen de warmste maanden in de omgeving van de Victoria Watervallen. In deze periode daalt het waterpeil doordat er geen regens zijn gevallen in de afgelopen maanden. Door het lage waterpeil vallen de watervallen bijna droog. Het zijn dan zeker niet de imposante watervallen die je kent van de plaatjes, maar kleine straaltjes die naar beneden sijpelen.

Het blijft natuurlijk een prachtige en imposante omgeving, maar toch is dit een minder mooie periode om heen te gaan.

 

Een bescheiden Victoria Fall

 

Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw combinatiereis naar de Victoria Watervallen in de reistijd die jou het meeste aanspreekt.

Neem contact op met één van onze Afrika specialisten.

 

Charelle

Van Verre