Bouwsteen Verborgen schatten in Mrauk U

De ruim 700 tempels en religieuze monumenten kregen een plaats te midden van de lokale bevolking. Hedendaags vormt Mrauk U een authentieke tegenhanger van Bagan. In tegenstelling tot Bagan leeft de lokale bevolking te midden van de ruim 700 tempels en monumenten die tijdens de gouden eeuwen werden gebouwd.

Een reis naar Mrauk U is niet alleen een reis door de tijd, maar ook een betoverende reis. Mrauk U is praktisch afgesloten van de buitenwereld. Het enige transport van enige omvang vindt plaats over de rivier. En de monumenten vormen een onderdeel van het leven van de lokale bevolking.

Stap in een boot
Ontmoet de Chin-bevolking
Bewonder de 90.000 boeddha's
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Reis van dag tot dag: Verborgen schatten in Mrauk U

Dag 1            Aankomst Mrauk U

Dag 2            Mrauk U

Dag 3            Mrauk U

Dag 4            Mrauk U

100% maat werk

Dag 1 Sittwe - Mrauk U

U wordt naar de pier gebracht, van waar u vertrekt per boot naar Mrauk U, een tocht van ruim 70 km. U doet er rond de 5 á 7 uur over. Het is een eenvoudige boot, tussen de lokale bevolking. Neemt u iets te knabbelen en te drinken mee. Het is wel een bijzondere beleving. ’s Middags gaat u al op stap in het uitgestrekte ruïnecomplex. Eerst naar de Shittaung-tempel met maar liefst zo’n 80.000 boeddha-beelden. Vervolgens naar de Thein-tempel, het Htukkan Thain- gebouw en de 17de-eeuwse Yadanar Pone-pagode. Een andere mooie ruïne is de Lay Myant Nar-tempel. De zonsondergang kunt u bewonderen (als de wolken het zicht niet ontnemen) vanaf de Shwe Gau Taung-pagode.

 

Informatie Mrauk U:

Een Hollander die in de zestiende eeuw een bezoek bracht aan Mrauk U vergeleek de rijkdom van de stad met die van Londen en Amsterdam. De hoogtijdagen van Mrauk U vielen tijdens het bewind van koning Minbin van 1531 tot 1553. Hij bouwde een vloot van ruim 10.000 oorlogsschepen en beheerste daarmee de Golf van Bengalen en de Golf van Martaban. Mrauk U verloor haar voorname status in 1824. De Britse kolonisten voegden Rakhaing State toe aan Brits India, verbasterden de naam in Arakan en verplaatsten de hoofdstad van Mrauk U naar Sittwe (Akyab). Mrauk U raakte in de vergetelheid. Veel inwoners trokken weg uit Mrauk U en zochten hun heil elders. Maar verder veranderde er weinig in Mrauk U. De ruim 700 tempels en religieuze monumenten kregen een plaats te midden van de lokale bevolking. Heden ten dage vormt Mrauk U een authentieke tegenhanger van Bagan. In tegenstelling tot Bagan leeft de lokale bevolking te midden van de ruim 700 tempels en monumenten die tijdens de gouden eeuwen werden gebouwd.

 

Een reis naar Mrauk U is niet alleen een reis door de tijd, maar ook een betoverende reis. Mrauk U is praktisch afgesloten van de buitenwereld. Het enige transport van enige omvang vindt plaats over de rivier. En de monumenten vormen een onderdeel van het leven van de lokale bevolking.

 

 

Overnachting in Mrauk U.

Inclusief boottransfer.

Myanmar-MraukU6(13)

Dag 2 Mrauk U

Een prachtige dagtocht: per boot naar een Chin-dorp. Daar kunt u kennismaken met de Chin vrouwen, die bekend staan om hun getatoeëerde gezichten. Een bijzondere ervaring. Elk dorp heeft zo zijn eigen patronen in de tattoo’s, met name die in de gezichten van de vrouwen zijn opzienbarend. De dorpelingen leven van de visvangst, het verbouwen van groenten en het weven van stoffen. Er zijn u maar weinig toeristen voorgegaan. In de loop van de middag terug per boot naar Mrauk U.

 

Overnachting in Mrauk U.

Inclusief ontbijt en boottocht.

 

Dag 3 Mrauk U

U bezoekt vandaag in de omgeving van Mrauk U een dorpje, waar de mooie Zee Nar Manaung-pagode en het Bandoo Hla-klooster staan. ’s Middags naar een museumpje met antieke stenen inscripties en een verzameling boeddha-beelden uti de Rakhine-periode. In de Kothaung-tempel kunt u zich verbazen over de hoeveelheid boeddha-beelden: maar liefst 90.000! Deze tempel is in de vorm gebouwd zoals de Borobudur op Java, Indonesië.

 

Overnachting in Mrauk U.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur.

Myanmar-MraukU1(13)

Dag 4 Mrauk U - Sittwe

Terug per boot naar Sittwe, dezelfde tocht dus (dat kan niet anders). U wordt naar de luchthaven gebracht.

 

Einde van een vermakelijk arrangement.

Inclusief ontbijt, boottransfer.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën