Op safari in Kenia!
Namibië

Op safari in Kenia!

Ingrid, Van Verre Algemeen 13-7-2017

Kenia is een geweldig land voor een safari met veel nationale parken. De uitgestrekte open vlaktes met het grootste wildleven van Masai Mara raken mij iedere keer weer, ik krijg er geen genoeg van om hier rond te reizen. Maar ik kan ook intens genieten van het landschap in het noorden bij Samburu National Reserve en de natuur rondom Lake Nakuru. Na de Big Five te hebben gespot plak ik graag nog een paar stranddagen in Mombasa eraan vast, lekker luieren op een comfortabel strandbed vind ik een heerlijke afsluiting van een rondreis Kenia

 

Safarireizen in Kenia 

Vaak vragen klanten mij: “Ingrid, hoe gaat het nu eigenlijk zo een safarireis door Kenia?” Wanneer je kiest voor een meerdaagse safarireis door Kenia ga je altijd met een Engelstalige gids/chauffeur op pad. Zelf rijden is geen optie want de bewegwijzering is slecht en wat doe je als een olifant met schrede stappen op je af komt lopen? Wij bieden reizen per stoere landrover aan. Altijd gaat het dak open tijdens de safaritochten zodat je leeuwen, luipaarden, giraffes en ander wild goed kan spotten. Je wordt nog enthousiaster van de gepassioneerde bushverhalen van de gids….want tjonge jonge vertellen kunnen ze die gidsen! Groot voordeel van de reizen is dat ze bij 2 personen gegarandeerd vertrekken. Er zitten maximaal slechts 7 personen in het voertuig. Bij een familie of een groepje van 4 of meer vrienden adviseer ik altijd een privésafari. Je hebt het voertuig dan namelijk voor je reisgezelschap alleen en bepaalt zelf hoelang je bij die bijzondere leeuwenfamilie blijft staan. 

        

 

De migratie in de Masai Mara

Een van mijn mooiste herinneringen aan de migratie in de Masai Mara was tijdens een reis in september, het migratieseizoen bij uitstek. Ik tuurde naar de horizon…wat zag ik daar nu bewegen? Ik kon het absoluut niet thuisbrengen….het leken wel speldenknopjes maar ja dat kon natuurlijk niet. Na enige tijd kwam ‘het’ dichterbij….het waren duizenden wildebeesten en zebra’s die binnen een mum van tijd rondom ons voertuig aan het grazen waren. Zoiets spectaculair had ik nog niet eerder gezien, wat een fantastische ervaring, echt een hoogtepunt van reizen door Kenia.

 

Bijzondere lodge in Kenia 

Tree Tops Lodge in Aberdare National Park is geen luxe lodge, maar ooooo…..wat is het een geweldige plek om een nachtje te verblijven. Voor de deur ligt namelijk een grote waterdrinkplaats waar het een komen en gaan is van olifanten, leeuwen en ander wild. Zowel binnen als buiten heb je prachtig zicht op het wild, hier zit je eerste klas, wel met fotocamera en verrekijker bij de hand! Tree Tops Lodge is een fantastische plek voor een safari in Kenia! 

        

 

Ga je voor het eerst op safari? Lees dan uitgebreid over het maken van een safari! Deze staat boordevol handige reistips zodat je goed voorbreid op reis kunt gaan.

 

Wil je ook zo'n onvergetelijke safarireis door Kenia maken? Neem dan contact met ons op en wij helpen met het plannen van jouw droomreis.

 

Ingrid,

Van Verre