Blije chauffeurs op Java
Emmy Nijman56

Blije chauffeurs op Java

Emmy, Van Verre Algemeen 19-11-2020

Onze chauffeur Rudi Juned, op Java is blij met de hulp vanuit Nederland. Oprichter Emmy Nijman zocht contact met Rudi en vroeg hem hoe hij de coronatijd doorkomt. 

 

In april startte één van onze klanten, Ruud Baljé, ‘Verre vrienden’. Hij stuurde al regelmatig vóór corona een financiële bijdrage aan de chauffeur die hem en zijn vrouw/vrienden zo goed en prettig over Java heeft gereden. En hij kwam op het idee om via ons andere klanten te vragen om aan dit initiatief mee te doen. Chauffeurs/gidsen waar dan ook tijdens een Van Verre-reis.

    

Ruimhartige hulp

Het sprak mij enorm aan en ik heb toentertijd een selecte groep van 100 Van Verre-reizigers een nieuwsbrief gestuurd hierover. En daar kwamen rond de 15 (geldelijke) steunbetuigingen uit. Ik heb waar nodig deze betrokken mensen in contact gebracht met hun chauffeur of gids in verschillende landen. De reacties van onze mensen overzee, die mij ter ore kwamen, zijn hartverwarmend.

 

Natuurlijk dragen wij ook ons steentje bij. Een aantal chauffeurs en gidsen in verschillende gebieden ziet maandelijks een bijdrage in hun kosten van ons tegemoet.

 

Handen uit de mouwen

Ik heb één van onze chauffeurs op Java, Rudi, gevraagd hoe het met hem en zijn collega’s gaat. Hij heeft wat foto’s naar me gestuurd van zijn collega’s en van hemzelf, thuis, waar hij onder andere biet verbouwt. Maar ook wat beelden van zijn collega’s, die elke week bij elkaar komen in de garage waar ‘hun’ busje staat. Ik heb een aantal daarvan hier afgebeeld.

   

Nu ze niet met onze reizigers op pad kunnen, zijn ze op zoek gegaan naar andere bronnen van inkomsten en die lopen nogal uiteen. Zo verkopen Rudi en zijn vrouw hun groenten op de markt in Bandung. Anderen lopen met een warung (rijdend winkeltje) door de straten. Alles bij elkaar is het behelpen, ze hebben het moeilijk.

 

Tenslotte

Deze blog is bedoeld als en inkijkje in de situatie waar onze mensen overzee zich in bevinden. Het is geen bedelbrief. Mocht u toch ook hulp willen bieden: laat u het me maar weten, ik breng u dan in contact met degene, waar u tijdens uw reis een klik mee had. Wel even een opmerking: Ruud met zijn ‘verre vrienden’-initiatief vindt het heel leuk als ik hem op de hoogte houd, maar hij bemiddelt niet, hij heeft het aangezwengeld. En voor Van Verre: ik zoek uit wat de gegevens zijn van degene die u eventueel wilt steunen, maar we zijn geen tussenpersoon voor de betalingen (maar daar hebben we wel tips over). Degenen die helpen bepalen zelf de hoogte van het bedrag (en daar kan ik wel over adviseren) en hoe vaak en hoe lang.

 

Emmy Nijman,
Oprichter Van Verre

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
 • Van Verre
  13-12-2020
  Hallo Carmen en Nico, niet alleen wij, maar ook Asep zijn ontzettend blij met jullie steun. Ondanks dat het zware tijden zijn, zijn we blij te horen dat het op Java goed gaat en dat iedereen er het beste van maakt. Groetjes, Manon
 • Van Verre
  13-12-2020
  Hallo Ruud en Sylvia, wat leuk te lezen dat jullie ook graag steun willen bieden aan één van de gidsen. Wij nemen contact met jullie op en gaan dit regelen. Groetjes, Manon
 • Ruud Gersen
  11-12-2020
  hallo, wij, mijn vrouw en ik, hebben in april 2014 een prachtige reis gemaakt door Indonesië en op Java hadden we een topper van een chauffeur / gids waar we nog steeds contact mee hebben via What's App. Zijn naam is Kür Kurnia. We willen hem en zijn gezin graag ondersteunen tijdens deze moeilijke tijd en willen graag van jullie weten hoe we dat het beste kunnen doen en we staan open voor alle tips die jullie ons hierover kunnen geven. Ons referentienummer was toen B25721en hij is toen ingehuurd door jullie bij Jackal Holidays. Groetjes Ruud en Sylvia Gersen.
 • Carmen Kainama & Nico Kan
  29-11-2020
  Wat een mooi initiatief. Wij kwamen pas in april (wij gingen ook naar Australië) in Nederland terug. Onze chauffeur/ gids Asep Hermawan hield contact met ons. Van het een kwam het ander en nu ondersteunen we hem en zijn familie.
Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen