Costa Rica dieren spotten

Rick en Kelly maakten een fantastische reis van 3 weken door Costa Rica. Hoewel ze eerst aan een reis naar Ecuador en de Galapagos eilanden dachten, werd hun aangeraden om Costa Rica te bezoeken.

 

In januari bezochten ze de Vakantiebeurs, waar ze spraken met onze Costa Rica specialist Lara. Niet alleen het zelf kunnen rijden met een huurauto, maar ook de vriendelijke inwoners overtuigden ze om een rondreis door Costa Rica te maken. Ze maakten heel wat kilometers en reisden van San José naar Arenal National Park en van Monteverde via Manuel Antonio tot aan Puerto Viejo de Talamanca. Ze genoten van de prachtige en diverse natuur, de accommodaties en de stranddagen aan het einde van hun reis. Ook werden er veel unieke dieren gespot!  

Snorkelen-Cano-Islands-puffer-vis_1_633790

Pure jungle in Tortuguero en Corcovado

"In Tortuguero heb je het gevoel echt in de jungle te zijn", vertelt Kelly. "Je reist er naartoe met de boot en je kunt er kanoën, kajakken of excursies doen met de boot, zoals wij hebben gedaan. 's Avonds zie je de schildpadden. Ook vonden we de de afwisseling in Corcovado erg leuk. Het ene moment ben je in het park, het andere moment ben je aan het snorkelen bij de Caño Islands. We zagen puffer visjes en kleine rifhaaitjes maar ook schildpadden. En je hoort de walvissen onder water praten...

Luiaard-Manuel-Antonio-National-Park

Costa Rica dieren spotten vanuit je accommodatie

Over de accommodaties zijn Kelly en Rick tevreden. "Enkele accommodaties bestonden uit kleine bungalows, gelegen in een jungle-tuin. Dat was bijvoorbeeld in Puerto Viejo de Talamanca. "Zo kon je in de tuin ook weer dieren spotten. Erg leuk!", zegt Kelly. "Terwijl je in bed ligt, kijk je uit over de bomen of het strand." 

Huwelijksaanzoek-strand-Manuel-Antonio

Een huwelijksaanzoek in Manuel Antonio National Park

De reis door Costa Rica werd een hele speciale reis voor Kelly en Rick, want er vond een huwelijksaanzoek plaats. Kelly vertelt dat ze het helemaal niet aan zag komen en dat maakt het natuurlijk extra leuk. "We zijn beide strandmensen, en daarom had Rick opgezocht waar de mooiste stranden in Costa Rica te vinden zijn. Zo kwam hij uit bij Manuel Antonio. Al vroeg in de ochtend, om 07.15 uur, gingen wij het park in. Op dat moment waren we daar helemaal alleen, dat maakte het moment nog specialer."...

Surfen-Puerto-Viejo-Playa-Cocles

Plan rustdagen in na het vele dieren spotten in Costa Rica

Wat ze andere reizigers kunnen aanbevelen is om nog enkele rustdagen in te plannen aan het einde van de reis. "Wij reisden naar Puerto Viejo toe, aan de Caribische kust, voor nog wat stranddagen. "Hier hangt een hele andere sfeer", vertelt Kelly. "Het voelt erg Jamaicaans aan en alles gaat lekker tranquilo. We hebben hier genoten van de prachtige stranden en we hebben ook nog gesurfd." 

 

Jezus-Christus-Hagedis-Tortuguero-Nationaal-Park

Reis tijdens het "Green Season" van Costa Rica

Een tip die Rick en Kelly graag willen delen aan andere reizigers die ook naar Costa Rica toe willen om dieren te spotten: "Laat je niet tegenhouden door het regenseizoen. Het valt eigenlijk heel erg mee hoe vaak het regent. We hebben wel eens regen gehad, maar dat ging ook gauw weer over. Door de regen is het er ook juist heel groen, dus laat je daar zéker niet door afremmen!"

Red_Eye_Frog_Costa_Rica_2920

Wil je ook op rondreis naar Costa Rica?

Onze reisspecialist Lara hielp Kelly en Rick om een rondreis op maat door Costa Rica samen te stellen. Kelly vertelt dat het contact heel makkelijk ging, zowel met Lara als met de reisagent ter plekke. Wil jij nou zelf ook vele dieren spotten tijdens een vakantie in Costa Rica? Neem dan gerust contact met ons en we helpen je graag om je ideale rondreis samen te stellen. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.