Bouwsteen Skorpios cruise door ijsvelden

De Kaweskar route langs de zuidelijke ijsvelden wordt vanaf oktober tot april door de Skorpios III uitgevoerd. De cruise duurt drie nachten en vertrekt vanaf Puerto Natales. U vaart door zeestraten en fjorden door het zuidelijke ijsveld waar maar liefst 48 (!) gletsjers zijn. De meest indrukwekkende excursie is met de Capitán Constantino ijsbreker. Toast met een whisky met ijsblokjes van het eeuwenoude ijs van de gletsjer op deze fantastische reis.

Excursie met ijsbreker
De enige cruise in dit gebied!
Dichtbij enorme gletsjers
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Skorpios cruise door ijsvelden

Dag 1     Vertrek Puerto Natales

Dag 2     Cruise met de Skorpios III

Dag 3     Cruise met de Skorpios III

Dag 4     Aankomst Puerto Natales

100% maat werk

Dag 1 Vertrek vanaf Puerto Natales

De Skorpios III vaart uit

Aan het einde van de middag gaat u aan boord van de Skorpios III. U maakt kennis met de bemanning en er is een korte veiligheidsinstructie. Rond half zes vaart het schip uit door de zeestraten van Angostura Kirke, Morla, Vicuña, Unión, Collingwood en Sarmiento. Waarschijnlijk onbekende namen, maar gaat u er maar naar uit dat ze elkaar beconcurreren qua natuurschoon. Leer het schip en uw medereizigers kennen en geniet met een drankje in de hand van uw omgeving.

Hou er rekening mee dat de kapitein ter plekke kan beslissen om de route te wijzigen in verband met de weersomstandigheden. Hetzelfde geldt voor de plekken waar aangemeerd wordt. Dit gebeurt alleen als het veilig is.

 

Overnachting aan boord van de Skorpios III.

Inclusief: diner, drankjes

Dag 2 Cruise met de Skorpios III

Krakend ijs

e9047355-7143-4891-9e30-2dcdb5ea22e5 1e1a93c4-63be-4741-94b9-d35256c7a957

Hopelijk heeft u goed geslapen op de deining van de golven. En wat een uitzicht als u vanochtend naar buiten kijkt! U bent gearriveerd bij de Amalia gletsjer. De Skorpios vaart richting de gletsjer en legt bij een nabijgelegen strand aan. U gaat aan land voor een makkelijke wandeling over het strand naar een uitzichtpunt. Een gids van het schip vertelt meer over de planten die hier zo zuidelijk groeien. De begroeiing is laag en er zijn veel rotsen. Vanaf het uitzichtpunt heeft u een nog beter uitzicht op de gletsjer dan vanaf het dek. Als u terug bent aan boord wordt er koers gezet richting El Brujo gletsjer. Ook hier wordt weer aangelegd op een nabijgelegen rotseiland, mits de weersomstandigheden dit toelaten. In de loop van de middag vaart u verder naar het Calvo Fjord. Het laatste deel van de trip legt u af met een ijsbreker. U ziet de gletsjers van Fernando, Capitán Constantino, Alipio en nog meerdere. Een onvergetelijke dag! Terwijl u dineert aan boord, gaat de Skorpios III verder naar Montañas Fjord.

 

Overnachting aan boord van de Skorpios III.

Inclusief: ontbijt, lunch, diner, drankjes, excursies

Dag 3 Cruise met de Skorpios III

Afgelegen natuurgebieden met gletsjers en fjorden

7ae22aa7-b23e-4aed-bc9f-4556ca62cff6

Het Montañas Fjord is bekend om zijn vier gletsjers die in het water uitmonden. Tijdens de route die u aflegt bezoekt u twee van de vier gletsjers. Bij de Alsina gletsjer gaat de Skorpios voor anker en met kleiner boten wordt de baai verkend. U voelt zich heel nietig in het bootje midden tussen de imposante bergen en gletsjers. De volgende stop is bij de Bernal Glacier. U gaat van boord om een wandeling door het bos te maken. Het is niet groot, maar wel bijzonder om zo zuidelijk en op deze plek een bos aan te treffen. Het is van oudsher al hier, het is niet aangeplant. Een rivier en een lagune liggen hier ook. Zoekt u wat meer avontuur, loop dan een stukje over het ijs van de morenes van de gletsjer. Het onderste deel van de gletsjer smelt langzaam weg. De andere twee gletsjers ziet u vanaf het dek. Bij White Angostura stapt u opnieuw over in de kleinere boten. U vaart tussen kleine eilanden en rotsen door. En dan is de laatste avond aan boord van de Skorpios III al weer aangebroken. Trek nette kleding aan voor het Captain’s Dinner. Er mag gedanst worden! De Skorpios vaart ondertussen door de Almirante Montt Gulf.

 

Overnachting aan boord van de Skorpios III.

Inclusief: ontbijt, lunch, diner, drankjes, excursies

Dag 4 Aankomst Puerto Natales

Het is afhankelijk van de wind hoe laat uw schip aankomt bij Puerto Natales. Maar voor uw ontbijt, moet u in de haven liggen. Na het ontbijt is de tijd helaas alweer aangebroken om afscheid te nemen van het schip en zijn bemanning. Ongetwijfeld met mooie herinneringen en met kaartjes vol met foto’s keert u terug naar het vasteland.

 

Inclusief: ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën