Bouwsteen Overweldigende natuur Puerto Natales

Puerto Natales ligt in het zuiden van Chili en is een goed uitgangspunt om de schitterende natuur in de omgeving te ontdekken. We hebben alvast twee excursies in deze bouwsteen opgenomen zodat u een goed en gevarieerd beeld krijgt. U maakt een boottocht door een fjord langs diverse gletsjers en u gaat een dag naar het Torres del Paine National Park.

Inclusief fjorden-boottocht
Hoogtepunt: Torres del Paine
Hotel met uitzicht op het water
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Overweldigende natuur Puerto Natales

Dag 1     Aankomst Puerto Natales

Dag 2     Puerto Natales

Dag 3     Puerto Natales

Dag 4     Vertrek Puerto Natales

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Puerto Natales

Chili-Puerto-Natales-Serrano-Gletsjer-2 Chili-Patagonie-Puerto-Natales-stad_1_433228 Chili-Puerto-Natales-Balmaceda-Gletsjer-2_1_433210

Vanaf de luchthaven bij Puerto Natales wordt u opgehaald voor een transfer met een Spaanssprekende chauffeur naar uw hotel in Puerto Natales.

 

Vroeger was Puerto Natales een klein dorp, nu een belangrijke vissersplaats en uitvalsbasis voor toeristen. De kleurige huizen van golfplaten zijn echter niet veranderd. Heeft u wat tijd te besteden in Puerto Natales? Wandel naar de pier en naar het Monumento de la Mano. Op meerdere plaatsen in Chili zijn er kunstwerken van een enorme hand, zo ook op de boulevard bij Puerto Natales. Ook ’s avonds hoeft u zich niet te vervelen. U heeft de keuze uit diverse restaurants en er zijn biercafés en wijnbars. Proef de lokale specialiteit: lamsvlees op Patagonische wijze bereid. Voor goede koffie met wat lekkers gaat u naar Patagonia Dulce. Sluit af in de Cervecería met allerlei lokale bieren.

 

Overnachting in Puerto Natales.

Inclusief transfer

Dag 2 Puerto Natales

Fjordenboottocht naar gletsjers

Vanaf de pier bij Puerto Natales vertrekt de boot naar Puerto Bories en het Laatste hoop fjord (let op de bijzondere naam!). Geniet onderweg van de mooie natuur met bergen, watervallen en vogels. Een hoogtepunt onderweg is de gletsjer van Balmaceda. Hier wordt aangemeerd en u gaat aan wal om een wandeling van een uur te maken door het bos naar de gletsjer van Serrano. Voor de kust drijven ijsschotsen die van de gletsjer afbreken. Bij Puerto Toro wordt voor een tweede keer aangelegd en ook hier maakt u een wandeling, bij het Eberhard Fjord. Bij de typisch Patagonische boerderij Estancia Perales is het tijd om de maag te vullen. Een asado (Argentijnse barbecue) stilt de trek die u van de buitenlucht heeft gekregen. U vaart vervolgens terug naar Puerto Natales waar u aan het einde van de middag weer aankomt.

 

Overnachting in Puerto Natales.

Inclusief ontbijt, excursie met transfers, boottocht, entreegelden, lunch

Dagtocht El Calafate
Puerto Natales

Dagtocht El Calafate

Gaat u niet naar Argentinië tijdens uw reis, maar wilt u toch een hoogtepunt van Argentinië meenemen? Kies dan...

Dag 3 Puerto Natales

Excursie: Dagtocht Torres del Paine National Park

Chili-Torres-del-Paine-Uitzicht1_1_433281 Chili-Torres-del-Paine-NP

Een lange dagtocht vanuit Puerto Natales naar het Torres del Paine National Park. Het is de moeite waard om daar meerdere dagen te blijven, maar lukt dat niet, dan is een dagexcursie bijna een must. Over de Patagonische steppes rijdt u naar Cerro Castillo. Een eerste blik op de bergtoppen van het Nationale Park krijgt u bij het uitzichtpunt bij Lago Sarmiento. Condors cirkelen hier soms in de lucht en op de pampa lopen guanaco’s (een soort lama’s) en nandoes (een soort struisvogels). Nog mooier wordt het uitzicht bij Laguna Amarga. Hier ziet u de pieken waar Torres del Paine zo bekend om is. Bij helder weer is de weerspiegeling in het blauwe water van de lagune onvergetelijk. Het volgende punt is bij het meer van Nordenskjold. U maakt een korte wandeling bij een waterval. Tijd om te lunchen (lunch nog niet inbegrepen) en ’s middags bezoekt u het bekendste deel van het park bij Lago Grey. staat er een replica op ware grootte van dit beer-achtige dier. U wordt teruggebracht naar Puerto Natales, waar u pas ’s avonds weer aankomt.

 

Overnachting in Puerto Natales.

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, Engelssprekende gids, entree Milodón grot, Torres del Paine National Park

Dag 4 Vertrek Puerto Natales

U wordt bij uw hotel in Puerto Natales opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën