Bouwsteen Op avontuur in Patagonië

In Patagonië blijft u zich verbazen over het natuurschoon. Bergen, meren, gletsjers, bossen en talloze mogelijkheden tot outdoorsporten. Ga mountainbiken, paardrijden, kajakken en hiken. Bezoek gletsjers en kijk of u condors kunt spotten. De rit van Coyhaique naar Puerto Guadal met een huurauto door de natuur is al een excursie op zich! Vanuit Puerto Guadal maakt u een boottocht naar de marmergrotten op het Lago General Carrera. Zelf peddelen in een kajak kan ook.

Bezoek aan de marmergrotten
Hangende gletsjer Queulat
Veel outdoor activiteiten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Op avontuur in Patagonië

Dag 1     Balmaceda - Coyhaique

Dag 2     Coyhaique

Dag 3     Coyhaique

 

Dag 4     Puerto Guadal

Dag 5     Puerto Guadal

Dag 6     Vertrek Puerto Guadal

100% maat werk

Dag 1 Balmaceda - Coyhaique

ca. 50 km / 1 uur

U haalt uw huurauto af en rijdt het korte stukje van Balmaceda naar Coyhaique. Coyhaique is de outdoor-hoofdstad van het afgelegen Patagonië. De ligging is spectaculair, in een groene vallei tussen twee rivieren. Heuvels omringen de stad. Ontdek de stad zelf te voet. Het middelpunt van de stad vormt de Plaza de Armas met een markt. Interessant is ook Plaza del Pionero, een plein met een monument en de souvenirmarkt. Het monument is nu eens niet een militair of politicus, maar een schaapherder. Heel wat anders is de D’Olbeck bierbrouwerij, opgericht door Belgische immigranten. Door het gebruik van het heldere water uit Patagonië is de smaak bijzonder. Een tip voor een restaurant is Chelenko met lokaal Patagonische gerechten en lokale bieren. Bekijk net buiten de stad de Piedra del Indio, de Indianenrots. Met een beetje fantasie ziet u het hoofd van een Indiaan in de stenen.

 

Overnachting in Coyhaique.

Inclusief huurauto

Dag 2 Coyhaique

Trek de natuur in

Chili-Coyhaique-Omgeving_1_429401 dc089557-0001-4634-aa46-e35b35865a9a

Blijf niet in de stad hangen, trek er vooral op uit om de omgeving te ontdekken. Dit is één van de mooiste plekken van Zuid-Amerika! Ga hiken, mountainbiken, paardrijden of kajakken. Maak een vlucht in een piepklein vliegtuig of een helikopter over de noordelijke ijsvelden. Alle tijd om een excursie in de omgeving van Coyhaique te maken.

 

Overnachting in Coyhaique.

Inclusief ontbijt, huurauto

Paardrijden
Coyhaique

Paardrijden

Op de rug van een paard het landschap rond Coyhaique ontdekken. Langs hoge bergen en woest stromende...

Dag 3 Coyhaique

Deze dag is ter vrije besteding. Wat dacht u van een helikoptervlucht over de ijsvelden. Een bijzondere, en onvergetelijke ervaring!

 

Overnachting in Coyhaique.

Inclusief ontbijt, huurauto

Patagonische gaucho-lunch
Coyhaique

Patagonische gaucho-lunch

U wordt opgehaald en naar Campo Bonanza gebracht, een landgoed dat zeven kilometer buiten Coyhaique ligt. U...

Dag 4 Coyhaique - Puerto Guadal

ca. 275 km / 5,5 uur

Chili-Puerto-Guadal-General-Carrera-Lake-3_1_429421

U rijdt van Coyhaique naar Puerto Guadal aan het meer Lago General Carrera. Een mooie rit waarbij u zich geen moment zult vervelen! U rijdt zuidwaarts over de Carretera Austral. De weg zigzagt tussen de heuvels door. Verder door Dead Forest en langs Green Lake vervolgt u uw route. Dead Forest dankt zijn naam aan de vele dode bomen ten gevolge van de vulkaanuitbarsting van de Hudson in 1991. En dan ligt daar plotseling Het Lago General Carrera.

 

Excursietip: Marmergrotten in Lago General Carrera

In Puerto Río Tranquilo gaat u aan boord van een kleine boot. U vaart over het General Carrera meer. Heel bijzonder zijn de zogenaamde marmeren kapelletjes. Door erosie zijn kalkstenen rotsen tot wonderlijke creaties vervormd. Er zijn grotten en gaten in de rotsen. Terug in Puerto Tranquilo is het tijd voor een heerlijke lunch. Daarna bezoekt u Cerro Castillo waar u 6000 jaar oude rotstekeningen ziet. Ze zijn gemaakt door de Tehuelches-stam, die hier oorspronkelijk leefde. Door naar uw hotel.

Boek en betaal deze excursie ter plekke, dat is een stuk goedkoper dan dat wij dit van tevoren voor u regelen.

 

Overnachting in Puerto Guadal.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Puerto Guadal

Nationale Parken, fauna en het helderblauwe Lago General Carrera

Ontdek de omgeving van Puerto Guadal. De ligging is mooi: aan het Lago General Carrera. De Exploradores gletsjer kan ook vanuit Puerto Guadal bezocht worden. Vanaf een uitzichtpunt heeft u een goed uitzicht over de noordelijke ijsvelden met gletsjers. Bergen en bossen zorgen voor een groen accent. De weg naar de Exploradores vallei is onverhard. In het dal kunt u mooie wandelingen maken. In de omgeving kunt u ook paardrijden. Ga zeker ook naar het Patagonia Park. Er leven bijzondere dieren zoals vicuña's en met veel geluk spot u zelfs een poema. De eigenaar van outdoormerken zoals Patagonia en The North Face en zijn echtgenote hebben jarenlang met het geld dat ze verdienden land gekocht en daardoor blijft de natuur in het Patagonia Park nu goed geconserveerd. In het Tamango National Park kunt u een boottocht maken, gecombineerd met een hike. De Huemul, een Chileens hert, leeft hier. Het is het nationale symbool van Chili. Gebruik de lunch in Cochrane. Of ga naar de Baker rivier om te wandelen of te raften.

 

Overnachting in Puerto Guadal.

Inclusief ontbijt, huurauto

Jetboot naar de Leones gletsjer
Puerto Guadal

Jetboot naar de Leones gletsjer

Niet rustig kabbelen over de rivier, maar een snelle boot die wordt voortgestuwd door een waterstraal. Met...

Dag 6 Puerto Guadal - Balmaceda

ca. 225 km / 5 uur

Chili-Puerto-Tranquilo-Marmergrotten_1_429440 408274c4-f907-4a92-874e-b092d6156826

U rijdt langs de zuidkust van het enorme meer Lago General Carrera. Aan de ene kant uitzicht op het blauwe water en aan de andere kant een massieve en imponerende rotswand. Heeft u last van hoogtevrees? Af en toe zijn er steile afgronden. De route is zó mooi, neem er de tijd voor.

 

Bij Chile Chico neemt u de ferry naar Puerto Ingeniero Ibánez. Stop in het dorp Cerro Castillo, echt zo’n Patagonisch dorp met bijna niets. Het is echt een gehucht. Misschien ziet u een gaucho te paard op weg naar de kleine markt in het dorp. Er wordt wat vee gehoed. Op naar de stad Balmaceda. 

 

Aan het einde van de dag levert u uw huurauto in. U vliegt naar de volgende bestemming vanaf Balmaceda, of verblijft nog een nachtje in de omgeving van Balmaceda. Per huurauto verder kan natuurlijk ook.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Video over Patagonië

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën