Bouwsteen Authentiek eiland Chiloé

Per huurauto en veerboot naar het eiland Chiloé. Door de geïsoleerde ligging is de oorspronkelijke cultuur goed bewaard gebleven. Chiloé staat vanwege zijn bijzondere kerken op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Bezoek een aantal kerken, trek de natuur in. Spot pinguïns en laat u meevoeren door de spannende mythes waar het eiland ook bekend om is.

Veel vrijheid met huurauto
Verblijf in typisch houten hotel
Kerken als werelderfgoed
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Authentiek eiland Chiloé

Dag 1     Aankomst Chiloé

Dag 2     Chiloé

Dag 3     Vertrek Chiloé

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Chiloé

ca. 205 km / 3,5 uur

Chili-Chiloe-Island-Kerk_1_432695 Chili-Chiloe-Nationaal-Park_1_432733 Chili-Chiloe-Eiland-Haven_1_432715

U haalt uw huurauto af in Puerto Montt (of Puerto Varas). U rijdt naar Pargua en vaart met de veerboot over naar Chiloé.

 

Door zijn geïsoleerde ligging heeft Chiloé zijn eigen cultuur en tradities goed weten te bewaren. Het eiland dat voor de westkust van Chili ligt, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de bijzondere kerken die er zijn. Het landschap is heuvelachtig en groen. Bezoek zeker het schilderachtige vissersdorp Dalcahue. Er staan veel huizen op palen, soms in bonte kleuren geschilderd. Er is een klein, maar interessant museum. En proef de ceviche; verser dan hier kan bijna niet. In Dalcahue wordt veel traditioneel breiwerk gemaakt en als souvenir verkocht. De meest fotogenieke plek van Chiloé is de baai van Palafitos met kleurige huizen op palen in het water. Palafitos ligt net buiten de hoofdstad Castro. Kijk rond in de stad en ga de San Francisco kerk in. Het houten interieur vormt een kunstwerk!

 

Overnachting op Chiloé.

Inclusief huurauto

Dag 2 Chiloé

Mysterieuze mythes over bijzonder eiland

Chili-Chiloe-Eiland-Traditionele-Huizen_1_432845

Een groot deel van Chiloé is uitgeroepen tot Nationaal Park. De natuur is prachtig. Maak een wandeling over de vlonderpaden door het bos. Een bijzonder dier dat op Chiloé leeft, is de pudu, een klein hert. Weinig kans echter om de pudu te zien; hij is erg schuw en is voornamelijk in het donker actief.

 

Chiloé is bekend om de vele interessante verhalen en mythes die de bewoners aan elkaar doorgeven. Rijd ook naar de zuidwestkust van Chiloé. Op de schiereilandjes voor de kust en op het strand van Puñihuil leven twee soorten pinguïns: de Magelhaen pinguïn en de Humboldt pinguïn. Oktober tot en met maart zijn de beste maanden om pinguïns te spotten. Er zijn maar liefst zestig oude kerken op Chiloé. Als u een dorp inrijdt, kan het niet missen: u ziet ze overal.

 

Overnachting op Chiloé.

Inclusief ontbijt, huurauto

Kajakken en Hiken
Chiloé

Kajakken en Hiken

van het eiland Chiloé tot aan de Chepú-rivier. Bij aankomst aan de oever ontvangt u de kajakspullen en volgt...

National Park en kerk van Chonchi
Chiloé

National Park en kerk van Chonchi

U gaat zuidwaarts naar het National Park Chiloé. U rijdt door het stadje Huilinco en door het landelijke...

Dag 3 Vertrek Chiloé

ca. 205 km / 3,5 uur

U rijdt naar Ancud. Vanaf daar vaart u over met de veerboot naar het vasteland. De overtocht duurt ongeveer een half uur. U arriveert in Pargua en rijdt naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën