terug naar het overzicht

Autorondreis Nova Scotia en Newfoundland

Reis door twee provincies en twee verschillende werelden van Atlantisch Canada. Nova Scotia zal uw hart veroveren met de vissersdorpjes, vele vuurtorens, de graslanden en heel verrassend, de wijnvelden bij Wolfville. Daarna door naar Newfoundland, waar u ruige kusten, verlaten stranden, ijsschotsen, walvissen, papegaaiduikers, maar ook de meest vriendelijke bevolking van Canada ontmoet. Een reis vol met kleine verrassingen waardoor deze reis door Atlantic Canada één groot hoogtepunt is! 

Wat maakt deze reis bijzonder
Vuurtorens en vissersdorpjes
IJsbergen spotten
Walvissen en papegaaiduikers
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 3450,- per persoon
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Nova Scotia en Newfoundland

Dag 1    Aankomst Halifax

Dag 2    Halifax

Dag 3    Lunenburg

Dag 4    Kejimkujik National Park

Dag 5    Wolfville

Dag 6    Baddeck

Dag 7    Baddeck

Dag 8    Port-aux-Basques

Dag 9    Gros Morne National Park

Dag 10  Gros Morne National Park

Dag 11  Twillingate

Dag 12  Twillingate

Dag 13  Trinity

Dag 14  Trinity

Dag 15  Saint John’s

Dag 16  Saint John’s

Dag 17  Nachtboot

Dag 18  Larry’s River

Dag 19  Larry’s River

Dag 20  Vertrek Larry’s River

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Halifax

Welkom in Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia

Canada-Halifax-Cemetary_1_496652 Canada-Halifax-Historisch Canada-Halifax-Citadel-1

Halifax is een kleinschalige en sfeervolle stad. Een belangrijke havenstad, waar geregeld cruiseschepen aanleggen. Het oude centrum is het hart van de stad. Langs het water is er een boardwalk, waar vele restaurants en pubs te vinden zijn. De heuvel in de stad is de Citadel Hill. Op deze berg staat een fort dat de stad moest beschermen. In de zomermaanden staan de wachters buiten en klinkt om 12 uur het kanonschot. Bezoek ook de Public Gardens, voor een mooie wandeling door de natuur, midden in de stad.

 

Overnachting in Halifax.
Inclusief huurauto

Dag 2 Halifax

De stad heeft een rijke geschiedenis wat betreft immigratie. Dat is terug te vinden in het Pier 21 Canadian Museum of Immigration. In de haven is ook het Maritime Museum te vinden, met alle ins en outs over de boten die in de haven geweest zijn en wat voor rol de haven heeft gespeeld voor onder andere de Engelsen. Nog meer geschiedenis ligt op het Fairview Lawn Cementary. Een begraafplaats waar veel slachtoffers van de Titanic Scheepsramp begraven liggen.

 

Overnachting in Halifax.
Inclusief huurauto

Dag 3 Halifax - Lunenburg

Ca. 100 km / 1,5 uur

Atlantic-Canada-Newfoundland-huisje-1

Maak een stop bij Peggy's Cove. Eén van de populairste vissersplaatsjes van Canada. Kleurrijke huisjes en een vuurtoren omgeven door glooiende kustrotsen maken deze plek zeker fotogeniek. Vervolg daarna de kustlijn verder richting Lunenburg.

 

Een van de grootste vissersplaatsen van de provincie Nova Scotia is Lunenburg. Talrijke gekleurde huisjes van hout staan op de berg. Vanaf het water is het een mooi plaatje. Veel gebouwen zijn nog uit de 18e en begin 19e eeuw en daarmee is Lunenburg op de werelderfgoedlijst van Unesco gekomen. In het oude centrum waant u zich even in het begin van de 19e eeuw.

 

Overnachting in Lunenburg.

Inclusief huurauto

Dag 4 Lunenburg - Kejimkujik National Park

Ca. 95 km / 1.5 uur

Start het bezoek aan de Kejimkujik Seaside, het zusje van het Nationale Park, maar dan aan de zuidkust van Nova Scotia. In dit park zijn diverse wandelroutes uitgestippeld door het onaangetaste natuurpark. Wellicht ziet u bij de ruwe rotsen een groepje zeehonden zonnebaden. Daarna rijdt u in circa 1 uur door naar het Kejimkujik Nationale Park, centraal gelegen op Nova Scotia.

 

Dit nationale park is grotendeels te voet of per kano te bereiken. Het is overwegend vlak, dus u hoeft geen grote klimtochten te maken. Het park bestaat vooral uit loofbomen en dennenbomen afgewisseld met meertjes. Er leven tal van dieren in dit park, ogen open houden dus!
Leuke bijkomstigheid, dit nationale park staat niet alleen bol van natuur, maar was ook het leefgebied van de Indianen. U vindt hier nog veel historie terug.

 

Overnachting in Kejimkujik National Park.

Inclusief huurauto

Dag 5 Kejimkujik National Park - Wolfville

Ca. 150 km / 2 uur

2f97a2a6-f06f-4662-9f61-0c3427d428e1 4311c06b-0608-4280-8725-b722da872c2c

Een korte route, maar u kunt er ook een mooie reisdag van maken. Maak een stop in Digby voor een gezellige koffiebreak in dit toeristenplaatsje. Reis daarna door naar Annapolis Royal, om een bezoek te brengen aan een fort. Naast het fort is hier ook een historisch centrum met ruim 100 historische huizen. Vogelliefhebbers? Stop dan bij Kentville, bij de Bird Sanctuary.

 

Wolfville is een kleine sfeervolle plaats met een universiteit, waardoor de plaats levendig is door de vele studenten. Een sfeervol centrum met leuke boetiekjes en cafés. Het ligt aan de Bay of Fundy, dus vanaf de kustlijn heeft u uitzicht op zee, of heel veel zeebodem. De getijdeverschillen zijn hier enorm, soms wel tot 15 meter. Komt u hier in de middag aan, dan heeft u nog voldoende tijd voor één van de vele wandelroutes die Wolfville rijk is. De vruchtbare grond van Wolfville en omgeving is ook interessant voor wijn- en cider-liefhebbers. In de omgeving zijn meerdere wijnhuizen te vinden.

 

Overnachting in Wolfville.

Inclusief huurauto

Wijntour op Nova Scotia
Wolfville

Wijntour op Nova Scotia

Een verrassende wending op Nova Scotia. In de omgeving van Wolfville is het klimaat gunstig genoeg voor een...

Dag 6 Wolfville - Baddeck

Ca. 415 km / 4,5 uur

Een lange reisdag. U verlaat Nova Scotia en maakt de oversteek naar Cape Breton Island. Neem de route langs de kustlijn en wie weet heeft u geluk vandaag voor het spotten van een walvis.

 

Baddeck is een plek waar de Schotse immigranten hun nieuwe woonplaats hebben gevonden. In het dorp van slechts 1000 inwoners zijn dan ook veel Schotse invloeden te vinden. De plaats wordt voornamelijk gebruikt als begin- of eindpunt van een bezoek aan de 300 kilometer lange Cabot Trail. Met de ligging aan een meer is het een aangename plek voor een overnachting. Belangrijkste toeristische attractie is het zomerhuis van Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon. Er is een klein museum aan gewijd.

 

Overnachting in Baddeck.

Inclusief huurauto

Dag 7 Baddeck

Canada-Baddeck-Waters-Edge-Inn_2_528907 Canada-Baddeck-Cabot-Trail Canada-Baddeck-Alexander-Graham-Bell

Een volle dag in de omgeving van Baddeck. Vervolg een deel van de Cabot Trail dat u nog niet bereden heeft. Rijdt noordwaarts, zodat u altijd de kustlijn aan uw zijde heeft voor de mooiste uitzichten. Of geniet van een vrije middag aan het meer.

 

Overnachting in Baddeck.

Inclusief huurauto

Dag 8 Baddeck - Port-aux-Basques

Ca. 80 km / 8,5 uur

Vertrek op tijd vanuit Baddeck naar de haven van Sydney. U gaat met de ferry in circa 7 uur naar Newfoundland waar u aankomt in Port-aux-Basques.

 

De havenplaats van Newfoundland, die het eiland verbindt met Nova Scotia. Omdat de boten in de avond aankomen en de reisafstanden lang zijn, overnacht u in de omgeving van de haven. Een wandeling door de haven via de harbour boardwalk is een leuke manier om de plaats te leren kennen. U loopt door het dorpje met leuke restaurants en souvenirwinkeltjes.

 

Overnachting in Port-aux-Basques.

Inclusief huurauto

Dag 9 Port-aux-Basques - Gros Morne National Park

Ca. 330 km / 4 uur

Canada-Gros-Morne-National-Park-Eland Canada-Gros-Morne-National-Park-1

We raden aan om direct door te rijden naar het nationale park. Er is daar meer dan genoeg te zien en te beleven, dus u wilt hier op tijd zijn om de middag al een bezoek te brengen.

 

Eén van de mooiste natuurparken van Newfoundland is het Gros Morne National Park. Het heeft zijn naam te danken aan de berg, Gros Morne. Het nationale park staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Fjorden, kliffen, watervallen en zandstranden zijn kenmerkend voor dit nationale park. Spot vinvissen en ijsvogels of bezoek het Bonne Bay Marine Station om te zien welke (zee)dieren hier nog meer leven. Of ga op zoek naar zwarte beren, elanden, vossen en diverse vogelsoorten.

Overnachting in Gros Morne National Park.

Inclusief huurauto

Wildlife by Night
Gros Morne

Wildlife by Night

Een ervaring om echt even één met de natuur te zijn. U betreedt het leefgebied van de elanden, oftewel de...

Varen langs de fjorden
Gros Morne

Varen langs de fjorden

Wandelschoenen aan, voor een boottocht? Jazeker, want om langs de fjorden van het nationale park te varen moet...

Dag 10 Gros Morne National Park

Zelf op pad vandaag? Trek de wandelschoenen aan. Een eenvoudige tocht, maar met fantastisch uitzicht op diepe kloven is de Western Brook Pond Trail. U legt deze wandeling ook af als u per boot de fjorden gaat verkennen. Voor een bezoek aan zeegrotten en watervallen zijn er eveneens uitdagende wandelingen te maken, zoals de tocht naar de Green Gardens en de Old Man Cove. In het bezoekerscentrum vertellen ze u meer over de zwaarte en afstanden. Of ga op pad met een gids om de omgeving te verkennen. We kunnen diverse (boot-)excursies voor u bijboeken of wandeltochten met gids.

 

Overnachting in Gros Morne National Park.

Inclusief huurauto

Dag 11 Gros Morne National Park - Twillingate

Ca. 420 km / 5 uur

Twillingate-ijsbergen-2

Neemt u de tijd om de route af te leggen. U komt langs bossen en meren. En hoe dichter u bij Twillingate komt, hoe meer u langs visser plaatsjes en de ruige kustlijnen rijdt.

 

In het uiterste noordoosten van Newfoundland ligt Twillingate. Het is omgeven door zeewateren en meertjes. Het ligt aan de Iceberg Valley, de route waar de ijsbergen voorbij schuiven door de zee. Dit fenomeen is in het voorjaar tot de vroege zomer het beste te zien. Stap op de boot en aanschouw het van dichtbij. Ondanks de ijsschotsen is het hier in de zomer rond de 20 graden.

 

Overnachting in Twillingate.

Inclusief huurauto

Dag 12 Twillingate

Twillingate is meer dan alleen ijsbergen. Langs de ruige kustlijn en kliffen zijn vele wandelingen te maken. Van eenvoudig tot wat avontuurlijker, langs en over de kliffen. Soms zijn de ijsbergen vanaf de kustlijn ook te zien. Geniet van de rust in deze omgeving. Pak de auto en rijdt naar het uiterste noorden. Hier ligt het Long Point Lighthouse. Met de verrekijker ziet u mogelijk walvissen in zee en zeevogels. Ook is hier een klein museum over de Titanic.

 

Overnachting in Twillingate.

Inclusief huurauto

Walvissen Spotten vanuit Trinity
Trinity

Walvissen Spotten vanuit Trinity

Een ervaring die in een rondreis van Newfoundland niet mag ontbreken. Ga per zodiac (snelle boot) de zee op om...

Dag 13 Twillingate - Trinity

Ca. 310 km / 4 uur

Trinity-Papegaaiduikers-excursie-3-1 Trinity-Papegaaiduikers-excursie-2

U volgt een deel van dezelfde route zuidwaarts om van het noordelijkste puntje af te komen. U kunt ervoor kiezen om de gehele kustlijn te volgen over route 320, of dwars door het land langs bossen en meren via route 330. Houdt u er rekening mee, dat het bochtige wegen zijn en veel mooie uitzichten. U kunt er dus zeker de hele dag over doen als u de weg langs de kust volgt.

 

Trinity is een lieflijk dorp aan de oostkant van Newfoundland. Met het oude centrum en historische panden is het leuk om doorheen te wandelen. U overnacht hier omdat het ook een goede uitvalsbasis is om de omgeving te bekijken. Wat dacht u van kajakken op zee. Wandelen langs kliffen of op zoek naar de papegaaiduikers? Ook een boottocht op zee op zoek naar walvissen behoort tot de mogelijkheid. U zult zich niet vervelen.

 

Overnachting in Trinity.

Inclusief huurauto

Dag 14 Trinity

Trek de wandelschoenen aan en wandel naar het einde van de wereld. Zo kan het voelen in dit gebied waar u niet veel mensen en vooral veel mooie natuur tegenkomt. Vanuit Trinity zijn er diverse wandelingen mogelijk.

Pak de auto naar het Dungeon Provincial Park. Wandel op de kliffen en zie hoe de wilde oceaan bijzondere rotsformaties heeft gecreëerd. Bezoek dan ook gelijk het papegaaiduikers paradijs. Aan de kustlijn vindt u de kolonie op een eilandje voor de kust. Neem ook hier altijd weer uw verrekijker mee, wellicht spot u walvissen vanaf de kustlijn.

 

Overnachting in Trinity.

Inclusief huurauto

Dag 15 Trinity - Saint John’s

Ca. 270 km / 3 uur

Canada-Newfoundland-St-Johns-2_2_529043 Canada-Newfoundland-St-Johns-Quidi-Vidi Canada-Newfoundland-St-Johns-Huisjes

Na vele dagen van kleine dorpjes en veel natuur, komt u weer aan in een stad.

 

De hoofdstad van de provincie Newfoundland ligt in het zuidoosten. Een leuke en sfeervolle stad met pubs, een haven met gekleurde huizen, smalle straatjes en heuvels.

In het historische centrum, de twee hoofdstraten aan de kustlijn, zijn veel trappetjes en zijstraten. In de voormalige pakhuizen zijn tegenwoordig winkels en restaurants te vinden. Buiten het centrum ligt Signal Hill. Deze rotsachtige heuvel werd vroeger gebruikt als uitkijkpost. Het is nu een park, waar de rijke geschiedenis wordt herdacht. Bovenaan de heuvel heeft u een mooi uitzicht op de oude stad en de natuurlijke haven.

 

Overnachting in Saint John’s.

Inclusief huurauto

Dag 16 Saint John’s

Een tweede dag in Saint John’s leent zich perfect om de omgeving te verkennen. Erg leuk is het om zuidwaarts te reizen en te gaan lunchen bij de vuurtoren, op het uiterste puntje van het eiland. Of maak een wandeling naar Cape Spear, net ten zuiden van Saint John’s. Het is het meest oostelijke puntje van Noord-Amerika. Steile kliffen en rotswanden trotseren deze omgeving. Verrekijker mee, wellicht spot u een walvis in zee.

Of blijf in de omgeving van de stad en maak een wandeling langs het Quidi Vidi Lake. Het dorp ligt aan het kanaal dat het meer met de zee verbindt. Tevens is er nog veel historie terug te vinden uit de tijd dat de Britten en Fransen streden om Saint John’s en omgeving.

 

Overnachting in Saint John’s.

Inclusief huurauto

Papegaaiduikers en walvissen spotten
Saint John’s

Papegaaiduikers en walvissen spotten

Op zo’n 30 minuten rijden buiten Saint John’s ligt Bay Bulls, de starthaven voor tochten op zee. Ga vandaag...

Dag 17 Saint John’s – Nachtboot naar Sydney

Ca. 135 km / 1.5 uur

Picknick-Lunch-nabij-Saint-Johns Canada-Newfoundland-St-Johns-1_1_521189

U heeft de ochtend en middag om Saint John’s verder te verkennen. Nog een gezellige lunch in het oude centrum, of een wandeling langs de kustlijn. En wat dacht u van een bezoek aan één van de musea in Saint John’s? De maritieme geschiedenis vindt u terug in The Rooms. Meer over de gloriedagen van de spoorwegen weten? Ga dan eens naar het Railway Coastal Museum.

Vertrek op tijd. In 1,5 uur rijdt u vanuit uw hotel in Saint John's naar de ferry-afvaart van Argentia. Dit is circa 135 kilometer rijden.

 

U vaart van Saint John's naar Sydney. Deze 16 uur durende overtocht is in de nacht. We reserveren een cabin voor u aan boord. De Cabins hebben 2 of 4 bedden. Een extra bed in de cabin is niet mogelijk.

 

Overnachting op de nachtboot van Saint John’s naar Sydney.

Inclusief huurauto en bootovertocht

Dag 18 Sydney - Larry’s River

Ca. 230 km / 3 uur

U komt aan met de boot in Sydney. U verlaat Cape Breton Island. Volg de mooie route langs de kustlijn via route 344 en 316. Dan heeft u ook nog eens een mooi uitzicht onderweg.

 

Langs de kustlijn van Nova Scotia liggen vele kleine dorpjes. Kleinschalige accommodaties zijn verspreid over dit gebied. Typerend is de ruige kustlijn met rotsen, de helderblauwe zee en een groene omgeving. Kleine haventjes, vissersdorpjes en in het achterland bossen. Het is een omgeving waar u overnacht, om de mooie scenic route langs de kust verder te kunnen volgen.

 

Overnachting in Larry’s River.

Inclusief huurauto

Dag 19 Larry’s River

Rustieke baai in Nova Scotia

Met het mooie uitzicht en de leuke dorpjes in de omgeving is het geen verkeerde plek om een extra nachtje te blijven. Geniet van het mooie panorama, maak een wandeling langs de kust of neem een picknicklunch mee naar één van de baaien.

 

Overnachting in Larry’s River.

Inclusief huurauto

Dag 20 Vertrek Larry’s River

Hopelijk heeft u genoten van uw rondreis door Nova Scotia en Newfoundland. Vandaag reist u in circa 4 uur terug naar de luchthaven en levert u uw huurauto in.

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis op Newfoundland, of voeg de provincie Prince Edward Island toe.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen