terug naar het overzicht

Autorondreis Atlantic Canada in het kort

Maak kennis met Atlantic Canada. Reis op een rustig tempo en neem de tijd om de natuurparken, UNESCO-Werelderfgoedplekken, vuurtorens en bijzondere natuurverschijnselen te bekijken. Zoals de tot wel 15 meter getijdeverschillen van de Bay of Fundy waar de boten op het droge liggen. Of de rode zandstranden op Prince Edward Island. Trek de wandelschoenen aan voor een bezoek aan Kejimkujik National Park en voor één van de vele wandelingen langs de Cabot Trail.

Wat maakt deze reis bijzonder
Wandelen door nationale parken
Rotsen, ruwe zee en vuurtorens
Incl. entree Hopewell Rocks
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 2300,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Atlantic Canada in het kort

Dag 1    Aankomst Halifax

Dag 2    Halifax

Dag 3    Lunenburg

Dag 4    Kejimkujik National Park

Dag 5    Kejimkujik National Park

Dag 6    Alma

Dag 7    Alma

Dag 8    Charlottetown

Dag 9    Charlottetown

Dag 10  Cheticamp

Dag 11  Cape Breton National Park

Dag 12  Baddeck

Dag 13  Larry’s River

Dag 14  Larry’s River

Dag 15  Vertrek Larry’s River

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Halifax

Canada-Halifax-Stadspark Canada-Halifax-Kerk Canada-Halifax-Haven_1_496954

Halifax is een kleinschalige en sfeervolle stad. Een belangrijke havenstad, waar geregeld cruiseschepen aanleggen. Het oude centrum is het hart van de stad. Langs het water is er een boardwalk, waar vele restaurants en pubs te vinden zijn. De heuvel in de stad is de Citadel Hill. Op deze berg staat een fort dat de stad moest beschermen. In de zomermaanden staan de wachters buiten en klinkt om 12 uur het kanonschot. Bezoek ook de Public Gardens, voor een mooie wandeling door de natuur, midden in de stad.

 

Overnachting in Halifax.

Inclusief huurauto

Dag 2 Halifax

De stad heeft een rijke geschiedenis wat betreft immigratie. Dat is terug te vinden in het Pier 21 Canadian Museum of Immigration. In de haven is ook het Maritime Museum te vinden, met alle ins en outs over de boten die in de haven geweest zijn en wat voor rol de haven heeft gespeeld voor onder andere de Engelsen. Nog meer geschiedenis ligt op het Fairview Lawn Cementary. Een begraafplaats waar veel slachtoffers van de Titanic Scheepsramp begraven liggen.

 

Overnachting in Halifax.
Inclusief huurauto

Harbour Hopper Cruise bij Halifax
Halifax

Harbour Hopper Cruise bij Halifax

Een leuke, maar toeristische manier om Halifax te leren kennen. Stap aan boord van de drijvende bus. De route...

Dag 3 Halifax - Lunenburg

Ca. 100 km / 1,5 uur

Canada-Peggys-Cove-1 Canada-Lunenburg-Vissersplaats_1_528590

Maak een stop bij Peggy's Cove. Één van de populairste vissersplaatsjes van Canada. Kleurrijke huisjes en een vuurtoren omgeven door glooiende kustrotsen maken deze plek zeker fotogeniek. Vervolg daarna de kustlijn verder richting Lunenburg.

 

Een van de grootste vissersplaatsen van de provincie Nova Scotia is Lunenburg. Talrijke gekleurde huisjes van hout staan op de berg. Vanaf het water is het een mooi plaatje. Veel gebouwen zijn nog uit de 18e en begin 19e eeuw en daarmee is Lunenburg op de werelderfgoedlijst van Unesco gekomen. In het oude centrum waant u zich even in het begin van de 19e eeuw. Het is mogelijk om met een gids het dorp te verkennen.

 

Overnachting in Lunenburg.

Inclusief huurauto

Ontdek historisch Lunenburg
Lunenburg

Ontdek historisch Lunenburg

De ontdekking van Lunenburg begint goed met een tour door het dorp met een gids. Deze UNESCO-Werelderfgoed...

Dag 4 Lunenburg - Kejimkujik National Park

Ca. 95 km / 1.5 uur

Start het bezoek aan de Kejimkujik Seaside, het zusje van het Nationale Park, maar dan aan de zuidkust van Nova Scotia. In dit park zijn diverse wandelroutes uitgestippeld door het onaangetaste natuurpark. Wellicht ziet u bij de ruwe rotsen een groepje zeehonden zonnebaden. Darna rijdt u in circa 1 uur door naar het Kejimkujik Nationale Park, centraal gelegen op Nova Scotia.

 

De wandelschoenen kunnen aan. Dit nationale park is grotendeels te voet of per kano te bereiken. Het is overwegend vlak, dus u hoeft geen grote klimtochten te maken. Het park bestaat vooral uit loofbomen en dennenbomen afgewisseld met meertjes. Er leven tal van dieren in dit park, ogen open houden dus! Leuke bijkomstigheid, dit nationale park staat niet alleen bol van natuur, maar was ook het leefgebied van de Indianen. U vindt hier nog veel historie terug.

 

Overnachting in Kejimkujik National Park.

Inclusief huurauto

Dag 5 Kejimkujik National Park

Canada-Kejimkujik-Kust Canada-Kejimkujik-Park Canada-Nova-Scotia-Kano_1_507790

Buiten de vele wandelpaden, riviertjes en meren wordt u tijdens een bezoek aan dit park herinnerd aan het feit dat dit het leefgebied was van de Indianen. Ontdek oude rotstekeningen of bekijk de video over de historie in het Visitors Center. Of ontdek het gebied net als de Indianen per kajak. Ga in de avond met helder weer zeker even naar buiten. Het wordt hier heel donker en de sterrenhemel is daardoor goed te bestuderen.

 

Overnachting in Kejimkujik National Park.

Inclusief huurauto

Dag 6 Kejimkujik National Park - Alma

Ca. 200 km / 4 uur

Vertrek op tijd naar Digby voor de ferry overtocht naar Saint John, New Brunswick. Rijdt daarna richting St. Martins. Langs Covered Bridges, bootjes op het droge, langgerekte (kiezel)stranden, watervallen, riviertjes en vele uitzichtpunten komt u aan in Alma.

 

Alma is een kleinschalig typisch vissersdorp in New Brunswick. U verblijft hier omdat het de perfecte uitvalsbasis is voor een bezoek aan het Fundy National Park. In het dorp zelf ziet u de boten in het water liggen of geheel op het droge door het grote getijdeverschil.

 

Overnachting in Alma.

Inclusief huurauto en bootovertocht

Dag 7 Alma

Canada-Fundy-National-Park-6 Canada-Hopewell-Rocks-1

U gaat vandaag naar de Hopewell Rocks. Dit fenomeen ligt zo’n 40 kilometer ten noorden van Alma. Plan uw bezoek op het juiste tijdstip zodat het eb is, vraag bij uw hotel naar de tijden, want dit wijzigt dagelijks. De Hopewell Rocks zijn uitgeslepen rotsformaties die met eb, te voet te bezichtigen zijn. Keer op tijd om, want anders moet u met natte voeten terug. Bij vloed kunt u tussen de rotsen kajakken.

 

Na het bezoek van de Hopewell Rocks kunt u de rest van de dag de omgeving verkennen van het Fundy National Park. Dit nationale park begint ten zuiden van Alma. Er zijn tal van leuke stops te maken en korte en lange wandelingen naar watervallen of uitzichtpunten.

 

Overnachting in Alma.

Inclusief huurauto en entree Hopewell Rocks

Dag 8 Alma - Charlottetown

Ca. 250 km / 3,5 uur

U passeert Moncton. Maak een stop bij Magnetic Hill voor een optische illusie. Bij deze heuvel zet u de auto in neutraal in het dal. Door de magnetische kracht rijdt u de berg achteruit omhoog zonder het gaspendaal te gebruiken. Kan dat? Leuk om even onderweg te ervaren. Daarna door naar de Confederation Bridge om op Prince Edward Island te komen.

 

Charlottetown is de hoofdstad van Prince Edward Island, in de volksmond ook wel PEI genoemd. Een pittoresk stadscentrum met Victoriaanse gebouwen en vele hoge bomen geven deze stad een leuke sfeer. Er zijn veel Ierse pubs te vinden. Het hartje centrum ligt bij Kings Street en Queen Street. Zeker een bezoek waard. Het provinciehuis stond centraal bij het onafhankelijk worden van Canada. De trots van Prince Edward Island; het is als museum te bezoeken.

 

Overnachting in Charlottetown.

Inclusief huurauto

Dag 9 Charlottetown

Canada-Greenwich-PEI-National-Park

Een tweede dag in Charlottetown leent zich perfect om het centrale deel van Prince Edward Island te bezoeken. Stap in de auto en volg de Central Coastal Drive. U volgt de kustlijn met rode zandduinen, kliffen en stranden. U passeert in het noordelijk deel de plaats Cavendish, het dorp waar een kinderboek op gebaseerd is: Anne of the Green Gables. Meer oostwaarts ligt Prince Edward Island National Park. Mooie stranden, vuurtorens, houten boardwalks, vissersdorpjes en glooiende heuvels zijn onderdeel van deze route. Ten zuidwesten van Charlottetown ligt het plaatsje Orwell. Hier is nog een oud dorp te vinden in dezelfde staat als 100 jaar geleden. Mocht u extra tijd hebben, is dat ook bijzonder om te bezoeken.

 

Overnachting in Charlottetown.

Inclusief huurauto

Lobster Tour
Charlottetown

Lobster Tour

Ga op pad met kapitein Mark en zijn broer Cody. Deze broers nemen u mee op hun boot waarmee ze kreeften vangen...

Dag 10 Charlottetown - Cheticamp

Ca. 530 km / 6 uur

Een lange route vandaag. U kunt via de Confederation Bridge weer naar het vaste land. Maar wellicht vindt u de ervaring van de ferry ook heel erg leuk. Vertrek op tijd en rijdt richting Wood Islands om daar met de ferry de oversteek te maken naar Pictou. U snijdt daarmee een stuk rijden af, maar qua reizen zal u niet veel sneller zijn. Vanaf Pictou is het nog circa 250 kilometer rijden naar Cheticamp.

 

Een mooie plek voor het begin of het einde van de Cabot Trail. Ook de ideale plek om walvissen te spotten. Verrassend aan deze kleine plaats is dat het veel Franse invloeden heeft. Zo is de stijl van de kerk, met haar zilverkleurige torenspits, iets wat u vooral ook terugvindt in Québec. Vlakbij Cheticamp ligt ook 1 van de 26 wandelroutes van de Cabot Trail.

 

Overnachting in Cheticamp.

Inclusief huurauto

Dag 11 Cheticamp - Cape Breton National Park

Ca. 125 km / 2 uur

Canada-Atlantic-Cape-Breton Canada-Baddeck-Alexander-Graham-Bell

Een korte afstand, maar met zoveel stop mogelijkheden voor wandelingen en het bezoeken van dit natuurpark, is dat geen straf. Langs de westkant geniet u van het glooiende groene landschap. Ook is er kans dat u een walvis spot. Neem de verrekijker mee!

 

Dit nationale park langs de 300 kilometer lange Cabot Trail staat bol van verrassingen. Een scenic route langs ruige kliffen, vele haardspelbochten en tal van kleine baaien. Leuke plek voor een picknicklunch. In het binnenland vindt u bossen en rivieren. Langs de route zijn tal van wandelmogelijkheden. Een favoriet is de Skyline Trail Loop. De meeste routes leiden u naar panoramische uitzichtpunten. Trekt u meer het binnenland in, dan ziet u daar watervallen. Dieren zijn er ook genoeg te spotten. Langs de westkust zijn mogelijk walvissen en walrussen waar te nemen. Of ziet u een zeearend voorbij vliegen? Verder zijn er herten, elanden en soms ook zwarte beren te spotten in dit gebied. In de herfst worden de groene bergen omgetoverd tot het meest kleurrijke landschap. Dit wordt de Indian Summer genoemd.

 

Overnachting in Cape Breton National Park.

Inclusief huurauto

Dag 12 Cape Breton National Park - Baddeck

Ca. 95 km / 1,5 uur

Wederom een korte afstand, maar daarmee heeft u voldoende tijd om alles te zien en te stoppen voor mooie wandelingen onderweg. U volgt de Cabot Trail. Neem een lekkere picknicklunch mee voor een stop aan één van de kleine strandjes onderweg. Let goed op de bordjes onderweg voor een korte wandeling het park in.

 

Een plek waar de Schotse immigranten hun nieuwe woonplaats hebben gevonden. In het dorp van slechts 1000 inwoners zijn dan ook veel Schotse invloeden te vinden. De plaats wordt voornamelijk gebruikt als begin- of eindpunt van een bezoek aan de 300 kilometer lange Cabot Trail. Met de ligging aan een meer is het een aangename plek voor een overnachting. Belangrijkste toeristische attractie is het zomerhuis van Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon. Er is een klein museum aan gewijd.

 

Overnachting in Baddeck.

Inclusief huurauto

Dag 13 Baddeck - Larry’s River

Ca. 170 km / 2,5 uur

Canada-Nova-Scotia-Baai

U verlaat Cape Breton Island. Volg de Marine Drive, een mooie route langs de kustlijn met een aantal stops voor uitzichtplekken en langs de kust is er altijd wel iets te zien en te beleven. 


Langs de kustlijn van Nova Scotia liggen vele kleine dorpjes. Kleinschalige accommodaties zijn verspreid over dit gebied. Typerend is de ruige kustlijn met rotsen, de helderblauwe zee en een groene omgeving. Kleine haventjes, vissersdorpjes en in het achterland bossen. Het is een omgeving waar u overnacht, om de mooie scenic route langs de kust verder te kunnen volgen.

 

Overnachting in Larry’s River.

Inclusief huurauto

Dag 14 Larry’s River

Met het mooie uitzicht en de leuke dorpjes in de omgeving is het geen verkeerde plek om een extra nachtje te blijven. Geniet van het mooie panorama, maak een wandeling langs de kust of neem een picknicklunch mee naar één van de baaien.

 

Overnachting in Larry’s River.

Inclusief huurauto

Dag 15 Vertrek Larry’s River

Hopelijk heeft u genoten van uw reis door Atlantic Canada. Vandaag reist u terug naar de luchthaven en levert u uw huurauto in. Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis met een bezoek aan Newfoundland. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen