Bouwsteen Wijnstreek, valleien en hotsprings

Van hot naar her reizen kan, maar u kunt West-Canada ook op een rustige manier ontdekken. Via de hotsprings reist u vanuit Vancouver naar Penticton. Zwemmen en kanovaren in het meer, een wijntje drinken en genieten het zonnetje dat hier veel schijnt. Daarna richting de bergen voor mooie uitzichten, leuke wandelroutes en een bezoek aan het Kootenay National Park. Of dompel u onder in het wellness-resort van Radium Hot Springs. Deze reis heeft het allemaal.

Luieren aan het Okanagan-meer
Overnachtingen met uitzicht
Opwarmen in hotsprings
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: Wijnstreek, valleien en hotsprings

Dag 1      Aankomst Vancouver

Dag 2      Harrison Hotsprings

Dag 3      Penticton

Dag 4      Penticton

 

Dag 5      Revelstoke

Dag 6      Radium Hot Springs

Dag 7      Vertrek Radium Hotsprings

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Vancouver

Canada-Vancouver-Stanley-Park-Totem_4_503912 Canada-Vancouver-Gastown-Flatiron Canada-Vancouver-Stoomklok

Met uw huurauto rijdt u van de luchthaven naar uw hotel in Vancouver. Voor ons is Vancouver de leukste stad aan de westkant van Canada. De stad en omgeving hebben veel te bieden. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt u 160 meter de hoogte in. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, Granville Island en groene heuvels.
Wat dichterbij ziet u de leuke wijk Gastown; u gaat daar vast een keer een terrasje pakken. De sfeer uit de pionierstijd van de aanleg van de Canadian Pacific Railway kun je hier proeven. Hier is ook de oude stoomklok, die elk kwartier een melodietje 'fluit'.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Dag 2 Vancouver - Harrison Hotsprings

Een korte route vandaag, bezoek de bezienswaardigheden net buiten Vancouver zoals de Suspension Bridge, of rijdt direct door om Harrison Hotsprings te bezoeken.

 

De naam zegt het al, in Harrison Hotsprings treft u warmwaterbronnen aan die binnen- en buitenbaden verwarmen van het Hot Springs Resort. Maar er is nog meer te doen. Het plaatsje ligt aan Harrison-meer. Ideaal voor watersporten, zwemmen of verken het meer per boot. Wandel langs het meer of ga kanovaren op Deer Lake in het nabij gelegen Sasquatch Provincial Park.

 

Overnachting in Harrison Hotsprings.

Inclusief huurauto

Dag 3 Harrison Hotsprings - Penticton

Ca. 310 km / 4 uur

Canada-Penticton-Eland Canada-Penticton-Okanagan-Valley_1_503970

Onderweg naar Penticton komt u langs Manning Provincial Park. Zeker de moeite waard om hier een stop te maken. Daarna via de Okanagan-vallei naar Penticton.

 

Voor een zonnig verblijf zit u in Penticton wel goed. Met zo’n 2000 zonuren per jaar is Penticton een perfecte omgeving voor het produceren van wijn. De vallei staat vol met druivenvelden. Een bezoek aan een wijngaard en een wijnproeverij is dan ook een aanrader. Penticton ligt tussen 2 meren in, het Okanagan-meer en het Skaha-meer. Het Skaha-meer is geliefd bij vogelspotters. Of ontspan aan Sunny Beach bij het Okanagan-meer.

 

Overnachting in Penticton.

Inclusief huurauto

Dag 4 Penticton

Een extra dag in Penticton is geen straf. Geniet aan het meer van een vakantiedag met watersport, luieren en een wijntje. Maar wie niet van stil zitten houdt kan ook op pad. Op circa 15 min rijden van Penticton ligt Summerland waar een deel van de Kettle Valley Railway over gebleven is. Dit treinspoor was aangelegd om door het westen van Canada te kunnen reizen en goederen te vervoeren. Tegenwoordig kunt u hier met een oude trein een rit maken, langs de boom en fruitgaarden en over een brug over de ruim 70 meter hoge Canyon.

 

Overnachting in Penticton.

Inclusief huurauto

Dag 5 Penticton - Revelstoke

Ca. 260 km / 4 uur

Canada-Revelstoke-Landschap

De route gaat eerst nog langs de fruitgaarden, maar hoe dichter u bij Revelstoke aankomt, hoe hoger de bergen worden. Bij aankomst in het park, kunt u de Meadows in the Sky Parkway volgen, naar de top van de berg.

 

Aan de Columbia-rivier ligt het plaatsje Revelstoke. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Revelstoke National Park. Een afwisseling van valleien, weides, velden en bergen met besneeuwde toppen zijn typerend voor dit gebied. Er zijn diverse wandelroutes, voor zowel korte als lange wandelingen. Of ga met de auto naar de top van de berg en stop bij de uitzichtpunten onderweg.

 

Overnachting in Revelstoke.

Inclusief huurauto

Raften
Revelstoke

Raften

Een dag vol avontuur! De soms snelstromende rivier in het Mount Revelstoke National Park zal adrenaline...

Dag 6 Revelstoke - Radium Hot Springs

Ca. 250 km / 3,5 uur

U rijdt door het Glacier National Park en onderweg zijn er talloze wit besneeuwde bergtoppen te vinden. Let op de bordjes onderweg want er zijn leuke en korte wandelingen te maken. Bijvoorbeeld de Boardwalk langs gigantische bomen op zo'n 27 km vanaf Revelstoke. Daarna volgt u de Columbia River tot aan Radium Hot Springs.

 

Een bezoek aan het Kootenay National Park begint vaak vanuit Radium Hot Springs. Daar is deze plaats dan ook een goede uitvalsbasis voor. Maar het dorpje zelf is ook een bezienswaardigheid. Omgeven door verschillende bergketens heeft u altijd een mooi uitzicht.

De plaatsnaam zegt het al, een bezoek aan de Hot Springs mag niet ontbreken. Er is een wellness-resort met diverse natuurlijke baden van koud tot warm en komt tot rust met een massage- of spabehandeling.


Overnachting in Radium Hot Springs.

Inclusief huurauto

Dag 7 Vertrek Radium Hot Springs

Er is een einde gekomen aan uw reis door dit deel van West-Canada. Reis vanaf Radium Hot Springs door naar Banff National Park en Jasper National Park of bekijk ons bouwsteenoverzicht voor nog meer inspiratie.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën