Bouwsteen Kennismaking met Vancouver Island

Bij een bezoek aan de westkust van Canada mag een bezoek aan Vancouver Island niet ontbreken. Ontdek de stad Vancouver per fiets. Daarna door naar het ruige Vancouver Island. Overnacht aan de westkust in Ucluelet. Vaar met de boot de zee op en zie de walvissen en orka’s langs u heen zwemmen. Maak een wandeling over het strand of regenwoudachtige binnenland. Via Victoria, waar nog vele Engelse panden uit het koloniale tijdperk te vinden zijn, reist u weer terug naar Vancouver.

Overnacht aan de ruige kust
Walvissen en beren spotten
Waan je even in Engelse sferen
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: Kennismaking met Vancouver Island

Dag 1      Aankomst Vancouver

Dag 2      Ucluelet

Dag 3      Ucluelet

 

Dag 4      Victoria

Dag 5      Vertrek Victoria

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Vancouver

U haalt uw huurauto op en in circa 1 uur bent u bij uw hotel in Vancouver.

 

Wij vinden Vancouver de leukste stad aan de westkust van Canada. De stad en omgeving hebben veel te bieden. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt u 160 meter de hoogte in. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, Granville Island en groene heuvels.
Wat dichterbij ziet u de leuke wijk Gastown; u gaat daar vast een keer een terrasje pakken. De sfeer uit de pionierstijd van de aanleg van de Canadian Pacific Railway kun je hier proeven. Hier is ook de oude stoomklok, die elk kwartier een melodietje 'fluit'.

 

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Dag 2 Vancouver - Ucluelet

Ca. 210 km / 5 uur

Canada-Vancouver-Island-Ucluelet-1_1_503625 Canada-Vancouver-Island-Ucluelet_1_503607

U gaat naar de ferryhaven van Vancouver om de oversteek te maken naar Vancouver Island. Vanuit Nanaimo op Vancouver Island rijdt u door naar Ucluelet, dwars over Vancouver Island. Neem de tijd, er zijn mooie stops onderweg, maar waar u echt even uw benen moet strekken is het MacMillan Provincial Park met het fantastische Cathedral Grove, een woud van reusachtige Douglassparren. De grootste spar is ruim 75 meter hoog en heeft een doorsnede van 3 meter. Via boardwalks (houten plankiers, zo spaar je de kwetsbare natuur) loopt u door het bijna sprookjesachtige bos met varens, mossen en woudreuzen.  

 

Aan de westkust van Vancouver Island ligt Ucluelet (spreek uit als: juwkluwjet), een plek die ruim 4000 jaar geleden al werd bewoond door de First Nations. Sinds 1870 kwamen er vissers, missionarissen en handelaren richting de westkust. De kustlijn heeft zandstranden, rotsdelen, regenwouden en afgelegen baaien.


Het is de ideale bestemming om walvissen te spotten en te kajakken. Korte wandeltochten langs de kustlijn brengen u naar de mossige regenwouden of ruige kustlijn met rotsachtige kliffen.

 

Overnachting in Ucluelet.

Inclusief huurauto, boot overtocht

Dag 3 Ucluelet

Ga vandaag op pad en ontdek de mooiste natuurwonderen van Vancouver Island. U reist noordwaarts per Zodiac-boot naar Clayoquot Sound waar u een stop maakt bij een zeegrot. Dit is het leefgebied van de zwarte beer. Maar ook de zeearend heeft hier vaak zijn nest. Houdt uw camera klaar, want u weet nooit wat er opeens achter de bomen tevoorschijn komt.

Daarna vaart u verder en meert aan. Een wandeling van circa twee kilometers langs grote, dikke bomen staat op de planning. Het aangelegde pad van hout brengt u veilig bij de heetwaterbronnen. Deze natuurlijke bronnen zijn tot wel 50 graden verwarmd. Neem uw zwemkleding mee voor een warm bad!

Vervolgens gaat u terug naar de boot, klaar om de zee op te gaan. Midden op zee zoekt u naar het zeeleven, zoals walvissen, orka’s en zeehonden.

Overnachting in Ucluelet.

Inclusief huurauto, boottocht per zodiac, Engelssprekende gids, waterbestendig pak + handschoenen voor op de boot.

Kajakken op zee vanaf Tofino
Tofino

Kajakken op zee vanaf Tofino

Een ervaring op zee. U start vanuit Tofino per kajak onder begeleiding van een gids. U vaart de haven uit en...

Dag 4 Ucluelet - Victoria

Ca. 300 km / 4 uur

Canada-Vancouver-Island-Victoria-1_2_503681 Canada-Vancouver-Island-Victoria-Tuin_2_496822 Canada-Vancouver-Island-Victoria-Fairmont_3_503663

Via het MacMillan Provincial Park rijdt u naar de oostkust van Vancouver Island. U waant zich in het oude Engeland en niet alleen vanwege de vernoeming naar koningin Victoria. Er rijden rode dubbeldekkers en de huizen zijn veelal in de Victoriaanse stijl gebouwd, zoals het Craigdoarroch Castle en de parlementsgebouwen. Een high tea in het Empress Hotel is de kers op de taart. Deze prachtige gebouwen liggen downtown, bij de Inner Harbour. Het beste zicht op al dit moois heeft u vanaf het water, een boottochtje maken is een aanrader.

 

Wandel door de City of Gardens, zoals Victoria ook wel wordt genoemd. U kijkt uw ogen uit in de Butchart Garden en in de tuinen bij het Hatley Castle; hier groeien de meest kleurrijke en exotische planten.

 

Overnachting in Victoria.

Inclusief huurauto

Dag 5 Vertrek Victoria

Er is een einde gekomen aan uw reis over Vancouver Island. Vaar terug naar Vancouver en vervolg uw reis in naar de zuidelijke streek van West-Canada.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën