Bouwsteen Kennismaking met Vancouver Island

Bij een bezoek aan de westkust van Canada mag een bezoek aan Vancouver Island niet ontbreken. Ontdek de stad Vancouver per fiets. Daarna door naar het ruige Vancouver Island. Overnacht aan de westkust in Ucluelet. Vaar met de boot de zee op en zie de walvissen en orka’s langs u heen zwemmen. Maak een wandeling over het strand of regenwoudachtige binnenland. Via Victoria, waar nog vele Engelse panden uit het koloniale tijdperk te vinden zijn, reist u weer terug naar Vancouver.

Overnacht aan de ruige kust
Walvissen en beren spotten
Waan je even in Engelse sferen
Canada-Banff-Fietsen
Nicole
Gigantische bergen die weerspiegelen in de meren, wereldsteden en wilde dieren zoals grizzlyberen en walvissen spotten. Wilt u dit ook ontdekken?

Reis van dag tot dag: Kennismaking met Vancouver Island

Dag 1      Aankomst Vancouver

Dag 2      Ucluelet

Dag 3      Ucluelet

 

Dag 4      Victoria

Dag 5      Vertrek Victoria

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Vancouver

U haalt uw huurauto op en in circa 1 uur bent u bij uw hotel in Vancouver.

 

Voor ons is Vancouver de leukste stad aan de westkant van Canada. Dat is niet alleen, omdat de stad veel te bieden heeft, maar ook omdat de omgeving van de stad zo leuk is. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Er is veel hoogbouw waarbij een bezoek aan de Lookout Tower ideaal is om de stad van bovenaf te bekijken. Met een glazen lift gaat u circa 160 meter de hoogte in om vanaf daar het weidse uitzicht op de stad te ontdekken. Zie de besneeuwde bergtoppen, de diverse wijken, Granville Island en de groene heuvels buiten de stad. U heeft ook uitzicht op Gastown, een leuke sfeervolle wijk, ideaal om een terrasje te pakken of te dineren. Hier is ook de oude stoomklok uit 1977 te vinden. Elke 15 minuten wordt er 5 fluitjes afgespeeld.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Dag 2 Vancouver - Ucluelet

Ca. 210 km / 5 uur

Canada-Vancouver-Island-Ucluelet-1_1_503625 Canada-Vancouver-Island-Ucluelet_1_503607

U gaat naar de ferryhaven van Vancouver om de oversteek te maken naar Vancouver Island. Vanuit Nanaimo op Vancouver Island rijdt u door naar Ucluelet.  Een route dwars over Vancouver Island. Neem de tijd want er zijn voldoende mooie stops onderweg zoals het MacMillan Provincial Park. De grootste douglassparren van Vancouver Island zijn hier te vinden. Soms wel 800 jaar oud en hele dikke stammen. Er zijn diverse wandelpaden.

 

Aan de westkust van Vancouver Island ligt Ucluelet (spreek uit als: juwkluwjet), een plek die ruim 4000 jaar geleden al werd bewoond door de First Nations. Sinds 1870 kwamen er vissers, missionarissen en handelaren richting de westkust. De kustlijn heeft zandstranden, rotsdelen, regenwouden en afgelegen baaien.


Het is de ideale bestemming om walvissen te spotten en te kajakken. Korte wandeltochten langs de kustlijn brengen u naar de mossige regenwouden of ruige kustlijn met rotsachtige kliffen.

 

Overnachting in Ucluelet.

Inclusief huurauto, boot overtocht

Dag 3 Ucluelet

Ga vandaag op pad en ontdek de mooiste natuurwonderen van Vancouver Island. U reist noordwaarts per Zodiac-boot naar Clayoquot Sound waar u een stop maakt bij een zeegrot. Dit is het leefgebied van de zwarte beer. Maar ook de zeearend heeft hier vaak zijn nest. Houdt uw camera klaar, want u weet nooit wat er opeens achter de bomen tevoorschijn komt.

Daarna vaart u verder en meert aan. Een wandeling van circa twee kilometers langs grote, dikke bomen staat op de planning. Het aangelegde pad van hout brengt u veilig bij de heetwaterbronnen. Deze natuurlijke bronnen zijn tot wel 50 graden verwarmd. Neem uw zwemkleding mee voor een warm bad!

Vervolgens gaat u terug naar de boot, klaar om de zee op te gaan. Midden op zee zoekt u naar het zeeleven, zoals walvissen, orka’s en zeehonden.

Overnachting in Ucluelet.

Inclusief huurauto, boottocht per zodiac, Engelssprekende gids, waterbestendig pak + handschoenen voor op de boot.

Kajakken op zee vanaf Tofino
Tofino

Kajakken op zee vanaf Tofino

Een ervaring op zee. U start vanuit Tofino per kajak onder begeleiding van een gids. U vaart de haven uit en...

Dag 4 Ucluelet - Victoria

Ca. 300 km / 4 uur

Canada-Vancouver-Island-Victoria-1_2_503681 Canada-Vancouver-Island-Victoria-Tuin_2_496822 Canada-Vancouver-Island-Victoria-Fairmont_3_503663

Via het MacMillan Provincial Park rijdt u naar de oostkust van Vancouver Island. Even waant u zich in Engeland, want alles in Victoria heeft een Engelse uitstraling. Er rijden dubbeldekkers, de huizen zijn veelal in de Engelse stijl gebouwd en een high tea bij het Empress hotel maakt de ervaring helemaal af. Ook gebouwen zoals het Craigdoarroch Castle en het parlementsgebouw hebben veel weg van het Europese Engeland.

Wandel door de City of Gardens, zoals Victoria ook wel wordt genoemd. In de Butchart Garden en bij het Hatley Castle vindt u tuinen met de meest kleurrijke en exotische plantensoorten. Bezoek de Inner Harbour van Victoria en wandel rond langs de fonteinen, standbeelden en geniet van het uitzicht op de haven. Vanaf het water is het ook prachtig om te zien, maak een boottochtje door de haven om de diversiteit van Victoria te ontdekken.

 

Overnachting in Victoria.

Inclusief huurauto

Dag 5 Vertrek Victoria

Er is een einde gekomen aan uw reis over Vancouver Island. Vaar terug naar Vancouver en vervolg uw reis in naar de zuidelijke streek van West-Canada.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën