Bouwsteen Het kajak en kampeeravontuur

Beleef de Canadese natuur op het water en buiten de gebaande paden. Stap aan boord van de watertaxi en vaar naar het basiskamp waar u de komende dagen geniet van de zonopkomst, zonsondergang maar bovenal uitzicht op de Johnstone Strait, waar vele walvissen voorbij zwemmen. Per kajak verkent u dagelijks de omgeving, luncht u op afgelegen strandjes en ziet u zeearenden, orka’s en veel ander wildlife. Overnachten in een goed uitgeruste tent met bed maakt het avontuur helemaal af.

Kamperen in de wildernis
Kajakken tussen orka’s
Ook mogelijk voor families
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: Het kajak en kampeeravontuur

Dag 1  Aankomst Port Mc. Neill
Dag 2  Johnstone Strait
Dag 3  Johnstone Strait

Dag 4  Johnstone Strait
Dag 5  Port Mc. Neill
Dag 6  Vertrek Port Mc. Neill

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Port Mc. Neill

Canada-Port-McNeill-kamperen Canada-Port-McNeill-orka Canada-Port-McNeill-tent

Vandaag reist u naar Port Mc. Neill. Als u er in de namiddag bent, heeft u nog voldoende tijd om te dineren en op tijd aan te schuiven voor de uitleg voor het avontuur voor de aankomende dagen.

 

Het kleine dorp Port Mc. Neill ligt aan de kust nabij de Johnstone Strait, de waterweg die door vele walvissen en orka’s wordt bezocht. Port Mc. Neill wordt vooral gebruikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan Johnstone Strait en de bijna onbewoonde plekken midden in de natuur. Wildlife spotten staat dan ook hoog in het vaandel. Als u op tijd aankomt in Port Mc. Neill, kunt u een wandeling maken over de Haddington Beach Trail, een wandelroute langs de kustlijn. Ook ziethier het grootsteboomgezwel” ter wereld, of zoals de Canadezen het noemen, een burl. Een burl, is een natuurlijk gezwel en/of vergroeiing aan een boom. Als u toch in de omgeving bent, kunt u altijd even kijken!

Overnachting in Port Mc. Neill.
Inclusief autohuur

Dag 2 Port Mc. Neill - Johnstone Strait

Het avontuur gaat beginnen. Alle benodigdheden zijn ingepakt in drybags en het is tijd om naar de haven te vertrekken. Per watertaxi vaart u (samen met andere reizigers) in circa 45-60 minuten naar het basiskamp. Bij aankomst krijgt u een uitleg over het kajakken en voor lunchtijd kunt u rustig aan uw kajak gewend raken. Na de lunch gaat u weer per kajak op pad om de omgeving te verkennen van het basiskamp en mogelijk ook diverse wilde dieren spotten.

 

In het basiskamp heeft u een eenvoudige hoge tent, maar wel met echte bedden. Het slapen is daardoor comfortabel. Er is een keuken waar uw ontbijt, lunch en diner worden klaargemaakt. Verder vindt u in de omgeving tal van leuke plekjes om te zitten. Favoriet van de gids: dineren op de rotsen met uitzicht op het water.

 

Overnachting in de natuur aan de Johnstone Strait.
Inclusief huurauto, kajak, lunch, diner

Dag 3 Johnstone Strait

Canada-Port-McNeill-arend Canada-Port-McNeill-zeehonden_1_551597

Het basiskamp ligt midden in de natuur en direct aan het vaarwater waar de walvissen jaarlijks doorheen zwemmen. Vanaf het kamp zijn de walvissen vaak al te zien. Worden ze gespot? Dan gooit de gids de sonar in het water om het geluid op te vangen. Wat bijzonder om te horen!

 

Afhankelijk van het weer gaat u de omgeving verder verkennen. Er zijn vele inhammen en kleine eilandjes in de omgeving om te verkennen.

 

Dineren wordt vaak aan de waterkant gedaan om elke kans te grijpen om de walvissen te zien.

 

Overnachting in de natuur aan de Johnstone Strait.
Inclusief huurauto, kajak, ontbijt, lunch, diner

Dag 4 Johnstone Strait

Een nieuwe dag in het basiskamp. Wordt wakker van het rustgevende natuurgeluid. Afhankelijk van het weer en de wind is het een nieuwe dag op het water. De gidsen bekijken per dag wat er te doen is. Wat centraal staat is kajakken, wildlife spotten en genieten van het uitzicht. U luncht onderweg op een veilig stukje strand en gaat daarna weer verder op pad. Geen dag is gelijk en dat maakt deze tocht wel heel bijzonder!

 

Overnachting in de natuur aan de Johnstone Strait.
Inclusief huurauto, kajak, ontbijt, lunch, diner

Dag 5 Johnstone Strait - Port Mc. Neill

Canada-Port-McNeill-kanovaren

De laatste dag is alweer aangebroken. Geniet van uw ontbijt met uitzicht, want dit is wel heel uniek. Nog een laatste tocht te gaan. Heeft u alle dieren gezien die u wilde zien? Na de lunch is het tijd om de spullen te pakken. De watertaxi brengt u terug naar het vasteland. U neemt afscheid en het is tijd om een verfrissende douche te nemen in uw hotel.

 

Overnachting in Port Mc. Neill.
Inclusief huurauto, ontbijt en lunch

Dag 6 Vertrek Port Mc. Neill

Er is een einde gekomen aan uw kajak- en kampeer-avontuur op Vancouver Island. Reis verder over Vancouver Island of keer terug naar het vasteland, Vancouver City.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën