Bouwsteen Walvissen spotten in Tadoussac

Vanuit het pittoreske Québec City rijdt u met uw eigen huurauto naar Tadoussac. Tadoussac is het walvisparadijs en walvissen spotten mag daarom niet ontbreken. Na honderden foto’s geschoten te hebben, reist u door naar de andere kant van de St. Lawrence-rivier: Riviere-du-Loup. Hier slaapt u slechts één nacht alvorens u weer verder gaat naar het sfeervolle, maar ook artistieke Montréal. Een klein, maar verrassend rondje door de provincie Québec.

Inclusief walvisexcursie
Sfeervolle metropool Montréal
Inclusief huurauto
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: Walvissen spotten in Tadoussac

Dag 1      Québec City - Tadoussac

Dag 2      Tadoussac

Dag 3      Riviere-du-Loup

 

Dag 4      Montréal

Dag 5      Montréal

Dag 6      Vertrek Montréal

100% maat werk

Dag 1 Québec City - Tadoussac

Ca. 250 km / 3,5 uur

Canada-Tadoussac-Walvissen-2_1_495604 Canada-Tadoussac-IJs_1_495568 Canada-Tadoussac-Walvissen-1_1_495586

Op naar het walvissenparadijs Tadoussac. Tadoussac staat bekend als de beste plek om walvissen te spotten in Oost-Canada. Het kleine vissersdorp ligt dan ook aan de monding van de Saguenay- en Saint Lawrence-rivier. Hier komt zoet en zout water samen.

 

Maar naast walvissen is er nog meer te zien in dit kleine vissersdorp. Een mengelmoes van cultuur, historie en natuur. Zo heeft u vanaf de heuvel van Anse-à-l’Eau een mooi uitzicht over Tadoussac en ziet u zelfs een klein stukje van het naastgelegen Saguenay-fjord National Park. Een park waar u in alle rust wandelingen kunt maken, maar ook beren kunt spotten.

 

Overnachting in Tadoussac.

Inclusief huurauto

Dag 2 Tadoussac

Klaar om het walvisparadijs te bezoeken? Vanaf de haven vaart u de rivier op en kan uw safari op het water beginnen. Het is vroeg opstaan, maar dit alles wordt hopelijk beloond met het spotten van diverse walvissoorten. De meest voorkomende soort is de witte beluga, maar wij hadden geluk en spotten ook de blauwe vinvis, het grootste dier op aarde.

 

Na een drie uur durende tocht en hopelijk honderden foto’s rijker, heeft u ’s middags tijd om Tadoussac beter te leren kennen. Bezoek het fjord, kajak in alle rust over de rivier of bezoek het nationale park of de zandduinen in de buurt.

 

Trek warme kleren aan, want zo vroeg op de boot kan het behoorlijk koud zijn. Ook in de zomermaanden.

 

Overnachting in Tadoussac.

Inclusief huurauto, Engelssprekende gids, walvisexcursie

Dag 3 Tadoussac – Riviere-du-Loup

Ca. 100 km / 2,5 uur

Canada-Riviere-du-Loup-Hiken Canada-Riviere-du-Loup-1

Vandaag steekt u de St. Lawrence-rivier over. Rivière-du-loup is een klein stadje gelegen aan de kust, ten zuidoosten van de rivier. Het is een leuke tussenstop als u vanaf de regio Québec-City naar de provincie Gaspé afreist. De stad is bijna een openluchtmuseum door de vele kunstwerken die door de stad verspreid staan. Voor de kust van Rivière-du-Loup wordt uw aandacht getrokken door de Îles du Bas-Saint-Laurent-archipel. Het is het thuis van vele zeehonden en zeevogels. Vanaf de haven kunt u een boottocht naar het eiland maken en hier rondwandelen.

 

In de omgeving vindt u Parc des Chutes, oftewel Falls Park. De naam verklapt het al, er is hier een interessante waterval te zien. Vanaf een hoogte van 30 meter klettert het water naar beneden de rivier in. Zeker een aanrader om van dichtbij te bekijken.

 

Overnachting in Riviere-du-Loup.

Inclusief huurauto

Dag 4 Riviere-du-Loup – Montréal

Ca. 430 km / 4,5 uur

Vandaag rijdt u door naar de wereldstad Montréal. Onderweg kunt u nog een tussenstop maken in Québec City en daar wat lunchen.

 

In Montréal kun je je dagen vermaken. Ondanks de grootte van de stad is het erg sfeervol dankzij de vele wijken. De beroemdste bezienswaardigheid is Basilique du Notre Dame. Van buitenaf herkent u hem meteen en bij binnenkomst sta je met je mond vol tanden. Wat een prachtige details, wat een kleuren, geweldig om te zien!

 

Een van de dagen dat u in Montréal verblijft, is een lunch op het Jacques-Cartier-plein een aanrader. Straatartiesten, kunstenaars, portrettekenaars en vele toeristen stelen de show. Schuif aan bij een van de restaurants en geniet van het sfeertje op het plein.

 

Overnachting in Montréal.

Inclusief huurauto

Dag 5 Montréal

Canada-Montreal-Notre-Dame Canada-Montreal-Notre-Dame-1 Canada-Montreal-Uitzicht

Genieten van het uitzicht op de skyline van Montréal? Breng dan een bezoek aan Mont Royal. Deze 200 meter hoge berg ligt verscholen in Parc du Montréal en telt 254 traptreden naar de top. Het is dus een flinke klim, maar de moeite zeker waard. Vanaf de top wordt u beloond met uitzicht op de vele wolkenkrabbers en de Saint-Laurent-rivier. Een perfect begin van de dag.

 

Wat zeker niet mag ontbreken, is Vieux-Montréal, de oude stad. Het is het historische hart van de stad en de plek waar u de beroemde Notre Dame kunt vinden. Maar naast de basiliek zijn er koloniale gebouwen, sfeervolle pleinen en smalle straten waar u kunt verdwalen.

 

Heeft u het warm of juist koud gekregen? Bezoek de ondergrondse stad. Deze stad van 33 km lang is aangelegd, omdat de winters behoorlijk koud kunnen zijn in Montréal. Naast winkelcentra vindt u hier concerthallen, scholen en ook restaurants. Probeer hier de traditionele poutine, een gerecht dat bestaat uit patat, kaas en jus. Eerlijk, het is best lekker.

 

Overnachting in Montréal.

Inclusief huurauto

Food wandeltocht
Montréal

Food wandeltocht

Er zijn twee dingen die tijdens het ontdekken van een stad onmisbaar zijn: een wandeling en het ontdekken van...

Fietstocht
Montréal

Fietstocht

Montréal wordt beschouwd als de meest Europese stad in Noord-Amerika en wij begrijpen wel waarom. Het is dan...

Dag 6 Montréal

Na een klein rondje in de provincie Québec bent u wellicht wel nieuwsgierig naar Ontario. Wat dacht u van een bezoek aan de hoofdstad Ottawa? En reis daarna door naar het nationale park van Algonquin. Prachtige landschappen en dieren wachten hier op u.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën