Bouwsteen 1000 Islands

In Lake Ontario liggen 1800 eilandjes die beter bekent staan als de Thousand Islands-archipel. Tijdens een cruise vaart u langs een groot deel van deze Canadese eilanden. U overnacht in het naastgelegen relaxte plaatsje Kingston en vanuit hier rijdt in uw eigen huurauto op dag 3 door naar Ottawa: de hoofdstad van Canada. Een klein stadje die u het beste tijdens een fiets- of wandeltocht kunt ontdekken.

Inclusief eilandcruise
Overnacht in een château
De hoofdstad van Canada
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: 1000 Islands

Dag 1      Toronto – Thousand Islands

Dag 2      Thousand Islands

Dag 3      Ottawa

Dag 4      Ottawa

Dag 5      Vertrek Ottawa

100% maat werk

Dag 1 Toronto – Thousand Islands

Ca. 285 km / 3 uur

Canada-Thousand-Islands_1_495343 Canada-Thousand-Islands-Cruise

Langs de kust van Lake Ontario reist u naar Kingston nabij de Thousand Islands. De naam doet het al vermoeden; Thousand Islands is de archipel in de Saint Lawrence-rivier waar meer dan 1800 eilanden drijven. Op de eilanden vindt u veel dennenbomen, kleine cottages en het is het leefgebied van vogels en schildpadden. Toch is niet elk eiland bewoond. Sommigen zijn zo klein dat er alleen wat rotsen te vinden zijn. In totaal strekt het gebied zich uit over 80 km, verdeeld in Canadese en Amerikaanse eilanden.

 

De beste manier om de eilanden te ontdekken, is tijdens een cruise/boottocht. U leert zo meer over de geschiedenis van het gebied en vaart langs de vele Canadese eilanden. Morgen staat deze cruise op het programma.

 

Overnachting in Kingston (Thousand Islands).

Inclusief huurauto

Dag 2 Thousand Islands

Vandaag vaart u langs de duizend eilanden die in de St. Lawrence-rivier liggen. Op de eilanden vindt u veel dennenbomen, kleine cottages en het is het leefgebied van vogels en schildpadden. Ook ziet u hier veel trekvogels voorbij vliegen dus kijk niet vreemd op als deze vandaag ook vlak voor u voorbij schieten.

 

Een cruise is de perfecte manier om het landschap te verkennen dat de regio zo beroemd heeft gemaakt. Aan boord is er live entertainment en meertalig commentaar. Zo leert u alles over de geschiedenis van de archipel. De eilanden strekken een gebied van ruim 80 km, verdeeld in Canadese en Amerikaanse eilanden. Vandaag vaart u slechts langs enkele. Een paar hoogtepunten zijn Napoleon’s Hat, het weelderige Mandalay Mansion, Bateau-kanaal en andere historische bezienswaardigheden.

 

Tijdens het varen wordt er een lekkere lunch geserveerd.

 

Overnachting in Kingston (Thousand Islands).

Inclusief huurauto, Engelssprekende gids, lunch, boottocht

Dag 3 Thousand Islands – Ottawa

Ca. 160 km / 2 uur

Canada-Ottawa-Rideau-Canal_2_495862 Canada-Ottawa-Parlementsgebouw-1(2) Canada-Ottawa-Wandelen

Ottawa is de hoofdstad van Canada, maar toch een plek die weinig mensen aandoen. Het is een kleinere stad dan de wereldsteden Toronto, Montreál en Vancouver en daardoor een ondergeschoven kindje. Toch heeft de stad een aantal plekken die leuk zijn te bezoeken. In een middag heeft u de belangrijkste hoogtepunten ook wel gezien.

 

Om het parlementsgebouw van Ottawa kunt u niet heen. Deze staat in downtown Ottawa, om de hoek van ByWard Market, en is omringd door een prachtig aangelegde tuin. Vanaf hier kijkt u uit op Rideau Canal wat een heerlijke plek is om te wandelen. Het is een stad met veel musea, waarvan de Canadian Museum of Nature en de National Gallery of Canada de twee mooiste zijn.

 

De stad leent zich naast een wandeling ook prima voor een fietstour langs de rivieren of stap in een boot en vaar over het kanaal. U geniet dan van een prachtig uitzicht op Ottawa.

 

Overnachting in Ottawa.

Inclusief huurauto

Dag 4 Ottawa

Om de stad goed te leren kennen, is een stadstour een aanrader. Samen met een gids bezoekt u de historische hoogtepunten van de stad en leert u meer over de geschiedenis.

 

Liever wat meer actie? Ga raften in de omgeving. In Rivière Rouge wachten spectaculaire versnellingen en een prachtige natuur op u. Maar ook tijdens een busrit langs de hoogtepunten kunt u wat actie tegenkomen. In Ottawa heb je de amphibus die, na een aantal bezienswaardigheden aan land bezocht te hebben, zo het water in rijdt. Leuk als u een keer op een andere manier de stad wilt ontdekken.

 

Overnachting in Ottawa.

Inclusief huurauto

Wandeltour
Ottawa

Wandeltour

Als u slechts één dagje in Ottawa verblijft, is het een aanrader om een historische wandeltocht te maken met...

Dag 5 Vertrek Ottawa

Zin om nog meer natuurschoon te ontdekken? Reis door naar het Algonquin Provincial Park. Hier vindt u vele wandelpaden, kunt u paardrijden of kanoën. Wij bieden een leuke meerdaagse kano-excursie aan. Leuk om nog meer te ontdekken tijdens uw rondreis Oost-Canada.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën