Bouwsteen Ontdek Prince Edward Island

Een rondreis over het Prince Edward eiland is een reis boordevol genietmomentjes. Bij elkaar een hoogtepunt van de reis. Geniet van de rust, de eenvoud, de vriendelijke en enthousiaste bevolking. U komt langs kleurrijke vissersplaatjes, graslanden, natuurparken, rode en witte zandstranden afgewisseld met een ruige kustlijn. Maar ook een bezoek aan de hoofdstad Charlottetown met het sfeervolle centrum. Een bezoek aan PEI mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Atlantisch Canada.

Spot rendieren in het najaar
Oog in oog met ijsschotsen
Een reis voor kunstliefhebbers
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: Ontdek Prince Edward Island

Dag 1   Aankomst West Point

Dag 2   Charlottetown

Dag 3   St. Peters

Dag 4   Vertrek St. Peter

100% maat werk

Dag 1 Aankomst West Point

Canada-Confederation-Bridge Canada-West-Point-Lighthouse

Rijd richting de Confederation Bridge en steek over naar PEI (Prince Edward Island). Via de zuidwest kust heeft u de mooiste route naar West Point.

 

Helemaal aan de westkust van Prince Edward Island ligt Westpoint, een mooie strandbestemming op het eiland. Het ligt vlakbij O’Leary, een grotere plaats die iets meer naamsbekendheid heeft. Het eiland is zo groot, dat een overnachting in het westelijk deel zeker de moeite waard is om alles op een rustig tempo te bekijken. Overnacht in de vuurtoren op West Point, of in een kleinschalige accommodatie in de omgeving van West Point en O’Leary.

 

Overnachting in West Point.

Inclusief huurauto

Dag 2 West Point – Charlottetown

Ca. 130 km / 2 uur

Volg de North Cape Coastal Drive. U passeert vele verlaten stranden, heerlijk even de voetjes in het water. Witte en rode zandstranden wisselen elkaar af. Maar ook karakteristieke dorpjes, glooiend landschap en steile kliffen vindt u onderweg. De camera bij de hand en rijden maar. Geniet van de eenvoud en de rust.

 

Charlottetown is de hoofdstad van Prince Edward Island, in de volksmond ook wel PEI genoemd. Een pittoresk stadscentrum met Victoriaanse gebouwen en vele hoge bomen geven deze stad een leuke sfeer. Er zijn veel Ierse pubs te vinden. Het hartje centrum ligt bij Kings Street en Queen Street. Zeker een bezoek waard. Het provinciehuis stond centraal bij het onafhankelijk worden van Canada. De trots van Prince Edward Island; het is als museum te bezoeken.

 

Overnachting in Charlottetown.

Inclusief huurauto

Lobster Tour
Charlottetown

Lobster Tour

Ga op pad met kapitein Mark en zijn broer Cody. Deze broers nemen u mee op hun boot waarmee ze kreeften vangen...

Dag 3 Charlottetown - St. Peters

Ca. 60 km / 1 uur

Canada-Prince-Edward-Kust-1 Canada-Prince-Edward-Vuurtoren Canada-Prince-Edward-Kust

St. Peters ligt maar een uurtje verderop, maar hier kunt u gerust de hele dag over doen. Dit is namelijk de snelste weg. Maar het is veel leuker om de hele kustlijn te volgen en het oostelijke gedeelte van Prince Edward Island te verkennen.

 

Aan de baai en in de omgeving zijn er vele mooie stranden te ontdekken. Een deel van de Confederation Trail gaat langs uw accommodatie. Ideaal om per fiets te ontdekken. In het duingebied van Greenwich, dat op slechts 5 minuten rijden ligt, zijn vele vogelsoorten te zien. Via houten boardwalks verkent u de omgeving en geniet u van de rust van deze omgeving.

 

Overnachting in St. Peters.

Inclusief  huurauto

Dag 4 Vertrek St. Peter

Er is een einde gekomen aan uw reis over Prince Edward Island. Neem de ferry vanaf Wood Island en vervolg uw reis door Nova Scotia.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën