Het aanvragen van een ETA-formulier voor Canada. Hoe werkt dit?
Collega Manon op het strand van Toronto Island

Het aanvragen van een ETA-formulier voor Canada. Hoe werkt dit?

Manon Prins Algemeen 14-10-2020

Het voordeel van reizen naar Canada is dat u geen visum nodig heeft. U hoeft alleen een ETA-formulier (Canada) of ESTA-formulier (Amerika) in te vullen. Bezoekt u tijdens uw rondreis Noord-Amerika beide bestemmingen? Dan heeft u beide documenten nodig. Ook als u bij de Niagara Falls staat en de watervallen van de andere kant wilt bekijken. Zelfs dan heeft u een reisdocument nodig, al is het maar voor een bezoekje van een half uur.

 

ETA-formulier voor een rondreis door Canada

Belangrijk dat als u bij ons de boeking gemaakt heeft, u direct een ETA-formulier aanvraagt. Wacht hier niet te lang mee, want dan kunt u het alleen maar vergeten. Voordat u het vliegtuig instapt, moet u in het bezit zijn van het document. U kunt het ETA zien als een digitaal visum om tot 6 maanden vrij te reizen in Canada.

 

Het aanvragen van een ETA is veel makkelijker dan een ESTA-formulier voor Amerika. Via de Canadese website: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.html kunt u een aanvraag indienen. U vult uw persoonlijke gegevens in, paspoortgegevens en beantwoordt een aantal vragen of u al eerder Canada bezocht heeft en of er eerder een visum geweigerd is. Als u alles naar waarheid heeft ingevuld, drukt u op de verzendknop. Het duurt dan max. 72 uur voordat u uw ETA-formulier in uw mailbox ontvangt.

 

Het ETA-formulier blijft 5 jaar geldig. Wat wij ons kunnen voorstellen, is dat u na uw bezoek aan Canada nog eens wilt terugreizen. U hoeft binnen 5 jaar dus niet opnieuw een ETA-formulier aan te vragen. Wel onder één voorwaarde: als uw paspoort niet binnen 5 jaar verloopt. Is dit wel het geval? Dan dient u bij een nieuw paspoort ook een nieuw ETA-formulier aan te vragen.

 

Kosten ETA-formulier

Het aanvragen van een ETA-formulier kost u nog geen 7 Canadese Dollar, ongeveer 6 EUR.

 

Wilt u meer informatie over het invullen van het formulier? Vraag onze Canada-specialist naar advies of neem contact met ons op.

 

Bekijk voorbeelden van onze rondreizen door Canada.