Bouwsteen Puur Cambodja

Diep in de zuidwestelijke bossen van Cambodja, aan de voet van het Cardamomgebergte, ligt het dorp Chi Phat. U kunt er alleen per boot komen. Hier zijn een aantal enthousiaste vrijwilligers een ecologische project begonnen waar u deel van uit kunt maken. Er worden avontuurlijke activiteiten georganiseerd en dit levert automatisch werk op voor de lokale bevolking van Cambodja.

Kajakken, trekkings en mountainbiken zijn de mogelijkheden bij uitstek. U kunt het zelf zo zwaar maken als u wilt. Ook krijgt u inzicht in de werkzaamheden van de mensen van het project om de natuur een handje te helpen. Deze bouwsteen is prima geschikt voor iedereen die wat wil bijdragen aan de natuur en de mensen in Cambodja.

Verblijf in homestay
Actief: hiken en mountainbiken
Vuurvliegjes spotten
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Een land met een heftige geschiedenis wat nog voelbaar is in alles. Het is een fantastisch land om door rond te reizen.

Reis van dag tot dag: Puur Cambodja

Dag 1     Chi Phat

Dag 2     Chi Phat

Dag 3     Chi Phat

100% maat werk

Dag 1 Phnom Penh - Chi Phat

Vanaf Phnom Penh rijdt u in circa 4 uur naar de Andoung Teuk brug. Daar ligt een eenvoudige houten motorboot klaar die u in zo'n 2 uur naar het dorp Chi Phat vaart. Een mooie beleving! Met wat geluk ziet u apen en kleurrijke vogels onderweg. Na aankomst in het dorp wordt u meer verteld over het ecotoerisme-project in dit gebied. Het hele dorp werkt mee als bijvoorbeeld kok, gids, homestay eigenaar of bootsman. Voormalige stropers en houtkappers worden opgeleid tot rangers en gidsen. En zo verdient men een eerlijk inkomen. Dan is er tijd om u te installeren in u kamer en een korte wandeling te maken door het dorp. Aan het eind van de middag maakt u nog een boottocht over de rivier. Een goed moment om dieren te spotten terwijl de zon langzaam zakt. Als het donker wordt is de sterrenhemel betoverend, én dan kunt u ook vuurvliegjes spotten! Uw diner eet u aan boord; traditioneel gezeten op een rieten mat aan een laag tafeltje. Eet smakelijk!

 

Overnachting in Chi Phat.

 

Inclusief diner, vervoer per auto en boot, boottocht met Engelssprekende gids.

Dag 2 Chi Phat

IMG_3686(17) Cambodja-Bloemen-bloem4(17)

Een sportieve dag: na het ontbijt gaat u mountainbiken. Samen met een lokale gids trapt u door de groene omgeving naar een waterval. Het is een pittige tocht. De eerste paar kilometer fietst u over een verhard pad. De laatste kilometers wordt het uitdagender. Via mulle zandpaden met kuilen, stenen en modderpoelen baant u zich een weg naar de waterval. Nu snapt u waarom deze tocht met een mountainbike gedaan wordt! U bepaalt uw eigen tempo, en kunt altijd even stoppen om de benen te strekken. Bij de waterval is een overhang in de rotsen waar potten zijn gevonden waar zo'n 500 jaar geleden de botten van overleden familieleden in werden bewaard. Niemand weet het fijne van deze mysterieuze en verdwenen cultuur. Tijd om uw lunchpakketje te voorschijn te halen, uit te rusten en op te frissen. Ga lekker pootjebaden of dompel u helemaal onder in het frisse water. En dan via dezelfde weg weer terug naar het dorp. Liever wandelen? Ook dat is mogelijk in deze omgeving. Geeft u bij boeking uw voorkeur aan ons door. Deze avond eet u bij het bezoekerscentrum centraal in het dorp.

 

Overnachting in Chi Phat.

Inclusief alle maaltijden, huur mountainbike en begeleiding van een beperkt Engelssprekend gids.

 

Dag 3 Chi Phat, vertrek

Na een ontspannen ontbijt wordt u terug naar de Andoung Teuk brug gevaren. Van daaruit rijdt u per auto verder naar de grens met Thailand, Koh Kong, Sihanoukville of Pnhom Penh.

 

Inclusief ontbijt, transfer per boot en auto.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën