Bouwsteen Landelijk Cambodja

Het rustige, landelijke leven van Cambodja vindt u ten zuiden van Phnom Penh. Het heeft geen hoogtepunten in de zin van ‘dit moet ik eens in mijn leven gezien hebben'. Maar juist de rust en ruimte, het leven van alledag in de kleine vissersplaatsjes bieden mogelijkheden tot bijzondere ontmoetingen of ontdekkingen. Een paar excursies hebben we al toegevoegd: Een dagtocht per tuktuk door de landelijke omgeving van Kampot naar de plaats Kep, waar u vers gevangen vis kunt eten. En een boottocht door de wateren rondom Kampot.

Tuktuk-tocht naar Kep
Boottocht over rivier
Koloniaal Kampot
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Een land met een heftige geschiedenis wat nog voelbaar is in alles. Het is een fantastisch land om door rond te reizen.

Reis van dag tot dag: Landelijk Cambodja

Dag 1     Phnom Penh - Kampot

Dag 2     Kampot

Dag 3     Kampot

Dag 4     Vertrek Kampot

100% maat werk

Dag 1 Phnom Penh - Kampot

Cambodja-Kep-hetstrand(13)

Via een afwisselende omweg rijdt u van Phnom Penh naar Kampot. Op route stopt u eerst bij Phnom Chisor. Voorheen bekend als Suryadri (Berg van de zon). Op de top van de 380 meter hoge heuvel staat een tempel, die werd gebouwd door koning Suryavarman 1 in de 11de eeuw. Waagt u zich aan de klim via de trap met 408 treden? Vanaf de top heeft u een weids uitzicht op de rijstvelden rondom. De tocht gaat verder in de auto naar het stadje Takeo. Vanaf hier vaart u naar Phnom Da, een tocht van ongeveer 20 km in een open motorboot. In het regenseizoen verandert dit laagland in een groot meer. Bomen verdwijnen onder water en alleen de toppen steken nog boven het water uit. Vele vogels komen in deze periode naar het meer voor voedsel. In het droge seizoen ziet er hier heel anders uit. U vaart dan over kleine kanalen en rivieren met net genoeg water. Deze tijd van het jaar zijn de boeren en vissers actief langs de oevers. Het gebied is al meer dan 2500 jaar bewoond en er zijn diverse vondsten gedaan uit eeuwenoude tijdperken. Daarom is er in Angkor Borei een klein archeologisch museum opgericht. De boottocht gaat verder naar Phnom Da, 15 minuten verderop. Deze tempel ligt op een heuvel en wordt in de regentijd geïsoleerd door water. Het doet een beetje denken aan de Franse Mont St-Michel. U keert terug naar Takeo, waar u weer in de auto stapt. De laatste stop op route is bij de grotten van Kampong Trach. De kalkstenen bergen van Kampong Trach zijn jarenlang verstopplaatsen geweest van de Rode Khmer. Er is zelfs een onderdoorgang vanaf tempel 'Wat Kirisan' naar het hart van de berg, waar gangen zich splitsen naar alle kanten. Verschillende pagodes en heiligdommen zijn hier door de jaren heen gebouwd en herinneren aan de rijke geschiedenis. Einde van de middag arriveert u in Kampot.

 

Informatie Kampot:
Het stadje Kampot ligt maar een paar kilometer van de kust. Verse vis is er ruim verkrijgbaar, maar het is zeker geen badplaats. In het centrum van deze charmante plaats staan opvallend veel koloniale panden; de aanwezigheid van de Fransen is hier nog voelbaar. Langs en op de rivier die door het centrum stroomt zijn veel kleinschalige (drijvende) restaurants de vinden. Verken het centrum van Kampot per fiets of te voet, en eindig de dag met een drankje in de hand op één van de terrasjes aan of op de rivier. Het platteland rond Kampot is goed per tuktuk te verkennen. Tip: rij 's ochtends vroeg naar Bokor National Park, dan hangt er nog mist rond de berg waarop dit nationale park gelegen is. Dit geeft een spookachtig effect rond het vervallen kerkje dat gebouwd is door de Fransen en later als schuilplaats gebruikt werd door soldaten van de Rode Khmer. Bij helder weer geniet u hier van een weids uitzicht over Kampot en in de verte de glinsterende zee. In het groene Bokor National Park zijn ook watervallen. Wij vinden de Popokvil waterval erg mooi. Hier kunt u zwemmen in het heldere water.

 

U overnacht in Kampot.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 2 Kampot

De landelijke omgeving van Kampot biedt veel variatie. En om er zeker van te zijn dat u hier een goede indruk van krijgt, hebben wij deze tocht per tuktuk uitgestippeld langs de naar onze mening meest interessante plaatsen. Leun achterover in uw zitje en laat u meevoeren door de groene omgeving. Met de wind in de haren tuft u naar de zoutvelden. Hier laat men uitgestrekte velden vol lopen met zout zeewater, om de zon daarna zijn werk te laten doen. Als het water verdampt is, blijft het zout over dat dan in bergjes bijeen wordt geharkt. Bijzonder om te zien. Weer in de tuktuk rijdt u naar een peperplantage. Naar zeggen groeien de beste pepers in deze regio. U wandelt door de rijen peperplanten terwijl uw gids u van alles verteld over deze beroemde pepers uit Kampot. De eeuwenoude tempel van Phnom Chnouk is goed bewaard gebleven in een grot. Maar u moet er wel wat voor doen om er te komen. Een trap van ruim 200 treden brengt u naar de top van de heuvel, en van daar daalt u af in de grot. Weer in de tuktuk rijdt u naar de kust, naar de vismarkt bij de haven van Kep. Hier ziet u kleurrijke vissersboten, en kraampjes waar de vis vers voor u wordt bereid. Onze tip: kies voor de krab, dé specialiteit van Kep. Deze excursie duurt een halve dag (ochtend of middag), dus het is een leuk idee om te eindigen met een lunch of diner in Kep. Met de tuktuk bent u in een half uurtje terug in Kampot.

 

Overnachting in Kampot.
Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 3 Kampot

Cambodja-Kampot-Boottocht-1 Cambodja-Kampot-Adri-2 Cambodja-Kampot-Boot

Per tuktuk wordt u naar de rivier gebrachtwaar uw houten longtailboot op u wacht. Een boottocht over de Kampong Bye rivier net buiten Kampot is een mooie manier om dit landelijke gebied te verkennen. De rivier mondt uit in zee, waar het zoete water vermengd met zout water. U vaart langs dorpjes en mangrovebossen, met op de achtergrond de Elephant Mountains. Kleurrijke vissersboten varen langs u, van zee naar Kampot of andersom. Onderweg vertelt uw gids honderduit over het lokale leven in Cambodja, de vele vogels die u ziet, de mangrove en de fruitsoorten die hier groeien. Bij een rivierstrandje meert de boot af en heeft u tijd voor een duik in het water. Even de benen strekken? Maak een wandeling door de fruitboomgaard op de oever. De boottocht duurt zo'n 3 uur en is dus op een ochtend of middag te doen.

 

Overnachting in Kampot.
Inclusief ontbijt, transfers per tuktuk, boottocht en Engelssprekende gids

Fietsen over het platteland
Kampot

Fietsen over het platteland

Stap op de fiets om de landelijke omgeving van Kampot te verkennen. Per tuktuk wordt u bij uw hotel opgehaald...

Dag 4 Vertrek Kampot

Eindigt uw reis in Kampot? Dan rijdt u vanaf hier naar de luchthaven van Phnom Penh. Nog een paar dagen strand? Reis dan door naar één van de eilandjes voor de kust van Sihanoukville: Koh Rong of Koh Rong Saloem. Of reis door naar Vietnam, vanaf Kampot is het niet ver naar de grens. De keuze is aan u. 

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën