Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Op stedentrip in het Midden-Oosten: Dubai!
Dubai-Kamelentocht-Angela

Op stedentrip in het Midden-Oosten: Dubai!

Angela Roos Algemeen 12-4-2021

Het liep al tegen middernacht toen mijn zus en ik het vliegveld verlieten en in een taxi richting ons hotel vertrokken. Al snel kwam de skyline van de stad, welke door miljoenen lichtjes werd verlicht, ons tegemoet. We keken onze ogen uit, wat een pracht en praal. We zijn in Dubai!

 

Bij Dubai denk je al snel aan luxe hotels en dure auto’s, maar niets is minder waar. Er zijn genoeg bezienswaardigheden waarvoor je niet te diep in je portemonnee hoeft te duiken. En daarnaast is er bijna over gratis Wifi, geen overbodige “luxe”.

        

Bij ons hotel aangekomen werden we als twee vorsten ontvangen. Tijdens het inchecken kregen we naast de sleutel ook een kleine versnapering als beloning voor de lange reis vanuit Nederland. Moe maar voldaan van de reis, doken we ons bed in om de volgende morgen meteen hét “hoogtepunt” van Dubai te gaan bezoeken, de Burj Khalifa.

 

Dag 1

Na een kort nachtje en een goedverzorgd ontbijt, haastten we ons naar buiten waar we verrast werden door een warme deken en dus snel de airconditioned taxi in doken richting de Burj Khalifa. Met zijn 828 meter hoogte mag het zich het hoogste gebouw ter wereld noemen. Waar je ook staat in Downtown Dubai, de top van deze hoge toren steekt overal bovenuit. Het beste uitzicht op de toren heb je vanaf de Waterfront Promenade voor de Dubai Mall of de brug over het water naar Souk al Bahar. Maar je kunt het gebouw uiteraard ook bezoeken door een kaartje te kopen voor het observatiedek “At The Top”. Elke avond rond de klok vanaf 6 uur is elk half uur, tussen alle hoge gebouwen rond de Burj Khalifa, een schitterende show te zien waarbij fonteinen dansen op verschillende muziek. Tijdens deze 3 minuten durende show bereikt het water soms een hoogte van 150 meter. Wij besloten om tijdens een heerlijk diner aan het water, te genieten van deze spectaculaire show, de Dubai Fountain.

    

Dag 2

De volgende dag, na heerlijk te hebben ontspannen bij het zwembad, werden we na de lunch opgehaald door een privéchauffeur van Platinum Heritage voor een onvergetelijke dag. Al snel lieten we de drukte van de stad achter ons en veranderde ons uitzicht in geelgouden duinen van zand. Het moment dat we uit de auto stapten, werden we omringd door een enorme stilte, de stilte van de woestijn. Even verderop lagen onze grote bultige vrienden al op ons te wachten, waarmee we de woestijn gingen verkennen. Na het opstijgen, wat best een spannende ervaring was, liepen we onder begeleiding van een gids op onze kameel de woestijn in. Wat een rust, je hoort alleen het knarsen van het zand tussen de hoeven van de kamelen en hier en daar een vogeltje. Onze gids attendeert ons op een groep Arabische Oryx die ons vanaf een afstand in de gaten houden.

 

Tegen de avond werden we in felgekleurde jeeps opgehaald voor een heerlijke barbecue onder de sterren en we genoten van een folkloristische tanoura-dans, waarbij wervelende derwisj-dansers vóór je draaien. Ook konden we onze handen laten beschilderen met een henna-tatoeage. Onze privéchauffeur bracht ons weer terug naar ons hotel, waar we tegen middernacht weer arriveerden.

Dag 3

De laatste dag in Dubai zijn we weer vroeg opgestaan, want er is nog zoveel moois te zien! Als eerste pakken we een taxi naar de historische wijk Al Bastakiya, vlakbij Dubai Creek, wat in het oude gedeelte van Dubai ligt. Het contrast is groot ten opzichte van de enorme wolkenkrabbers van de moderne stad. Traditionele huizen, historische windtorens en originele souks (winkeltjes) bepalen het unieke karakter van Dubai Old Town. Ook mag een bezoek aan het Dubai Museum, gevestigd in het Al Fahidi fort, niet ontbreken. Je leert alles over het ontstaan van Dubai en de grote ontwikkeling van de stad de afgelopen jaren én de toekomstplannen. Je betaalt 3 AED entree, omgerekend nog geen 75 eurocent. Wij hebben daarom de fooienpot extra gevuld.

 

“Save the best for last”, dat is absoluut waar voor deze bezienswaardigheid; een bezoek aan één van de bekendste gebouwen van Dubai, het luxueuze Burj Al Arab hotel. Het is het enige 7 sterren hotel ter wereld en met zijn 321 meter hoogte is ook dit gebouw vanuit grote delen van de stad te zien. Bij het hotel zelf kom je niet zomaar, maar je kunt prachtige foto’s maken vanaf het Madinat Jumeirah complex, ook wel het Venetië van Dubai genoemd. In dit schitterend aangelegde complex geheel in Arabische stijl waanden we ons in een fata morgana, alsof we in een sprookje waren beland. Ook hier is een groot winkelcentrum met cafés en restaurants, oftewel Souk Madinat. Ben je op zoek naar Arabische producten, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij kozen ervoor om de Burj Al Arab van dichtbij te fotograferen. We boekte een rondvaart in een traditionele abra boot door het enorme complex. Deze tocht (Abra Tour) duurt ongeveer 20 minuten en is absoluut de moeite waard. Voor deze rondvaart betaal je AED 75, omgerekend nog geen 20 euro.

    

Nadat we de koffers weer hadden gepakt, besloten we om Dubai nog één keer vanuit de hoogte te bewonderen. We reserveerden een tafel op de bovenste etage van een restaurant dat uitkijkt op Palm Jumeirah, het grootste kunstmatige aangelegde schiereiland van de wereld. En de naam zegt het al, het heeft de vorm van een palmboom. Ook dit moet je gezien hebben tijdens je vakantie in Dubai!

 

Ik heb genoten en wil nog meer zien van dit bijzondere continent. Wil jij ook een stedentrip Dubai toevoegen aan jouw rondreis door Azië of Afrika?  Neem contact met ons op.

 

Angela, 

Van Verre