Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
48 uur in Abu Dhabi
Midden-Oosten-Abu-Dhabi-Eva

48 uur in Abu Dhabi

Eva Drenth Algemeen 12-4-2021

In 2017 ging ik op uitnodiging van Etihad Airways voor 48 uur naar Abu Dhabi. Het lijkt kort, en dat was ook mijn eerste gedachte. Toch heb ik een goed beeld gekregen van deze bijzondere stad aan drie kanten omringd door woestijn. Wat je allemaal kan doen in 48 uur? Ik vertel het je in mijn blog.

 

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Arabische Emiraten, maar toch minder bekend dan Dubai. De stad is ook een stuk kleiner dan Dubai, maar groeit in rap tempo. De belangrijkste man in Abu Dhabi, sjeik Khalifa bin Zayed, heeft als doel om Abu Dhabi op de kaart te zetten als toeristische bestemming. Rondom de oude stad schieten de moderne bouwwerken als paddenstoelen uit de grond. Met als meest recente parel: het Louvre museum in Abu Dhabi.

Wist je dat Abu Dhabi, als enige emiraat, een Formule 1 circuit heeft? En de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten? Er kilometerslange stranden zijn met hippe beachclubs? Je leest het al, 48 uur in deze stad is makkelijk gevuld.

 

Start de dag met een ‘gouden’ cappuccino in het Emirates Palace Hotel
Het klinkt misschien wat decadent, maar waar kun je nu een cappuccino bestrooid met echt 24-karaats bladgoud drinken? In het enige (zelfbenoemd) 7-sterren hotel in Abu Dhabi: het Emirates Palace Hotel. Het luxe kopje koffie wordt geserveerd op een gouden dienblad met een heerlijk zoete dadel erbij. De prijs is er ook naar, maar het is een goede start van je dag in Abu Dhabi.

    

Struin door het indrukwekkende Louvre
Geopend in 2017 en het zusje van het bekende museum in Parijs. Het Louvre in Abu Dhabi is wel echt een must-see. Al is het maar om het indrukwekkende gebouw te bekijken. Het museum is gevestigd in een architectonisch hoogstandje. Het complex is overdekt door een koepel van metalen sterren en bestaat uit 55 kleine gebouwen met in totaal 23 verschillende tentoonstellingsruimtes. De collectie is net zo indrukwekkend als het gebouw. Naast Van Gogh, Monet en Matisse vind je hier ook het duurste schilderij ter wereld: de Salvator Mundi van Leonardo da Vinci. Je vindt het Louvre, naast een aantal andere musea, op Saadiyat Island het culturele centrum van Abu Dhabi.

Even een rustmomentje op het strand

Er zijn meerdere stranden in Abu Dhabi toegankelijk voor publiek. Naast de privé-stranden die horen bij een hotel of beachclub. Je vindt er precies wat je verwacht van een strand. Uitgestrekte witte zandstranden en azuurblauw water. Niks fijner dan een dag in de stad af te sluiten aan het strand. Kies voor Corniche Beach vlak bij de gelijknamige boulevard of Yas Beach op hetzelfde eiland als het Formule 1 circuit en het Ferrari World Pretpark. Op Saadiyat Island vind je het gelijknamige Saadiyat Public Beach. Een groot gedeelte van het 9 kilometer lange strand is beschermd natuurgebied. Het is namelijk het broedgebied van de bedreigde karetschildpad.

 

Vandaag beginnen we de dag met dé bezienswaardigheid van Abu Dhabi: een bezoek aan de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten

De Sjeikh Zayed Moskee is een indrukwekkend bouwwerk. De felle zon schittert op de spierwitte moskee met haar 82 koepels, 1.000 pilaren en 4 minaretten. Er kunnen maar liefst 40.000 mensen tegelijk bidden. Binnen in de moskee vind je de grootste kroonluchter, en het grootste handgeweven tapijt ter wereld. Dat alleen is al indrukwekkend. Ik heb hier met veel bewondering doorheen gewandeld en honderden foto’s gemaakt. Ook voor mij is het de mooiste bezienswaardigheid van Abu Dhabi.

        

Flaneren over de Corniche boulevard
Eén van de belangrijkste straten in Abu Dhabi: Corniche Road. Deze weg loopt parallel langs de kust en is in totaal 7 kilometer lang. Je kunt hier, zeker als het ’s avonds wat afgekoeld is, fijn wandelen over de boulevard. Er zijn verschillende parken, speeltuinen en gezellige cafe’s en restaurants te vinden.

 

Ga op avontuur in de woestijn
Stap in een jeep en ontdek immense zandduinen net buiten de stad. Hou je goed vast, want de jeep scheurt over de duinen. Het is een hobbelig ritje. Ga aan het eind van de middag mee met een jeeptour zodat je de zonsondergang meemaakt. Wat een kleurspektakel als het zand verkleurt door de ondergaande zon. Het levert prachtige plaatjes op! Na dit wilde ritje staat er een glaasje thee met wat lekkers voor je klaar. Geniet terwijl de zon ondergaat achter de duinen.

Tip: Slaap een nachtje in de woestijn om je verblijf in Abu Dhabi helemaal af te maken. De sterrenhemel in de woestijn is adembenemend.     

    

Sluit je dag in stijl af in de rooftop bar op het Yas Marina circuit

Midden op het beroemde Formule 1 circuit in Abu Dhabi staat het Yas Viceroy Hotel. Eén van de meest luxe hotels in de stad. Misschien heb je het weleens op tv gezien tijdens de race. Eén van de bochten loopt onder het hotel door wat zorgt voor spectaculaire beelden tijdens de Grand Prix. Op het dak van het hotel vind je een hippe bar waar je in de avonduren kunt genieten van de lekkerste cocktails en een bijzonder uitzicht. Voor mij was dit de perfecte afsluiting van mijn stopover in Abu Dhabi!

 

Je leest het al, er is genoeg te zien en te beleven in deze stad. Kies tijdens jouw volgende reis naar Azië of zuidelijk-Afrika voor een korte stedentrip Abu Dhabi.