Bouwsteen Outback & Wine vanuit Adelaide

Een rondreis waarbij twee hoogtepunten van Zuid-Australië worden gecombineerd: de outback en wijn! Bewonder het eeuwenoude landschap van de Flinders Ranges en proef de lekkerste Riesling- en Cabernet Sauvignon-wijnen in Clare Valley.

Bewonder eeuwenoud landschap
Wijn proeven in Clare Valley
Vrijheid met uw huurauto
Australie-Adelaide-Koala-Melany
Melany
Australië voelt als thuiskomen voor mij. De unieke en diverse natuur, hippe steden en de gezellige Aussies maken elke reis weer fantastisch!
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Australië heeft mijn hart veroverd! De ontspannen sfeer, blije mensen, maar ook de waanzinnige natuur, onderwaterwereld en afwisselende landschappen!

Reis van dag tot dag: Outback & Wine vanuit Adelaide

Dag 1  Aankomst Flinders Ranges

Dag 2  Flinders Ranges

Dag 3  Clare Valley

Dag 4  Clare Valley

Dag 5  Vertrek Clare Valley

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Flinders Ranges

470 km / 5 uur

Australie-Flinders-Ranges-oeroude-landschap_1_560461 Australie-Flinders-Ranges-onderweg Australie-Flinders-Ranges-Blue-tongued lizard

Tijdens deze bouwsteen gaat u het binnenland van Zuid- Australië verkennen met uw huurauto. In ongeveer 5 uur rijdt u via Port Pirie, Port Augusta en Hawker naar de Flinders Ranges. Deze dagen bevindt u zich tussen één van de oudste landschappen ter wereld. In het Flinders Ranges National Park worden groene heuvels afgewisseld met rode kloven en bergketens. Wilpena Pound, dat lijkt op een door de natuur gevormd amfitheater, is het bekendste beeld van de Flinders Ranges. Maak zowel korte als lange wandeling rond dit enorme amfitheater van maar liefst zeventien kilometer land, zeven kilometer breed en 500 meter hoog. Grote kans dat u onderweg ook wildlife tegenkomt, zoals geelvoetrots-kangoeroes, emoes, arenden of varanen. Doordat er vrijwel geen luchtvervuiling is in dit deel van Australië, is de sterrenhemel hier adembenemend mooi. Bewonder vanavond de duizenden sterren van de Melkweg en spot diverse planeten.

 

Overnachting in de Flinders Ranges.

Inclusief huurauto

Dag 2 Flinders Ranges

Op pad in de Flinders Ranges

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de Flinders Ranges te verkennen en om het ruige landschap te bewonderen. Begin de dag met een wandeling rondom Wilpena Pound en geniet van adembenemende vergezichten. Onze aanrader: ga op pad samen met een Aboriginal gids en leer tijdens een informatieve wandeling meer over het gebied en de lokale bevolking!

 

Flinders Ranges liever per auto verkennen? Ga dan samen met een lokale gids op pad in een Fourwheeldrive. U bereikt plekken waar u met uw eigen auto niet snel komt. Een andere bijzondere manier om Wilpena Pound te bewonderen is vanuit de lucht! Met een klein vliegtuigje vliegt u over het amfitheater en de omgeving. Wat een ervaring!

 

Overnachting in de Flinders Ranges.

Inclusief huurauto

Dag 3 Flinders Ranges - Clare Valley

300 km / 3,5 uur

Australie-Clare-Valley-wijnhuis Australie-Hunter-Valley-wijngaarden_1_560499

In 3,5 uur rijdt u naar de wijngaarden van Clare Valley. U kunt er ook voor kiezen om eerst het zuidelijke deel van de Flinders Ranges, Mount Remarkable National Park, te bezoeken. Een wandeling door de Alligator Gorge vinden wij een echte aanrader! Miljoenen jaren lang sneed de Alligator Creek de kloof uit oude rotsen waardoor een bijzondere rode kloof is ontstaan. Bij aankomst in Clare Valley staan de wijntjes al op u te wachten.

 

Clare Valley is dan misschien niet zo’n bekend wijngebied als de Barossa Valley, maar zeker een bezoek waard. De lekkerste Rieslings komen uit de regio Clare Valley. Liefhebber van rode wijn? In het gebied kunt u ook uitstekende Shiraz- en Cabernet Sauvignon-wijnen vinden. Bezoek één of meerdere wijnhuizen, leer over het wijnproces en proef uiteraard de lekkerste wijnen. Welke wijn is uw favoriet?

 

Overnachting in Clare Valley.

Inclusief huurauto

Dag 4 Clare Valley

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de verschillende wijnhuizen in de omgeving te ontdekken. Trek de wandelschoenen aan en loop (of fiets) langs een deel van de 35 km lange Riesling Trail. Oorspronkelijk was de Riesling Trail een spoorweg. Wandel door kleine dorpjes, stop af en toe bij een wijnhuis of bij een kunstgalerij en geniet onderweg van uitzichten over de wijngaarden en de glooiende heuvels van de Mount Lofty Ranges.

 

Overnachting in Clare Valley.

Inclusief huurauto

Dag 5 Vertrek Clare Valley

Australie-Adelaide-Hills

Er is een einde gekomen aan uw reis langs de outback en de wijngaarden. Nog niet genoeg gezien van het prachtige gebied? Vervolg uw reis langs de zuidkust van Australië! Ga wandelen door het groene Grampians National Park en rijd via de wereldbekende Great Ocean Road naar de bruisende stad Melbourne.

 

Inclusief huurauto

Rondvlucht over Wilpena Pound
Flinders Ranges

Rondvlucht over Wilpena Pound

Vandaag verkent u het oeroude landschap van de Flinders Ranges vanuit de lucht! Na een korte introductie...

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën