Bouwsteen Onder de sterren in het Red Centre

Een tour door de outback waar geen hoogtepunt overgeslagen wordt. Samen met uw gids en een klein gezelschap verkend u het beste van het Red Centre. Zie de kleuren van Uluru veranderen tijdens de zonsondergang, leer van de lokale Aboriginals en kampeer op zijn Australisch in een ‘’swag’’ onder de sterrenhemel. Een bezoek aan zowel de West- als de Eastern MacDonnell Ranges maakt deze tour extra uniek.

 

Deze tour wordt uitgevoerd tussen mei en oktober en start op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag.

Incl MacDonnell Ranges
Reis met een ervaren gids
Slaap onder de sterrenhemel
Australie-Adelaide-Koala-Melany
Melany
Australië voelt als thuiskomen voor mij. De unieke en diverse natuur, hippe steden en de gezellige Aussies maken elke reis weer fantastisch!
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Australië heeft mijn hart veroverd! De ontspannen sfeer, blije mensen, maar ook de waanzinnige natuur, onderwaterwereld en afwisselende landschappen!

Reis van dag tot dag: Onder de sterren in het Red Centre

Dag 1  Aankomst Uluru

Dag 2  Kings Canyon

Dag 3  MacDonnell Ranges

Dag 4  MacDonnell Ranges

Dag 5  Vertrek MacDonnell Ranges

100% maat werk

Dag 1 Alice Springs - Uluru

Australie-Outback-Tour-Services-Vervoer Australie-Uluru-zonsondergang Australie-Kata-Tjuta-rotsformatie

Welkom in de Australische outback, waar een bijzonder avontuur op u wacht! Vroeg in de ochtend ontmoet u uw gids en medereizigers en rijdt u in de een paar uur richting Uluru en Kata Tjuta. Maak een wandeling over de vlaktes tussen de betoverende koepels van Kata Tjuta, grote rode rotsformaties van miljoenen jaren oud. Ga verder naar de meest iconische bezienswaardigheid van Australië: de enorme monoliet Uluru. Wees getuige van een magische zonsondergang en zie hoe Uluru van kleur verandert als de zon achter de horizon verdwijnt. Bij de camping waar u verblijft dineert u samen met de andere reizigers en praat u na over de eerste dag in de outback. Duik in uw simpele tent voor de nacht of kruip vanavond in uw ‘’swag’’ en geniet vanuit deze grote, comfortabele slaapzak van een prachtige sterrenhemel. Echt kamperen in Australische stijl! 

 

Overnachting in een swag nabij Uluru.
Inclusief Engelssprekende gids, entree Uluru & Kata Tjuta National Park fee, wandeling Kata Tjuta, diner

Dag 2 Uluru - Kings Canyon

Ontdek de verhalen achter Uluru

Vandaag begint met een prachtige zonsopgang bij Uluru. Het uitzicht en de kleuren zijn het vroege opstaan zeker waard! Wandel op eigen gelegenheid rondom Uluru en bewonder deze enorme zandstenen monoliet van dichtbij. Vervolgens gaat u samen met een Anangu-gids, van de Aboriginal-gemeenschap rondom Uluru, naar de grotschilderingen bij Mutitjulu Waterhole. Uw gids laat u oude rotstekeningen zien en vertelt over de tradities van de inheemse bevolking. Bezoek het nabijgelegen Cultural Central om de uitgebreide collectie Aboriginal-kunst en ambachten te bekijken. Na de lunch laat u Uluru achter u voor een rit door de outback naar het Watarrka National Park, waar Kings Canyon gelegen is. Ontspan even op de camping en installeer u voor nog een nacht onder de sterrenhemel in de outback.

 

Overnachting in een swag nabij Kings Canyon.
Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, entree Uluru & Kata Tjuta National Park fee, wandeling met Aboriginal-gids, bezoek Uluru Cultural Centre, lunch, diner

Dag 3 Kings Canyon - West MacDonnell Ranges

Australie-Outback-swag Australie-Kings-Canyon-Outback-2_1_565288

Trek na het ontbijt uw wandelschoenen aan en ga je op verkenning in Kings Canyon. Tijdens een wandeling door Kings Canyon ziet u bijzondere zandsteenformaties, uitgesleten door wind en water. Ontdek het Amphitheater en de Lost City en wordt verrast door de weelderige Garden of Eden. De 600 plantensoorten kunnen hier leven door een permanente waterpoel in de canyon. Na de lunch is er tijd om wat te ontspannen voordat u via de rode zandpaden van de Mereenie Loop naar de West McDonnell Ranges rijdt.

 

Overnachting in een swag in de West MacDonnell Ranges.
Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, Kings Canyon Rim Walk, lunch, diner

Dag 4 West MacDonnell Ranges

Bewonder vandaag het oeroude landschap van de West Macdonnell Ranges. Bezoek één van de meest gefotografeerde plaatsen in het Red Centre: Ormiston Gorge. Ga op zoek naar wallaby's terwijl u de kleurrijke, steile wanden rond de waterpoel bewondert. Ellery Creek Big Hole is een populaire plek voor een verfrissende duik. Na een dag vol avontuur in de MacDonnell Ranges gaat uw gids op zoek naar een geschikte plek om de bush camp voor de nacht op te zetten. Als echte avonturier overnacht u vanavond midden in de outback in uw swag, zonder andere faciliteiten. 

 

Overnachting in een swag in de West MacDonnell Ranges.
Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, lunch, diner

Dag 5 West MacDonnell Ranges - Eastern MacDonnell Ranges - Alice Springs

Australie-West-MacDonnel-gebergte

Vandaag bezoekt u misschien wel één van de best bewaarde geheimen van de outback: de Eastern MacDonnell Ranges. Leer over de Dreamtime tijdens een korte wandeling naar Emily Gap, een belangrijke spirituele plaats voor de inheemse bevolking. Bij Emily Gap bewondert u oude rotstekeningen. De lunch wordt geserveerd in de historische Ross River Homestead voordat u verder gaat naar de 'Ghost Town' Arltunga. Nadat u het beste van de Eastern MacDonnell Ranges heeft verkend, rijdt u naar de stad Alice Springs, waar u afscheid neemt van uw gids en medereizigers. Er is een einde gekomen aan uw reis door de outback. Reis verder naar het tropische Top End  en verken het Kakadu National Park of pak het vliegtuig naar één van de steden aan de kust en vervolg uw reis per huurauto.

 

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, lunch

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën