Bouwsteen 2-Daagse Fraser Island Explorer

Maak u klaar voor twee volgeplande dagen op het waanzinnige Fraser Island. Tijdens deze tour gaat u twee volle dagen het eiland verkennen met een ranger en bezoekt u nóg meer plekken dan bij de dagtour. Wat dacht u van de Champagne Pools en Lake Wabby midden op het eiland, waar duinen, regenwoud en het meer elkaar ontmoeten. U slaapt in een eenvoudig resort aan de andere kant van eiland. Een tour voor de avonturier!

Twee dagen begeleide tour
Alle plekken van Fraser Island
Maaltijden zijn inbegrepen
Australie-Adelaide-Koala-Melany
Melany
Australië voelt als thuiskomen voor mij. De unieke en diverse natuur, hippe steden en de gezellige Aussies maken elke reis weer fantastisch!
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Australië heeft mijn hart veroverd! De ontspannen sfeer, blije mensen, maar ook de waanzinnige natuur, onderwaterwereld en afwisselende landschappen!

Reis van dag tot dag: 2-Daagse Fraser Island Explorer

Dag 1  Aankomst Fraser Island

Dag 2  Vertrek Fraser Island

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Fraser Island

Australie-Fraser-Island-Lake-Wabby Australie-Fraser-Island-kustlijn Australie-Fraser-Island-Champagne-pools

Er staan u twee fantastische dagen te wachten, vol indrukken en avontuur. U gaat namelijk twee dagen lang ‘s werelds grootste zandeiland bezoeken, Fraser Island. Het eiland is 122 kilometer lang, maximaal 25 kilometer breed en staat met recht op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Fraser Island is een unieke plek waar het mooiste van de natuur elkaar afwisselt: witte zandstanden, dichte bossen, kraakheldere zoetwatermeren, stromende beekjes door tropisch regenwoud, hoge duinen en bijzondere rotsformaties. De Aboriginals noemden deze plek niet voor niets K’Gari, wat “paradijs” betekent.

 

U wordt in de ochtend opgehaald bij uw accommodatie in Hervey Bay en vaart met de veerboot naar het eiland. Dwars over de brede zandstranden en de onverharde wegen rijdt de hoge 4x4 bus van het ene hoogtepunt naar het andere. Houdt uw ogen open, misschien spot u zelfs een wilde dingo!

 

Deze eerste dag gaat u zwemmen in het kristalheldere, blauwe water van Lake McKenzie en wandelen langs de oevers van de Wanggoolba Creek, die geruisloos door het regenwoud stroomt. Bewonder de hoge, majestueuze satijnbomen van Pile Valley en stop om te zwemmen in het koele, frisse water van Eli Creek. Aan het eind van de middag wordt u naar uw resort op het eiland gebracht.

 

Overnachting op Fraser Island.
Inclusief pick up, Engelssprekende gids, veerboot naar Fraser Island, vervoer per 4x4 bus, nationale park entreegelden en taxen, lunch en diner

Dag 2 Vertrek Fraser Island

Nog niet uitgekeken op Fraser Island

Hopelijk heeft u een goede nachtrust gehad en bruist u van de energie, want ook vandaag is er nog genoeg te zien en te doen op Fraser Island. Na het ontbijt rijdt de bus naar de eerste stop van de dag, het wrak van de S.S. Maheno dat in 1935 aan land aanspoelde. Ook vindt u hier de gekleurde Pinnacles, vraag uw gids over het ontstaan van deze gekleurde zandlagen.

 

De Champagne Pools staan vandaag ook op het schema. Door de hard botsende golven tegen de kust zijn er natuurlijk gevormde jacuzzi’s ontstaan tussen de vulkanische rotsen. Een moment om even lekker te ontspannen voordat u de klim gaat maken naar Indian Head, een rots in de vorm van een indianenhoofd met van bovenaf een spectaculair uitzicht over het strand en de oceaan.

 

Als laatste, maar zeker niet te missen, bezoekt u Lake Wabby. Een uniek stukje natuur waar zandduinen, regenwoud en een meer direct aan elkaar grenzen in het midden van het eiland. Wandel met uw gids over de duinen en beloon uzelf met een duik in het smaragdgroene meer. Schrik niet, dit meer is ook het thuis van de meerval, regenboogvis en zeldzame honingblauwoog.

 

Aan het einde van de dag keert de bus terug voor de overtocht naar Hervey Bay en wordt u afgezet bij uw accommodatie in Hervey Bay. Klaar om verder te reizen langs de oostkust!

 

Het schema van de tour staat niet vast en kan afwijken.

Inclusief Engelssprekende gids, vervoer per 4x4 bus, ontbijt, lunch, nationale park entreegelden, ferry overtocht, drop off bij hotel in Hervey Bay.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën