Bouwsteen Duiken en snorkelen Great Barrier Reef

Voor de duiker maar ook de snorkelaar is deze tour een must! Het Great Barrier Reef is een van de mooiste duiklocaties ter wereld. Kristalhelder water met meters ver zicht, variërende dieptes, een warme watertemperatuur en een rijke verzameling van koraal en zeeleven. U slaapt aan boord van een comfortabel zeiljacht en kunt zelfs een unieke nachtduik maken.

Aan boord met klein gezelschap
Privé hut en incl. maaltijden
Boek 5 duiken, incl. nachtduik
Australie-Adelaide-Koala-Melany
Melany
Australië voelt als thuiskomen voor mij. De unieke en diverse natuur, hippe steden en de gezellige Aussies maken elke reis weer fantastisch!
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Australië heeft mijn hart veroverd! De ontspannen sfeer, blije mensen, maar ook de waanzinnige natuur, onderwaterwereld en afwisselende landschappen!
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Duiken en snorkelen Great Barrier Reef

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Great Barrier Reef

Duikers bij het Great Barrier Reef Australie-Great-Barrier-Reef-Napoleon-vis Australie-Great-Barrier-Reef-onderwaterwereld-snorkelen_1_560383

Maak uitgebreid kennis met het wereldberoemde Great Barrier Reef! Er staan u twee heerlijke dagen te wachten waarbij u de magische onderwaterwereld van het grootste rif ter wereld met eigen ogen zal ontdekken. U stapt in Cairns aan boord van het 16 meter lange zeiljacht dat de aankomende twee dagen uw thuis is. Met slechts 12 gasten en 3 bemanningsleden aan boord maakt u vrienden voor het leven. We boeken voor uw gezelschap een privé-hut met tweepersoonsbed, stapelbed of vierpersoonskamer met twee stapelbedden. Reist u alleen? Dan deelt u mogelijk een kamer met andere reizigers. Er is airconditioning, een gedeelde warme douche en toiletten. In de gezamenlijke binnenruimte worden maaltijden geserveerd en op het dek is genoeg ruimte om te luieren en te schommelen in de hangmat.

 

Afhankelijk van het weer begint de dag met een aantal uur varen naar de buitenste riffen. Welk rif er wordt bezocht, wordt bepaald aan de hand van het weer en de ervaring van de passagiers. Of u nu een ervaren duiker of snorkelaar bent, de tour is voor ieder een fantastische ervaring. Dieptes variëren van 1 tot 5 meter om te snorkelen en 5 tot 28 meter om te duiken. De watertemperatuur varieert van 23 tot 32 graden, afhankelijk van de tijd van het jaar.

 

U bezoekt vandaag twee verschillende riffen waar u voldoende tijd heeft in het water. Ontdek meer dan 600 soorten koraal, een caleidoscoop van kleurrijke vissen, schildpadden, rifhaaien en nog veel meer. Na zonsondergang heeft u de kans om een unieke nachtduik te maken, als gecertificeerde duiker is dit een must-do! ’s Nachts komt er een heel andere wereld tevoorschijn met actieve haaien, jagende rode baarzen, slapende schildpadden en oogverblindende gloeiende koralen onder de UV-zaklampen.

 

Overnachting aan boord van de boot.   

Inclusief lunch, middagsnack, diner, koffie, thee en water, Engelssprekende instructeurs, gebruik van snorkelmaterialen en drijfattributen. Optioneel: andere dranken en duiken

Dag 2 Vertrek Great Barrier Reef

Nog een dag duiken en ontspannen aan boord

Ontwaak in de stilte van niet anders dan de kabbelende golven in de zee en zie de zon opkomen. Gooi uzelf in het warme, tropische water en word wakker! Dit is de perfecte tijd om te snorkelen of duiken, want 's morgens vroeg vallen er magische lichtflarden in het water en de rifvissen worden hongerig wakker. Uw ontbijt wordt al om 6 uur geserveerd, gevolgd door actie in het water rond 7 uur. Tot de lunchtijd heeft u tijd om de duiken en te snorkelen of aan het tropische kleurtje te werken op het dek.

 

Tegen het midden is het helaas tijd om terug te keren naar Cairns, wat tussen de 2,5 en 4 uur kan duren afhankelijk van het gekozen rif. U komt aan het eind van de middag terug in Cairns. Hier neemt u afscheid van de andere passagiers en de bemanning. Vervolg uw reis langs de kust of door het tropische noorden.

 

Deze onvergetelijke tour kan geboekt worden als snorkelaar, met of zonder introductieduik, en als gecertificeerde duiker met minimaal 1 duik en maximaal 4 dag-duiken en één nachtduik.

 

Inclusief ontbijt, snacks, lunch, koffie, thee en water, Engelssprekende instructeurs, gebruik van snorkelmaterialen en drijfattributen. Optioneel: andere dranken en duiken.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën