Bouwsteen Brisbane’s Bergen en Kusten

Deze afwisselende rondreis laat u kennis maken met de mooiste gebieden rondom Brisbane op een ontspannen manier. Met maximaal 2 uur rijden tussen de bestemmingen staat u versteld hoe afwisselend de landschappen zijn. U begint in de gezellige badplaats Noosa en gaat daarna naar het gebied bij de unieke Glasshouse Mountains. In Lamington National Park verblijft u middenin de jungle en Byron Bay is de ideale plek om te ontspannen aan het strand aan het eind de reis.

Geen lange afstanden rijden
Slapen in het regenwoud
Begin en eindig op het strand
Australie-Adelaide-Koala-Melany
Melany
Australië voelt als thuiskomen voor mij. De unieke en diverse natuur, hippe steden en de gezellige Aussies maken elke reis weer fantastisch!
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Australië heeft mijn hart veroverd! De ontspannen sfeer, blije mensen, maar ook de waanzinnige natuur, onderwaterwereld en afwisselende landschappen!

Reis van dag tot dag: Brisbane’s Bergen en Kusten

Dag 1  Aankomst Noosa

Dag 2  Noosa

Dag 3  Glasshouse Mountains

Dag 4  Lamington National Park

Dag 5  Lamington National Park
Dag 6  Byron Bay
Dag 7  Byron Bay

Dag 8  Vertrek Byron Bay

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Noosa

Australie-Noosa-National-Park-wandelen Australie-Noosa-boulevard-strand_1_576259

Welkom in Noosa, een parel aan de Sunshine Coast! Dit leuke gebied, bestaande uit Noosaville, Noosa Heads en Noosa Junction, heeft het allemaal: prachtige stranden met een perfecte branding, een gezellig centrum, een aangrenzend natuurgebied en het gehele jaar door zon. Noosa Heads is het levendige centrum waar u op de hoofdstraat, Hastings Street, de leukste boetiekjes, cafés en restaurants vindt. Maak zeker een wandeling door het beschermde Noosa National Park, met wandelroutes langs verscholen baaien waar dolfijnen rondzwemmen, uitkijkpunten, beschutte strandjes, regenwoud en een grote populatie koala’s.

 

Overnachting in Noosa.               

Inclusief huurauto

Dag 2 Noosa

Wandelen, koala’s spotten, zwemmen en ontspannen in Noosa

Begin de dag actief voor de zon op zijn hoogste punt staat! De prachtige Noosa Heads Coastal Track in het Noosa National Park is de moeite waard voor een heerlijke ochtendwandeling. Het pad naar Hells Gate en terug is ongeveer 5 kilometer retour. U passeert de mooiste stukjes met afwisselende natuur. Tip: Neem uw zwemspullen mee en neem een verfrissende duik bij Alexandria Bay.

 

Wie op zoek is naar avontuur mag een bezoek aan de Noosa Everglades niet missen. Dit is één van de slechts twee everglade-systemen ter wereld. Het is één van de meest diverse ecosystemen van Australië. Net als de bekendere Everglades in Florida, is een bezoek aan dit moerasgebied een unieke beleving. Stap in een kajak en peddel door mangrovebossen en moerassen. Laat u betoveren door de prachtige natuur en wildlife.

 

Overnachting in Noosa.

Inclusief huurauto

Dag 3 Noosa - Glasshouse Mountains

Ca. 80 km / 1 uur

Australie-Glasshouse-Mountains-wandelen

Het is een korte rit naar de Glasshouse Mountains. Langs de mooie kust van de Sunshine Coast rijden? Kies dan vanaf Noosa tot Pacific Paradise voor de highway 6.

 

Verspreid over een uitgestrekt, heuvelachtig gebied schieten elf bijzondere bergpieken de grond uit welke samen de Glass House Mountains vormen. De rotsen zijn overblijfselen van vulkanische activiteit die zo'n 25 miljoen jaar geleden plaatsvond. Vandaag de dag zijn de bergpieken iconische herkenningspunten. U kunt een schilderachtige route rijden met korte wandelingen naar indrukwekkende uitkijkpunten of een lange wandeling maken door de bergen.

Ook gaaf is de wereldberoemde “Australia Zoo” in Beerwah, gesticht door de "Crocodile Hunter" Steve Irwin en zijn familie. Een van de bekendste dierentuinen van de wereld!

 

Overnachting in de Glasshouse Mountains.

Inclusief huurauto

Dag 4 Glasshouse Mountains - Lamington National Park

Ca. 180 km / 2 uur

Vandaag reist u verder naar de prachtige natuur van het Lamington National Park. U zal onderweg de stad Brisbane passeren. Wilt u Brisbane verkennen? Dan is daar voldoende tijd voor. U kunt natuurlijk ook direct doorrijden en de dag grotendeels doorbrengen in het Lamington National Park.

 

Het Lamington National Park is één van de mooiste parken van Queensland. Dit ruige berglandschap is bedekt door weelderig regenwoud en heeft een rijke flora en fauna. U vindt er eeuwenoude hoge bomen, spectaculaire uitzichten, watervallen, stromende bergbeekjes en een grote variatie aan zeldzame vogel- en diersoorten. Het park heeft meer dan 160 kilometer aan lange en korte wandelpaden met uitstekende toegang vanuit de overnachtingsplaatsjes O’Reileys en Binna Burra. Voor de avonturiers zijn er de ‘treetop walks”, waarbij u metershoog, tussen de bomen, over het regenwoud loopt. Een fantastische ervaring!

 

Overnachting in Lamington National Park.

Inclusief huurauto

Dag 5 Lamington National Park

Een dag in de natuur van Lamington National Park

Australie-Lamington-National-Park_1_576567 Australie-Lamington-Park-waterval_3_560022 Australie-Lamington-Park-kaketoe

Ontwaak midden in het regenwoud en geniet van de stilte die alleen wordt doorbroken door fluitende vogels. U heeft vandaag de hele dag om de mooiste stukjes van het Lamington National Park te ontdekken. Vanuit de bezoekerscentra starten verschillende indrukwekkende wandelroutes, verhard en onverhard, voor ieder niveau. Wandel dwars door regenwoud, grotten, langs watervallen en waanzinnige uitzichten.

 

Overnachting in Lamington National Park.

Inclusief huurauto

Dag 6 Lamington National Park - Byron Bay

Ca. 135 km / 2 uur

Vanaf het Lamington National Park rijdt u terug richting de kust naar Byron Bay. Byron Bay heeft het allemaal: perfecte surfgolven, een lang zandstrand, regenwoud, muziek op elke hoek van de straat en een ontspannen sfeer. Een bezoek aan het gastvrije plaatsje Byron Bay is een unieke ervaring. De invloeden uit de hippietijd zijn hier nog duidelijk voelbaar. De vriendelijke bewoners blijven altijd lachen, mensen dansen op het strand bij zonsondergang en eten haalt u bij lokale cafés. Ga ontspannen of leer surfen op Clarkes Beach. Ontdek de winkels vol souvenirs en stijlvolle kleding. Bent u hier tussen juni en september? Pak dan de kans om de langs zwemmende bultrugwalvissen te spotten.

 

Overnachting in Byron Bay.

Inclusief huurauto

Dag 7 Byron Bay

Wandel naar het meest oostelijke punt van Australië

Australie-Byron-Bay-vuurtoren_1_560011 Australie-Byron-Bay-strand-1

U kunt vandaag lekker een dag op het strand doorbrengen, maar er is ook van alles te doen en te zien in en rondom Byron Bay. Vanaf het populaire strand “The Pass” kunt u de spectaculaire Cape Byron Walking Track wandelen. Deze 3,5 kilometer lange route voert u langs baaien, stranden en door het regenwoud. Uiteindelijk bereikt u het meest oostelijke punt van Australië en de kenmerkende Byron Bay Lighthouse.

Ook leuk is een dagtocht naar het minder bekende Nimbin. In dit dorp lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het staat bekend als de grootste hippiebestemming van Australië. Onderweg kunt u een stop maken bij de Minyon Falls voor een mooie wandeling en een verfrissende douche onder de waterval.

 

Overnachting in Byron Bay.

Inclusief huurauto

Dag 8 Vertrek Byron Bay

Er is een einde gekomen aan uw route langs de mooie gebieden rondom Brisbane. Kies voor een vervolging van uw reis langs de kust of vlieg naar de outback voor een kampeersafari.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën