Bouwsteen Dinosaurussen en hiken

Deze route brengt u via een mooie omweg, waarbij veel onbekende plekken worden aangedaan van Salt Lake City naar Denver.

Wandelen bij Vail
Onbekende route
Veel vrijheid: eigen huurauto
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Dinosaurussen en hiken

Dag 1   Aankomst Salt Lake City
Dag 2   Dinosaur National Monument, Vernal
Dag 3   Dinosaur National Monument, Vernal

Dag 4   Vail
Dag 5   Vail
Dag 6   Denver

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Salt Lake City

Welkom in de stad bij het zoutmeer

Verenigde-Staten-Rockies-Salt-Lake-City-muurschildering Amerika-Verenigde-Staten-Salt-Lake-City-3

Bij aankomst in Salt Lake City haalt u uw huurauto op. Salt Lake City is de hoofdstad van de staat Utah. National Geographic heeft de stad uitgeroepen tot beste hikingplaats in de Verenigde Staten. Zijn naam dankt de stad aan het enorme zoutmeer dat ten noordwesten van de stad ligt.

 

Interessant om te bezoeken zijn Temple Square met een enorme witte kerk of tempel van de Mormonen. U mag de kerk niet in als u geen Mormoon bent. Wel kunt u de tabernakel van de Mormonen bekijken met een enorm orgel. Ook andere gebouwen van de Mormonen zoals het Beehive House waar de leider van de Mormonen woonde, verdienen uw aandacht.

 

Salt Lake City is een behoorlijk grote stad. Huur een fiets of step om zoveel mogelijk te zien op een leuke manier. In Whiskey Street (what’s in a name?) zijn veel gezellige bars en restaurants.

 

Overnachting in Salt Lake City.
Inclusief huurauto

Dag 2 Salt Lake City - Dinosaur National Monument (Vernal)

Ca. 280 km/ 3,5 uur

Vandaag begint uw roadtrip. En wat een mooie route staat er vandaag op het programma. Veel natuur onderweg. U rijdt door het Uinta-Wasatch-Cache National Forest en door het Ashley National Forest in een halve dag van Salt Lake City naar Vernal. De afstand die u vandaag overbrugt is ongeveer 280 kilometer. Neem onderweg de tijd om een wandeling te maken.
Morgen heeft u alle tijd om Dinosaur National Monument te bezoeken.

 

Overnachting in Vernal.
Inclusief huurauto

Dag 3 Dinosaur National Monument (Vernal)

Amerika-Dinosaur-National-Monument-2 Amerika-Dinosaur-National-Monument-3_1_516185 Amerika-Dinosaur-National-Monument-Fossiel

150 miljoen jaar geleden stierven dinosaurussen uit. Ongelofelijk dat er toch nog botten en fossielen zijn gevonden! Veel werden er gevonden in het gebied in Colorado en Utah. Daarom is bij Vernal, het Dinosaur National Monument opgericht. Er is een steengroeve, het Quarry museum en een bezoekerscentrum. Er is een deels onverharde eenrichtingsweg, de Cub Creek Road. In de oranje-rode rotsen langs de weg zijn tekeningen gekerfd. Heel opvallend zijn de petrogliefen van hagedissen. Het Dinosaur National Monument is indrukwekkend en relatief weinig bezocht. De afstanden tussen de diverse bezienswaardigheden zijn groot, houdt daar bij een bezoek rekening mee. Enkele korte eenvoudige wandelingen zijn uitgezet door het gebied.

 

Overnachting in Vernal.
Inclusief huurauto

Dag 4 Dinosaur National Monument (Vernal) - Vail

Ca. 375 km/ 4,5 uur

U heeft een vrij lange rit van Dinosaur National Monument (Vernal) naar Vail voor de boeg. Trek hier ruim een halve dag voor uit. Maar ook vandaag belooft de rit weer veel mooie uitzichten. U rijdt door het Medicine Bow National Forest.

 

Vail is een bekende wintersportplaats in de Verenigde Staten. Het dorp doet een beetje denken aan de wintersportplaatsen in Oostenrijk, die stijl is nagebootst. Vail is voornamelijk voor de happy few om te skiën, het is mondain. Er zijn meer dan 30 liften. Er zijn afdalingen voor beginners en gevorderden. Grote kans dat u naar Vail komt om te wandelen in plaats van te skiën.

 

Overnachting in Vail.
Inclusief huurauto

Dag 5 Vail

Wandelparadijs

Amerika-Verenigde-Staten-Vail-5

Neem ook als er geen sneeuw ligt, een lift omhoog en verken de hooggelegen wandeltrails. Geniet van het uitzicht en probeer een grote marmot te spotten. Fietsen, suppen, kajakken en paardrijden zijn eveneens aanraders in deze omgeving.

 

Overnachting in Vail.
Inclusief huurauto

Dag 6 Vail - vertrek naar Denver

Ca. 160 km/ 2 uur

Een korte rit: na ongeveer 2 uur arriveert u al in Denver. U gaat naar uw hotel in de stad of naar de luchthaven. Als u voldoende tijd heeft, ga dan de stad nog even in. De bijnaam van de stad Denver is de 'Mile High City', omdat de stad exact op één mijl hoogte ligt. De contouren van de bergen van de Rocky Mountains, die direct buiten de stad oprijzen, geven de stad een bijzonder cachet. Ooit was het een paradijs voor goudzoekers en één van de belangrijkste steden van het Wilde Westen. Nu is het de hoofdstad van de staat Colorado. Het meest opvallende gebouw is het Colorado State Capital. In het zonlicht schittert de gouden koepel van dit regeringsgebouw. Wandel vanaf deze eyecatcher door de autovrije 16th Street. Leuke winkels en gezellige horecazaken ziet u aan weerszijden. Er staat ook een aantal historische gebouwen in dit stadsdeel.

 

Er is een einde gekomen aan de mooie rit van Salt Lake City naar Denver. Blijf een dagje langer en bezoek het Rocky Mountain National Park nog.
Of reis helemaal noordwaarts.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën