Bouwsteen Craters of the Moon

Een traject dat afwijkt van de standaardroute. Via het National Monument Craters of the Moon reist u van het Grand Teton National Park naar Salt Lake City. In Craters of the Moon voelt u zich nietig. Het lijkt alsof u op de maan staat. Zwarte lavavelden, kraters van uitgedoofde vulkanen lavagrotten ziet u hier.

Meren en bergen Grand Teton N.P.
Desolaat vulkaanlandschap
Route is uniek
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Craters of the Moon

Dag 1   Grand Teton National Park
Dag 2   Twin Falls

Dag 3   Salt Lake City
Dag 4   Vertrek Salt Lake City

100% maat werk

Dag 1 Grand Teton National Park

Amerika-Grand-Teton-Credits-Wyoming-Office-of-Tourism

Meren, gletsjers, bossen, vergezichten over een vallei met een rivier en bergen met scherpe pieken en besneeuwde toppen dat zijn de kenmerken van het Grand Teton National Park. Door het Jackson Hole dal kronkelt de Snake-rivier.

Rijd over de Teton Park Road of over de Jackson Hole Highway (zeker geen snelweg, maar een schitterende route dwars door het park!) voor de meest spectaculaire uitzichtpunten en hikes. Stop zeker bij de Snake River Overlook en de parkeerplaats bij Oxbow Bend. Hier schiet u de beste plaatjes van de Grand Teton bergen.

Colter Bay Village is een plaatsje net ten noorden van het Grand Teton National Park, met een leuke ligging aan Jackson Lake. Ten zuiden van het nationale park ligt de bekendere plaats Jackson Hole. Het is een gezellig dorp met restaurants en winkels. ’s Winters wordt hier veel geskied. Aan de rand van het dorp ligt de National Elk Refuge, waar soms honderden wapiti’s samenkomen.

 

Overnachting nabij Grand Teton National Park.
Inclusief huurauto

Dag 2 Grand Teton National Park - Craters of the Moon National Monument - Twin Falls

Ca. 325 km/ 4 uur en 155 km/ 2,5 uur

In 4 uur rijdt u vanuit Grand Teton National Park zo’n 325 kilometer naar Craters of the Moon National Monument. Vertrek vroeg, zodat u voldoende tijd heeft om het vulkaanlandschap te bekijken.

Wat voelt u zich nietig in het desolate, uitgestrekte landschap van het natuurgebied Craters of the Moon. Zwarte lavavelden, kraters van uitgedoofde vulkanen en hier en daar een spriet van een plantje dat zijn weg baant door de harde ondergrond. Er zijn grotten die door gestolde lava zijn ontstaan. Neem een zaklantaarn mee en wandel een tunnel van gestolde lava in. Het is een echt maanlandschap.
De mooiste autoroute is de Loop Drive, een rondje langs de hoogtepunten van het park.

Daarna rijdt u verder naar Twin Falls, voor uw overnachting.

 

Overnachting in Twin Falls.
Inclusief huurauto

Dag 3 Craters of the Moon National Monument - Salt Lake City

Ca. 435 km / 4,5 uur

Craters-of-the-moon-2 Craters-of-the-moon-1

In een halve dag rijdt u vanuit uw hotel in Twin Falls naar Salt Lake City. Dit is de hoofdstad van de staat Utah. Bij Nederlanders heeft de stad sinds 2002 naamsbekendheid verworven vanwege de Olympische Winterspelen die hier werden georganiseerd. Grote kans dat u hier echter in de zomer bent. Ook dan is er genoeg te doen. National Geographic heeft de stad uitgeroepen tot beste hikingplaats in de Verenigde Staten. Zijn naam dankt de stad aan het enorme zoutmeer dat ten noordwesten van de stad ligt.

 

Interessant om te bezoeken zijn Temple Square met een enorme witte kerk of tempel van de Mormonen. U mag de kerk niet in als u geen Mormoon bent. Wel kunt u de tabernakel van de Mormonen bekijken met een enorm orgel. Ook andere gebouwen van de Mormonen zoals het Beehive House waar de leider van de Mormonen woonde, verdienen uw aandacht.

Salt Lake City is een behoorlijk grote stad. Huur een fiets of step om zoveel mogelijk te zien op een leuke manier. In Whiskey Street (what’s in a name?) zijn veel gezellige bars en restaurants.

 

Overnachting in Salt Lake City.
Inclusief huurauto

Dag 4 Vertrek Salt Lake City

Vanaf Salt Lake City reist u terug of u verlengt uw reis nog door verder te rijden naar het zuiden. Ga verder richting het Rocky Mountain National Park of Bryce Canyon National Park.

 

Inclusief huurauto

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën