Bouwsteen New York, Amish en watervallen

Een rondreis door de Verenigde Staten met een bezoek aan de “City that never sleeps”. Ga terug in de tijd met een bezoek aan de Amish, zij leven zonder moderne gemakken. De natuur bij de Fingerlakes in Ithaca is prachtig, maar de Niagara Falls zijn een werkelijk wonder van moeder natuur.

Ontdek de Big Apple
Ga terug in de tijd bij de Amish
Natuurwonder, de Niagara Falls
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: New York, Amish en watervallen

Dag 1   Aankomst New York City

Dag 2   New York City

Dag 3   New York City

Dag 4   Lancaster

Dag 5   Ithaca

Dag 6   Ithaca

Dag 7   Niagara Falls

Dag 8   Niagara Falls

Dag 9   Vertrek Niagara Falls

100% maat werk

Dag 1 Aankomst New York City

Amerika-New-York-Wolkenkrabbers Amerika-New-York-Central-Park-Imagine Amerika-New-York-Rockefeller-Center-2

Welkom in The Big Apple.  U wordt bij de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Zodra u in New York bent, kijkt u uw ogen uit. Veel herkenning, want New York City is een bekend decor uit vele films en tv-series. De gele taxi’s rijden u voorbij en de verlichting van de neonreclames op Times Square stralen u tegemoet. Wandel door het hart van Manhattan en geniet van de drukke metropool. Verdwalen doet u niet snel, want bijna alle wegen zijn genummerd. Zo kunt u eenvoudig uw hotel terugvinden als u de genummerde straat van uw hotel onthoudt.

 

Wilt u liever wat rust? Bezoek dan het Central Park. Wandel of fiets en vergeet even dat u in de stad bent die nooit slaapt.

 

Overnachting in New York City.

Inclusief transfer

Dag 2 New York City

Vandaag kunt u verschillende hoogtepunten bezoeken. Om u in de stad te verplaatsen is het handig om een dagkaart voor de metro aan te schaffen. Wilt u toch meer zien door u boven de grond te verplaatsen? Neem dan de hop on hop off bus!

 

Wat niet mag ontbreken aan uw bezoek aan New York is het Vrijheidsbeeld! Dit standbeeld staat op een eiland en bezoekt u door een boot naar Liberty Island te nemen. Vanaf Liberty Island heeft u ook een goed zicht op de skyline van Manhattan. Mocht u het Vrijheidsbeeld enkel willen bekijken van een afstand? De publieke ferry vaart er ook langs!

 

Vele wijken zijn een bezoek waard. Wandel of fiets over de beroemde Brooklyn Bridge en ontdek de totaal andere wijk Brooklyn aan de overkant van het water. Gaat u de stad op grote hoogte ontdekken? Neem dan de lift naar boven in Rockefeller Center of in het Empire State Building. De indrukwekkende uitzichten vanaf het observatiedek zijn de moeite waard.

 

Overnachting in New York City.

Fietsen over de Brooklyn Bridge
New York City

Fietsen over de Brooklyn Bridge

Verken Lower Manhattan op twee wielen. Tijdens deze twee uur durende tour fietst u rond zuidelijk Manhattan...

Dag 3 New York City

Op de plaats waar de Twin Towers stonden voor de vreselijke terroristische aanslag op 11 september 2001 vindt u nu twee prachtige monumenten. In het museum onder de herdenkingsmonumenten leert u meer over de gebeurtenis en hoort u verhalen van mensen uit de stad. Indrukwekkend om op de plaats te lopen waar dit moment wat niemand ooit vergeet, heeft plaatsgevonden. Naast deze plek staat nu ook het nieuwe World Trade Center, One World. Een nog hogere grote toren, waarin u ook naar de top kunt voor een adembenemend uitzicht!

 

’s Avonds zijn er tientallen voorstellingen van Broadway musicals in New York. Sluit u uw verblijf in de stad cultureel af?

 

Overnachting in New York City.

Dag 4 New York City - Lancaster

Ca. 270 km / 3 uur

Amerika-Lancaster-Amish-Village Amerika-Lancaster-Hoed_2_508324

U haalt uw huurauto op en rijdt naar Lancaster. Op het platteland ziet u ouderwetse boerderijen en uitgestrekte velden. In dit gebied gaat u echter ook terug in de tijd. Eén van de oudste Amish gemeenschappen woont in deze omgeving. Zij leven grotendeels nog op dezelfde manier als 300 jaar geleden: zonder auto’s, televisie en moderne apparatuur.

 

Wilt u deze omgeving bezoeken? Doe dit dan op de Amish manier, met paard en wagen. Stop onderweg bij een lokale markt, waar zij handwerk en lokale producten verkopen. Maak onderweg niet zomaar foto’s van de mensen die u tegenkomt. Volgens hun geloof, mogen zij zichzelf niet vastleggen op beeld.

 

Heeft u wel eens een overdekte brug gezien? Typisch iets wat in de omgeving van Lancaster regelmatig voorkomt! Romantische bruggen die eruit zien als een Amerikaans schuurtje. Door sommige kunt met de auto rijden.

 

Overnachting in Lancaster.

Inclusief huurauto

Luchtballonvaart
Lancaster

Luchtballonvaart

Vlieg een uur lang met een luchtballon over de prachtige Amish boerderijen. Bij aankomst op de vertrekplek mag...

Dag 5 Lancaster - Ithaca

Ca. 390 km / 4,5 uur

Na Lancaster vervolgt u naar Cayuga Lake, het grootste meer van de Finger Lakes. Dit gebied heeft zijn naam te danken aan 11 langwerpige meren die parallel aan elkaar liggen en aan de vorm van vingers doen denken. Geniet van de rust en de natuur rondom het meer vanuit Ithaca. Buiten een bezoek aan het meer zijn er ook veel watervallen in de omgeving. In een gebied van ongeveer 16 kilometer zijn wel 150 watervallen geteld! Hier zijn uiteraard ook de kleintjes meegeteld, maar sommige zijn indrukwekkend hoog en groot. Welke gaat u bezoeken?

 

Overnachting in Ithaca.

Inclusief huurauto

Dag 6 Ithaca

Amerika-Ithaca-1_1_508362

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt met uw auto op pad of wandel naar een prachtige waterval toe.

 

Rondom Ithaca zijn veel wijnvelden. Dus als u zin heeft in een glaasje wijn na uw avontuur in de natuur, bent u hier op de juiste plek. Zoek een leuke proeverij of bar op voor een drankje.

 

Overnachting in Ithaca.

Inclusief huurauto

Dag 7 Ithaca - Niagara Falls

Ca. 265 km / 3 uur

Het overweldigende geluid van al het water dat naar beneden valt is al indrukwekkend, maar om dit natuurwonder van dichtbij te bekijken is spectaculair. Stap daarom aan boord van een boot zodat u vanaf het water naar de waterval kijkt. Daarna nog een mooie wandeling maken? Loop door het Niagara Falls State Park en geniet van de natuur en de uitzichtpunten. Neem een kijkje in één van de kleine musea. Bij de Niagara Falls zijn verschillende restaurants, bestel wat lekkers om uw bezoek aan de watervallen af te sluiten.BR>Bent u er nog als het donker wordt? Kijk dan naar de lichtshow, de watervallen worden tijdens deze show kleurrijk verlicht.

 

Overnachting in Niagara Falls.

Inclusief huurauto

Dag 8 Niagara Falls

Amerika-Niagara-Falls-Close-Up Amerika-Niagara-Falls-Journey-behind-the-falls-1 Amerika-Niagara-Falls-Journey-behind-the-falls_1_508417

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van het grote natuurwonder en geniet van de panoramische gezichten.

 

Overnachting in Niagara Falls.

Inclusief huurauto

Dag 9 Niagara Falls - Buffalo

Vandaag reist u terug naar de luchthaven van Buffalo en levert u uw huurauto in.

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Amerika. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

 

Inclusief  huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën