Bouwsteen Tropische Florida Keys

Vanuit Miami rijdt u met uw eigen huurauto richting de Florida Keys. U rijdt over de beroemde “Overseas Highway” naar Key West, een prachtige route met op sommige plekken uitzicht op de azuurblauwe zee. Key West, het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten, is een bruisend eiland waar u de Cubaanse invloeden overal terugziet. Vervolgens rijdt u naar het eiland Islamorada en geniet u nog 2 dagen van de tropische sfeer en de spectaculaire onderwaterwereld.

Cubaanse sfeer op Key West
Spectaculaire onderwaterwereld
Inclusief huurauto
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Tropische Florida Keys

Dag 1   Miami - Key West
Dag 2   Key West
Dag 3   Islamorada

Dag 4   Islamorada

Dag 5   Vertrek Islamorada

100% maat werk

Dag 1 Miami - Key West

Ca. 280 km / 4 uur

Amerika-Florida-Key-West-Bordjes Amerika-Key-West-Southern-Most-Point_1_518197 Amerika-Key-West-Palmbomen-1_1_518269

Vanaf Miami rijdt u richting de beroemde “Overseas Highway” naar Key West, een prachtige route met op sommige plekken uitzicht op de azuurblauwe, tropische zee. De Florida Keys is een lange sliert van eilandjes, verbonden met elkaar en het vaste land door middel van bruggen. Key West is het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten en ligt minder dan 100 kilometer van Cuba. Cubaanse invloeden zijn er daardoor in overvloed. Kijk niet gek op als er ’s avonds ineens salsa gedanst wordt op straat.

 

De inwoners van Key West noemen zich ‘Conch’, naar een schelpdier, wat al jaren hun favoriete voedsel is. Kenmerkend in Old Town zijn de ‘Conch huizen’, dit zijn houten, Victoriaanse huizen met schommelstoelen op de veranda en weelderige begroeiing van kleurrijke bloemen en oude bomen. Een echte aanrader in Key West is de Sunset Celebration. Elke avond komen honderden mensen ruim voor zonsondergang naar Mallory Square. U treft hier eetstalletjes, straatartiesten, kunstenaars en salsa dansende mensen. Een gezellig gebeuren!

 

Overnachting op Key West.

Inclusief huurauto

Dag 2 Key West

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om het Caribische Key West te verkennen. Op Duval Street zijn talloze winkels, restaurants en gezellige terrassen. Tip: proef de lokale specialiteit van Key West; de Key Lime Pie. Leuk om te bezoeken is het Ernest Hemingway House Museum. Dit is het voormalig huis van de wereldberoemde schrijver en hier heeft hij veel van zijn romans geschreven. Geïnteresseerd in het verleden van Key West? Ga terug in de tijd tijdens een bezoek dan het Shipwreck Museum. Ontdek aan de hand van tentoonstellingen, voorwerpen en schatten uit echte scheepswrakken hoe de strandjutters te werk gingen en hoe ze van Key West een welvarende stad maakten.

 

Overnachting op Key West.

Inclusief huurauto

Dolfijnen spotten & snorkelen
Key West

Dolfijnen spotten & snorkelen

Tijdens deze boottocht gaat u op zoek naar de vrolijke tuimelaar-dolfijnen. Rondom Key West leven veel...

Dag 3 Key West - Islamorada

Ca. 135 km / 2 uur

Op Islamorada hangt een tropische, Caribische sfeer. Het eiland is bezaaid met kleurrijke bloemen, mangrovebossen en kleine strandjes. Islamorada wordt de ‘Sport Fishing Capital of the World’ genoemd, er wordt onder andere veel op tonijn gevist. U kunt vanuit het kleine haventje Whale Harbor verschillende vistochten maken. Naast vissen kunt u vanaf Islamorada ook fantastisch duiken en snorkelen. Een hapje eten doet u bij Morada Bay, hier vindt u een aantal gezellige visrestaurants met tafeltjes op het strand. De perfecte plek om van de zonsondergang te genieten!

 

Overnachting op Islamorada.

Inclusief huurauto

Dag 4 Islamorada

Amerika-Keys-Little-Palm-Island-Resort_1_518215

Een hele dag om lekker te luieren op het strand of bij het zwembad. Liever iets actiefs doen? Ga kajakken en snorkelen in het John Pennekamp Coral Reef State Park. Dit is het eerste onderwater-statepark van de Verenigde Staten en u ziet hier een kleurrijk koraalrif met tropische vissen, roggen en zeeschildpadden. U kunt vandaag ook het “Theater of the Sea” bezoeken. Hier worden diverse educatieve shows opgevoerd over verschillende zeedieren uit de omgeving. Dolfijnen, zeeleeuwen, haaien, zeeschildpadden, roggen en vissen zijn de bewoners van een zoutwater lagune in het park. Vooral voor kinderen erg leuk! Tip: breng een bezoek aan Robbie’s Marina. Hier is een restaurantje en er zijn gezellige stalletjes met souvenirs. Vanaf de steiger kunt u de enorme tarponvissen voeren. Best een uitdaging gezien de pelikanen die ook wel trek hebben in een lekker visje.

 

Overnachting op Islamorada.

Inclusief huurauto

Dag 5 Vertrek Islamorada

Vandaag verlaat u de Florida Keys. U kunt terugrijden naar Miami, of via de Everglades naar de hagelwitte stranden van de westkust van Florida gaan. Een bouwsteen die mooi aansluit op deze reis is “Tropisch Sanibel & Captiva Island”.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën