Bouwsteen Jazz & Antebellums

Deze bouwsteen begint in de stad van de jazz, New Orleans. Hier vindt u sfeervolle straatjes met karakteristieke balkons en gezellige barretjes met livemuziek. Tijdens de Dinner Jazz Cruise vaart u op een authentieke paddlewheeler over de Mississippi-rivier. De volgende stop is Natchez, de oudste nederzetting aan de Mississippi en één van de weinige plaatsen die gespaard is gebleven tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. U overnacht hier in een prachtige, historische Antebellum (villa van voor de oorlog). Een unieke ervaring!

Incl. Dinner Jazz Cruise
Verblijf in een Antebellum
Inclusief huurauto
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Jazz & Antebellums

Dag 1    Aankomst New Orleans

Dag 2    New Orleans

Dag 3    New Orleans

 

Dag 4    Natchez

Dag 5    Vertrek Natchez

100% maat werk

Dag 1 Aankomst New Orleans

VerenigdeStaten-NewOrleans-victoriaanse-huizen_3_521420 Amerika-Verenigde-Staten-New-Orleans-Streetcar Straatmuzikanten in New Orleans

New Orleans, ook wel NOLA genoemd, is onze favoriete stad in het diepe zuiden van Amerika. De stad staat bekend om haar jazzmuziek, die hier ruim 100 jaar geleden is ontstaan. In het bruisende French Quarter District vindt u sfeervolle straatjes met karakteristieke balkons en gezellige barretjes met livemuziek. De bekendste straat die veel toeristen trekt is Bourbon Street, hier kunt u elk moment van de dag terecht voor een borrel en livemuziek. Frenchman Street is iets rustiger, hier laten vooral de locals hun oren strelen in de vele muziekclubs. New Orleans heeft een multicultureel en tolerant karakter en met name tijdens Mardi Grass (de week van carnaval), is het een feest in de stad.

 

Overnachting in New Orleans.

Dag 2 New Orleans

Een hele dag om deze gezellige stad te verkennen. Naast het French Quarter District is het Garden District ook leuk om te bezoeken. In dit stadsdeel staan veel oude plantagehuizen en villa’s uit de negentiende eeuw. Wandel langs de historische panden en tuinen en neem een kijkje op Magazine Street. Hier zijn gezellige koffiebarretjes en interessante kunstgalerijen. Wist u dat u vanuit New Orleans ook een echte “swamp-tour” kunt doen? Tijdens een airboat-tour door de moerassen kunt u zelfs alligators spotten.

 

Overnachting in New Orleans.

Dag 3 New Orleans

Inclusief Dinner Jazz Cruise

Amerika-Verenigde-Staten-New-Orleans_Jackson_Square VerenigdeStaten-New-orleans-paddle-wheeler

Nog een dag om New Orleans verder te ontdekken. ’s Avonds gaat u dineren tijdens de Dinner Jazz Cruise (inclusief). U vaart op een authentieke paddlewheeler stoomboot over de Mississippi rivier. Onderweg geniet u van een prachtig uitzicht op de skyline van New Orleans en een heerlijk buffet diner met lokale gerechten welke vers gemaakt worden op de boot. Tijdens de boottocht kunt u binnen maar ook buiten zitten en speelt een lokale band live jazzmuziek. U mag tijdens het varen ook in de machinekamer kijken wat doet denken aan een museum. Kortom een bijzondere ervaring en een echte must-do in New Orleans!

 

Overnachting in New Orleans.

Inclusief bootticket en dinerbuffet

Dag 4 New Orleans - Natchez

Ca. 280 km / 3,5 uur

VerenigdeStaten-Natchez-Antebellum

Vandaag haalt u de huurauto op en start uw roadtrip! U rijdt richting het noorden langs de Mississippi rivier. U ziet de ene plantage na de andere, vlakbij de rivier, om gemakkelijk het katoen of de suiker te kunnen verschepen. U komt aan in Natchez, de oudste nederzetting aan de Mississippi en één van de weinige plaatsen die gespaard is gebleven tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het gevolg is dat veel Antebellums (villa’s van voor de oorlog) er nog staan. Prachtige historische mansions en vele nog in originele staat! Het is erg interessant om enkele historische Antebellums te bezoeken en deel te nemen aan een rondleiding. Leer meer over de donkere geschiedenis van de regio en wandel door de prachtig aangelegde tuinen en parken.

 

Overnachting in een historische Antebellum in Natchez.

Inclusief huurauto

Dag 5 Vertek Natchez

Vandaag verlaat u Natchez. U kunt terugrijden naar New Orleans maar nog leuker is het om uw roadtrip te vervolgen naar Clarksdale of Memphis. De bouwsteen Country, Blues & Rock-‘n-Roll sluit mooi aan op deze trip.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën