Bouwsteen Snorkelen en hagelwitte stranden

U begint de reis in Crystal River, een netwerk van kristalheldere riviertjes en waterbronnen in een omgeving die ongekend groen en heuvelachtig is. Hier gaat u snorkelen met zeekoeien in hun natuurlijke leefomgeving. Een bijzondere ervaring die u niet snel vergeet! Vervolgens gaat u naar St. Pete Beach. Wist u dat de stranden van St. Pete Beach tot de mooiste stranden van Amerika behoren? Hagelwit en enorm breed. Tijd om te relaxen!

Incl. snorkelen met zeekoeien
Natuur bij Crystal River
Paradijselijke stranden
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Snorkelen en hagelwitte stranden

Dag 1       Aankomst Crystal River

Dag 2       Crystal River – St. Pete Beach

Dag 3       St. Pete Beach

 

Dag 4       St. Pete Beach

Dag 5       Vertrek St. Pete Beach

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Crystal River

Amerika-Crystal-River-Zeekoe Amerika-Crystal-River-Kajakken

U komt vandaag aan in Crystal River. Dit kan vanuit onder andere Orlando, St. Augustine, Fort Myers Beach/Captiva Island of de luchthaven van Tampa zijn, er is veel mogelijk. Crystal River is een netwerk van kristalheldere riviertjes en waterbronnen in een omgeving die ongekend groen en heuvelachtig is. U gaat hier echt even terug naar het oude Florida, voordat veel plaatsen werden volgebouwd met pretparken en hotels. Wat Crystal River zo bijzonder maakt zijn de honderden zeekoeien die hier jaarlijks overwinteren. In de lente verspreiden de dieren zich over de rest van Florida maar een aantal blijft het hele jaar in Crystal River. Dit is dan ook de enige plaats in Florida waar u het hele jaar door met zeekoeien kunt snorkelen.

 

Overnachting in Crystal River.                   

Inclusief huurauto         

Dag 2 Crystal River - St. Pete Beach

Ca. 160 km / 2 uur

U begint de dag met een unieke ervaring, u gaat vandaag snorkelen met zeekoeien in hun natuurlijke leefomgeving! Ervaar de vriendelijkheid van deze enorme dieren en zie ook direct de prachtige, ongerepte natuur van Crystal River. Tijdens de excursie vaart u naar de zeekoeien toe, in de winter zijn dit er honderden bij elkaar! In de zomer trekken de meeste zeekoeien naar andere gebieden maar blijven de moeders met jongen achter in Crystal River. Uw gids weet de dieren precies te vinden en daarom is de kans dat u zeekoeien ziet bijna 100 procent tijdens deze excursie. Als u rustig bent en gepaste afstand bewaard dan zal u zien dat de dieren ook nieuwsgierig naar u zijn, soms komen ze zelfs naar u toe gezwommen.

 

Kortom, een zeer bijzondere ervaring die u niet snel vergeet! Blijft u liever op de boot? Ook dit is mogelijk, uiteraard ontvangt u in dit geval een korting op de reissom. Aan het begin van de middag rijdt u naar St. Pete Beach. Tijd om te relaxen!

 

Overnachting in St. Pete Beach.               

Inclusief huurauto en excursie met Engelssprekende gids, bootticket, koffie & thee, water, gebruik van wetsuits, snorkel, zwemvliezen en handdoeken.

Dag 3 St. Pete Beach

Amerika-St-Petes-Beach-Boulevard

De stranden van Clearwater en St. Pete Beach behoren tot de mooiste stranden van Amerika. Hagelwit, enorm breed en een kalme, ondiepe zee die langzaam afloopt. Wat ons betreft is St. Pete Beach de leukste strandbestemming van Florida! Ga fietsen, vissen, golfen, snorkelen of gewoon lekker ontspannen op het strand. Bij John’s Pass Village vindt u een pier met gezellige restaurants en souvenirwinkels.

In een kwartiertje rijdt u naar de gezellige stad St. Petersburg met culturele toppers als het Salvador Dali Museum, het Museum of Fine Arts en het Morean Arts Center. Verspreid door St. Petersburg worden tal van interessante kunstobjecten getoond, werkelijk een walhalla voor kunstliefhebbers. ’s Avonds verandert de stad in een sfeervolle plaats vol ‘rooftopbars’, restaurants en swingende jazzclubs. Een bruisende stad!

 

Overnachting in St. Pete Beach.

Inclusief huurauto

Boottocht dolfijnen spotten
Clearwater Beach

Boottocht dolfijnen spotten

Tijdens deze boottocht op het helderblauwe water maakt u kennis met de tuimelaar-dolfijnen. Het hele jaar door...

Dag 4 St. Pete Beach

Een absolute aanrader tijdens uw verblijf in St. Pete Beach is een bezoek brengen aan het onbewoonde Caladesi Island. Dit is een tropisch paradijs met hagelwit strand en helderblauw water. Het eiland is vanaf Honeymoon Island State Park per boot bereikbaar. Ook leuk: breng een bezoek aan het Clearwater Marine Aquarium. Deze non-profitorganisatie richt zich op het redden, verzorgen en uitzetten van gewonde zeedieren uit de omgeving. In het aquarium woont ook Winter, de dolfijn die haar staart verloren heeft toen ze verstrikt raakte in een visnet. Door een staart-prothese kan Winter weer zwemmen. Het bijzondere verhaal van deze dolfijn is verfilmd in de familiefilm ‘A Dolphin Tale’. Liever wat meer actie? Ga dan naar het pretpark Busch Gardens in Tampa. Naast spectaculaire achtbanen met een Afrikaans tintje ziet u hier ook wilde dieren zoals leeuwen en giraffes.

 

Overnachting in St. Pete Beach.

Inclusief huurauto

Dag 5 Vertrek St. Pete Beach

Vandaag verlaat u St. Pete Beach. De internationale luchthaven van Tampa is ruim een half uur rijden. Toch nog niet genoeg gezien van Florida? Breng een bezoek aan de pretparken in Orlando. Een andere bouwsteen die mooi aansluit op deze reis is “Tropisch Sanibel & Captiva Island”.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën