Tropisch Florida: Key West!
Florida-Naples-Astrid

Tropisch Florida: Key West!

Astrid, Van Verre Algemeen 5-10-2020

Als je tijdens je autorondreis door Florida vanuit Miami zuidelijk rijdt over de spectaculaire Overseas Highway kom je op de tropische Florida Keys terecht. De Overseas Highway verbindt de verschillende ‘Keys’ (eilandjes) met het vaste land van Florida. Tropische en kleurrijke bloemen, mangrovebossen, helderblauw water en kleine parelwitte, aangelegde strandjes; een tropisch paradijs! Aan het einde van de Florida Keys, en tevens het meest zuidelijke puntje van de Verenigde staten, ligt Key West. Een bruisende plek waar je absoluut geweest moet zijn! Lees hieronder waarom… Ik heb mijn top 10 op een rij gezet.

 

1. Cubaanse sfeer

Wist je dat Cuba hemelsbreed iets meer dan 100 kilometer van Key West ligt? Dit is nog dichterbij dan Miami! Niet zo gek dus dat het voelt alsof je in Cuba bent. Geniet van Cubaanse specialiteiten in de vele Cubaanse restaurants en kijk niet gek op als er ineens salsa gedanst wordt op straat. In het centrum van Key West zullen de vele rondscharrelende kippen je misschien verrassen. Ze lopen midden op straat of scharrelen rondom terrasjes en in restaurants. Deze kippen zijn afstammelingen uit de tijd dat hanengevechten populair waren in Key West. Inmiddels zijn de kippen beschermd en worden er tijdens orkanen zelfs speciale acties opgezet om de kippen een veilig onderkomen te bieden.

      

 

2. Klassieke Victoriaanse architectuur

In Key West zijn veel oude gebouwen en huizen goed bewaard gebleven. De klassieke, Victoriaanse stijl komt terug in veel huizen in het centrum van de stad. De houten huizen hebben prachtige balkons, veranda’s met schommelstoelen en zijn vaak begroeid met tropische planten en bloemen. Een lust voor het oog! Het is leuk om één van deze huizen van binnen te bekijken, naast het Hemingway House kun je ook Amsterdam’s Curry Mansion Inn van binnen bekijken. Dit hotel is ingericht met antieke meubels en veel antieke kunst, je kunt hier op je gemak een uurtje rondlopen.

 

3. Katten in Hemingway House

Ernest Hemingway is één van de beroemdste schrijvers van Amerika en heeft een tijd in Key West gewoond. Zijn voormalige huis is één van de meest bezochte toeristische attracties van de stad. Het is een prachtig Victoriaans huis uit de jaren ‘30 wat goed bewaard is gebleven. Het huis is tegenwoordig bewoond door ongeveer 50 katten. Allemaal afstammelingen van de kat van Hemingway, welke zes tenen aan zijn voorpootjes had in plaats van vijf. Veel van zijn afstammelingen hebben hetzelfde bijzondere kenmerk.

        

 

4. Sunset Celebration op Mallory Square

Wat heel typisch is voor Key West, is het dagelijks vieren van de zonsondergang op Mallory Square. Ongeveer 2 uur van tevoren verzamelen honderden mensen zich om samen te genieten van een indrukwekkende zonsondergang. Je vindt hier straatartiesten, marktkraampjes en één en al gezelligheid. Wanneer de zon ondergaat volgt er een luid applaus waarna de meeste mensen het plein langzaam verlaten. Een bijzondere ervaring wat je minimaal één avond moet meemaken wanneer je in Key West bent!

 

5. Slenteren op Duval Street

Duval Street is de bekendste straat van Key West. Op deze lange straat vind je veel restaurants, bars en winkels. Overdag vallen de prachtige Victoriaanse huizen met veranda’s direct op. ’s Avonds is het hier één en al gezelligheid. Zelfs op een doordeweekse avond lijkt het hier net weekend. De bekendste bar, en tevens de voormalige stamkroeg van de schrijver Ernest Hemingway, is Sloppy Joe’s Bar. Geniet hier van gezelligheid, livemuziek en één of meerdere Cuba Libres. 

 

6. The Conch

De inwoners van Key West noemen zichzelf ‘Conch’. Dit schelpdier was rond de vorige eeuwwisseling het favoriete voedsel op het eiland. Nog steeds is het een delicatesse in Key West en kun je ‘conch fritters’   op veel plekken krijgen. Probeer ook eens ‘Conch chowder’ tijdens je bezoek aan Key West. Dit is een soep gemaakt van deze conch-schelpdieren.

 

7. Snorkelen en dolfijnen spotten

Een bezoek aan Key West is niet compleet zonder een boottocht. Rondom Key West liggen verschillende koraalriffen, snorkelen is hier fantastisch! Je vindt hier roggen en veel kleurrijke vissen. Rondom Key West barst het ook van de dolfijnen, de kans dat je dolfijnen ziet tijdens een boottocht is groot! De meeste boottochten vertrekken vanuit de kleine haven van Key West, het is wel aan te raden dit van tevoren te boeken, maar hier kunnen wij je natuurlijk mee helpen.

    

 

8. Proef de Key Lime Pie

Een echte specialiteit van de Florida Keys is de Key Lime Pie! Een smaakvolle limoen-roomtaart met een bijzondere, wat zure smaak. Toch is de taart enorm smaakvol en lekker. Probeer deze specialiteit zeker eens bij één van de vele restaurants in Key West. Je hoeft niet lang te zoeken, want de meeste restaurants hebben de Key Lime Pie wel op de kaart staan. Na het schrijven van dit stukje krijg ik er alweer zin in.

 

9. Southernmost Point

Deze vrolijk, gekleurde betonnen boei is dé verplichte fotostop van Key West. De boei markeert het meest zuidelijke punt van het vasteland van de VS. Het is een stukje lopen vanuit het centrum, maar toch is het hier vaak druk. Kijk niet gek op als je in de rij moet staan om op de foto te kunnen met de gekleurde boei. In Key West is dit waarschijnlijk de populairste bezienswaardigheid om mee op de foto te gaan. “Picture or it didn’t happen” zullen we maar zeggen.

 

10. Waar overnachten op Key West?

Houd je van gezelligheid? Het leukste is dan om op of dicht bij het bruisende Duval Street te overnachten. Hier zijn de hotels over het algemeen wel wat duurder. Ons favoriete hotel hier is het La Concha Hotel op Duval Street. In het hotel vindt u ook de fantastische Wine-O bar, een unieke plek om heerlijke wijnen en hapjes te proeven. De meeste, betaalbare hotels liggen in het noordoosten van Key West. Vanaf hier rijdt u in ongeveer 10 minuten naar Old Town Key West. Veel hotels hebben ook een shuttleservice naar het centrum. Onze favoriete hotels hier zijn het sfeervolle Havana Cabana en het hippe The Gates Hotel.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Keys? Kijk eens bij onze rondreizen zuidoost-Amerika en bouwstenen zuidoost-Amerika. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw reis op maat naar Amerika. Neem contact met ons op.

 

Astrid,

Van Verre